Na uvodnem turnirju mednarodne WABA lige za starejše pionirke v Celju, so naše punce dosegle dve zanesljivi zmagi. 

Na prvi tekmi smo se pomerili z domačo ekipo ŽKK Athlete Celje:

Athlete Celje – ŽKD Ilirija     29-84 (8:28,7:25,6:23,8:8)

Strelke: Mičunović 19, Pavlič 13, Ude 10, Suhalj 10, Sajnkar Ileršič 8, Vrečer 6, Pulevič 4, Mustavar 4, Osrečki 4, Garič 4, Andoljšek 2, Jelenc

Povezava do dodatne statistike tekme ŽKK Athlete Celje – ŽKD Ilirija

Na naši prvi tekmi mednarodne lige smo odigrali kot smo se dogovorili od prve do zadnje minute tekme. Z agresivno in odločno obrambo smo narekovali visok ritem igre in ga iz minuto v minuto samo stopnjevali. Punce so odigrale izredno motivirano, kar je na koncu pomenilo visoko zmago proti domači ekipi. 

Na drugi tekmi so bile naše nasprotnice ekipa iz Maribora:

ŽKD Maribor – ŽKD Ilirija     35-82 (11:19,9:25,11:23,4:15)

Strelke:  Sajnkar Ileršič 13, Pavlič 13, Vrečer 9, Osrečki 9,  Mičunović 8, Garič 7, Ude 7, Suhalj 6, Pulevič 4, Jelenc 4, Bajrektarevič 2, Andoljšek 

Povezava do dodatne statistike tekme ŽKD Maribor – ŽKD Ilirija

Drugo tekmo smo začeli povprečno, preslabo smo igrali v obrambi, prav tako pa tudi igra v napadu ni stekla. Po prvi četrtini pa so punce prestavile v višjo predstavo in do konca tekme odigrale tako kot znajo. S hitro in učinkovito igro, predvsem pa z visokim tempom igre do konca tekme, smo večali razliko in na koncu dosegli drugo zmago v mednarodni ligi.

Po prvem odigranem turnirju bi rad še enkrat pohvalil vseh 13 punc, saj so tako izven kot na igrišču delovale kot prava EKIPA.

Velika zahvala vsem, ki so nas prišli vzpodbujati na turnir v Celje. Komaj že čakamo na drugi turnir, ki bo v mesecu novembru.

 

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)