V soboto 1.4. so s tekmovanjem pričele tudi naša najmlajša dekleta do starosti 9 let. Gostovali smo v Ilirski Bistrici, kjer smo se pomerili proti ekipi Cerknice in Plama Pur.

Kot smo že večkrat poudarili, je omenjeno tekmovanje namenjeno temu, da se dekleta z različnih osnovnih šol kjer delujemo, med seboj spoznajo in na tekmovanju prikažejo kaj so se na treningih naučile. Najpomembnejša stvar pa je, da na parketu uživajo in igrajo.

Čeprav je bila tokratna ekipa sestavljena iz deklet, ki nastopajo tudi za starejšo selekcijo U-11, je bilo prvič v ekipi tudi nekaj novih deklet, ki so na tekmi nastopile prvič.

Cilj, ki smo si ga postavili pred tekmo je bil ta, da vsaka igralka poskuša doseči koš. No to nam je skorajda uspelo.

Prvo tekmo, proti Cerknici; smo začeli nekoliko zaspano. Dekleta so kar nekaj točk izgubila v štafetnih igrah, ki so sestavni del tekem U-9. Tako smo poizkušali zaostanek nadomestiti v igri, a nam ni uspevalo. Nasprotnice so bile prehitre, borile so se veliko bolj kot mi in to jim je prinašalo rezultat. Na koncu so nas premagale z rezultatom 36:22.

Cerknica : Ilirija 36:22 (21:9, 23:11, 35:19)

Strelke: Ivanuša Lena 2, Stevič Živa 2, Modrič Ela 6, Zdovc Aleksandra, Zdovc Valentina, Reljič Natalija, Malik Nika, Pešič Ana, Vukman Tanja 4, Matelič Conti Niki.

Pred drugo tekmo smo se dogovorili, da damo vse od sebe pri štafetnih igrah, saj smo vedeli, da zmoremo bolje. Tokrat smo se proti domačinkam izkazali in za razliko od prve tekme, v štafetnih igrah pošteno premagali nasprotnice. Tako je bilo tekmo lažje začeti, saj smo vedeli, da smo prvo nalogo opravili z odliko. Tudi nadaljevanje je bilo podobno. Punce so nekoliko bolj sodelovale, si podajale in večina ekipe je dosegla osnovni cilj- koš in svoje prve točke v tekmovanju U-9.

Plama Pur : Ilirija 24:35 (11:19, 12:22, 23:32)

Strelke: Ivanuša Lena 2, Stevič Živa 4, Modrič Ela 8, Zdovc Aleksandra 2, Zdovc Valentina, Reljič Natalija 2, Malik Nika, Pešič Ana 5, Vukman Tanja 6, Matelič Conti Niki.

Ob tem se najlepše zahvaljujemo staršem za prevoz in navijanje.

(Skupno 278 obiskov, današnjih obiskov 1)