ILItrenerji so poganjači in priganjalci. Osebe od katerih se naše ILIrijanke učijo košarkarskih mojstrovin in tisti, ki jih na tekmah spodbujajo, da pokažejo svoje najboljše predstave. So steber ženskega košarkarskega društva Ilirija. 

Ernest Novak, trener članic in selekcije u20

Nekdanji slovenski reprezentant in profesionalni košarkar, ki je nastopal v dresu Olimpije, KK Laško, KD Slovana, Elektre Šoštanj, dve leti pa tudi v nemški 1. ligi, je svojo trenersko kariero začel na srednji šoli SUAŠ in se ob tem kalil kot pomočnik trenerja mlajših kategorij v Slovanu. Kot pomočnik trenerja je deloval v članski ekipi Helios Suns in Šenčur, kjer je kasneje tudi prevzel vlogo glavnega trenerja. Od leta 2017 – 2020 je vodil žensko člansko ekipo Triglava, s katero je v prvi sezoni osvojil Pokalno lovoriko. Nazadnje je deloval kot selektor ženske mladinske reprezentance Slovenije, s katero se je v letošnjem letu uvrstil v divizijo A.

ernest.novak@zkdilirija.si

Jan Bezica, vodja mladinskega pogona, trener selekcije u18

Košarkar od malih nog, ki je svojo igralsko kariero preživel v KK Janče, kjer je igral za vse starostne katergorije kluba, kar 11 let pa za člansko ekipo Janč, je tudi svojo trenersko kariero začel v Jančah, pri rosnih sedemnajstih letih. V Jančah se je kot trener kalil v vseh mlajših selekcijah kluba ter naposled vodil tudi člansko ekipo. Iz Janč ga je pot vodila v Sežano, kjer je tri leta vodil mladinski pogon kluba in deloval kot pomočnik članskega trenerja. Deloval je tudi v reprezentanci fantov u16, od leta 2018 dalje pa kot pomočnik trenerja dekliške reprezentance u18. Zadnja tri leta pred prihodom v Ilirijo je deloval na Islandiji, kjer je opravljal delo pomočnika članskega trenerja in trenerja mlajših selekcij ekipe Tindastoll. V zadnji sezoni v Islandiji pa je prevzel vodenje ženske članske ekipe Tindastoll.

jan.bezica@zkdilirija.si

Luka Kalezić, trener selekcij u16 in u14

Igralsko kariero je začel pri osmih letih v mariborkem Braniku, kasneje ga je pot vodila v Zlatorog Laško, v članski konkurenci pa je nastopal v dresu KK Maribor Messer, po selitvi v Ljubljano pa je ob študiju igral še za KK Janče in KD Slovan, zastopal pa je tudi ekipo Fakultete za šport. Trenersko pot je začel v ŽKK Domžale, kjer je vodil ekipo u13 in se po letu delovanja pridružil trenerskemu štabu ŽKD Ilirija. V sezoni 2018/2019 je bil pomočnik trenerja dekliške reprezentance u16.

luka.kalezic@zkdilirija.si

Nikola Vračević, trener selekcije u12

Svojo košarkarsko pot je začel pri desetih letih v ŠD Šentvid. Nato je pri trinajstih zamenjal klub in odšel v KK Medvode, kjer je ostal 3 leta. V času šolanja na Gimnaziji Šentvid pa je igral za KK Ljubljano in prvič stopil v stik s člansko košarko. Po zaključenem igranju v mladinskem pogonu sem je vrnil nazaj v Medvode, kjer je še vedno aktiven kot igralec v 2.skl. V trenerske vode  se je prvič spustil v letu 2021 in treniral najmlajše dečke. S koncem sezone sem se je odločil za prestop k ženski košarki in tako bo trenersko kariero nadaljeval s treniranjem selekcije U12 v ŽKD Ilirija.

nikola.vracevic@zkdilirija.si 

(Skupno 4.358 obiskov, današnjih obiskov 2)