Z zmago v velikem finalu so si igralke ŽKD Ilirije priigrale naslov  državnih prvakinj v kategorij U13 za sezono 2014/2015. V finalu so bile boljše od igralk ŽKD Ježice. Finale, ki si ga je ogledalo več kot 400 gledalcev so popestrili nastopi  plesno-navijaške skupine Zmajčice in akrobatske skupine Šentviški fanatiki.

VRHUNCI TEKME

V tekmi za tretje mesto je ekipa ŽKK Triglav uveljavila svoje kvalitete, medtem ko je ekipa ŽKD Maribor dokazala, da na njih v prihodnosti še kako velja računati.

Vsem sponzorjem hvala za podporo ter vsem obiskovalcem za obisk. Velika zahvala gre tudi vsem staršem in prijateljem, ki so nam pomagali organizirati zaključni turnir, brez vaše volje in energije to ne bilo mogoče.

 

FINALE:

PANTER ILIRIJA A : JEŽICA BELE 61:26 (14:8, 12:9, 16:4, 19:5)

POSNETEK TEKME

Za 3. mesto:
MARIBOR : TRIGLAV 28:56 (9:6, 6:20, 2:16, 11:14)

POSNETEK TEKME

 

Najbolj borbena košarkarica finalnega turnirja:Manca Vrečer (Panter Ilirija A)
Najboljša strelka:Zala Jelenc (Panter Ilirija A)
Najboljša podajalkaManca Vrečer (Panter Ilirija A)
Najboljša skakalka:Vanja Manojlović (Triglav)

Najkoristnejša igralak turnirjaManca Vrečer (Panter Ilirija A)

Najboljša peterka:Anja Dragan (Ježica), Teja Leban (Maribor), Vita Mićunović(Panter Ilirija A), Yeisy Alexandra Perez (Triglav), Manca Vrečer (Panter Ilirija A).

Druga peterka:Zala Jelenc (Panter Ilirija A), Tijana Meglič (Maribor), Katja Sever(Ježica), Tarinka Šekot (Maribor), Nana Žibert (Triglav).

IZJAVE TRENERJEV PO TURNIRJU:

Nataša Haskić, trenerka Panter Ilirije A:
“Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile na finalni turnir. Mislim, da smo vsi skupaj prikazali lepo košarko. Hvala Iliriji, da mi je dala priložnost, da sem lahko vodila to ekipo. Finalni turnir je bil odlično organiziran. Zahvaliti se moram staršem za glasno vzpodbudo s tribun ter dekletom za izjemno sezono. Mislim, da smo skupaj pokazale, kako dobro smo delale, koliko smo se trudile in koliko smo vložile v treninge. To se je pokazalo tudi v naši igri. To mi je bilo najpomembnejše, saj na finalnem turnirju Mini pokala dekleta nismo pokazali najboljše košarke. Tokrat je bilo drugače – dekleta so pokazala, da so iz pravega testa in da se znajo boriti do konca. Prijetno so me presenetila.”

Bojan Hladnik, trener Ježice belih:
“Organizacija finalnega turnirja s strani ŽKD Ilirija je bila dobra, končna razvrstitev pa se mi zdi realna. Mi nekoliko zaostajamo za nasprotnicami v finalu, saj smo tudi kasneje začeli trenirati, a mislim, da smo na turnirju videli kar nekaj bodočih talentov. Upam le, da se bo zadeva pri njih odvijala tako, kot se mora. Naša ekipa je drugo mesto osvojila tudi v realnem smislu, saj smo vse ostale slovenske ekipe premagali, z Ilirijankami pa dvakrat izgubili. V finalu so bile dekleta nekoliko utrujena zaradi polfinalnega obračuna, zato niso prikazale ravno vsega kar znajo.”

Siniša Banović, trener Triglava:
“Pohvalil bi ŽKD Ilirijo za odlično organiziran finalni turnir. Na žalost smo v polfinalu odigrali najslabšo tekmo v sezoni in temu primeren je bil tudi rezultat. Ne glede na vse si punce zaslužijo pohvale za prikazano na tekmi za tretje mesto. Pokazale so karakter in suvereno osvojile bronasto medaljo, kar štejem za lep uspeh. Glede na to, da smo sodelovali tudi na finalnem turnirju Mini pokala za dekleta U13, in imamo dve medalji, lahko sezono označim za uspešno. Za to nisem zaslužen le jaz. Pohvaliti moram mojo pomočnico Uršo Žibert, ki mi je odlično asistirala skozi celotno sezono, ter našega trenerja za telesno pripravo Anžeta Zdolška, ki enkrat tedensko dela z našimi dekleti.”

Filip Džeba, trener Maribora:
“Čestitke košarkaricam Panter Ilirije za zaslužen naslov ter vodstvu kluba za dobro organiziran finalni turnir. Pohvalil bi moje punce za celotno sezono, kot tudi za tekmi na turnirju. Borile so se po najboljših močeh. Ne smem pa pozabiti pohvaliti niti najboljših navijačev, ki nam stojijo ob strani na vseh tekmah.”

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)