Athlete Celje A – Ilirija 39 – 57 (13:8, 4:20, 10:13, 12:16)
Strelke: Sambolić H. 18, Srehovec 10, Sambolić S. 10, Ivanuša 7, Magister 4, Radmanović 3, Blatnik 3, Kapelj Sket 2, Kos K., Kavčič Roškar, Kos U., Stefanija

Ilirija – Felix Zasavje A 59 – 41 (15:9, 11:8, 19:15, 14:9)
Strelke: Sambolić H. 18, Strehovec 17, Ivanuša 9, Magister 6, Sambolić S. 3, Kapelj Sket 2, Radmanović 2, Stefanija 2, Kos K., Kavčič Roškar, Blatnik, Kos U.

Ekipa U13 se je uvrstila na finalni turnir državnega prvenstva, ki je v soboto potekal na OŠ Dobrova. Na prvi polfinalni tekmi, so se Ilirjanke pomerile z ekipo Athlete Celje. Ekipo smo že poznali, saj smo se z njimi dvakrat pomerili v polfinalu mini pokala.
Na začetku se je malo poznala trema in prvo četrtino so dobile Celjanke. Nato pa smo vzeli vajeti v svoje roke in iz četrtine v četrtino prednost povečevali. Tako smo na koncu zasluženo zmagali z osemnastimi točkami razlike.
Po tekmi so punce odšle na kosilo in domov počivat, saj nas je popoldne čakal še finalni obračun proti ekipi Felix Zasavje A. Proti njim v letošnji sezoni še nismo igrali tako, da nismo vedeli kako igrajo in kaj točno pričakovati. Začeli smo suvereno, čisto drugače kot prvo tekmo. Tudi trema ni bila več prisotna. Takoj smo povedli in prednosti do konca tekme nismo izpustili iz rok. Tudi to tekmo smo dobili z osemnajstini točkami razlike.
Dekleta so prikazala res izjemno igro, katero so gradile čez celotno sezono. Iz tekme v tekmo so napredovale in na koncu dvignile v zrak največji pokal. Vesela sem da sem bila lahko del te izjemne ekipe.
Zahvalila pa bi se še vsem staršem, ki so punce vozili na tekme in prav na vseh tekmah navijali za njih ter vsem, ki so nas prišli spodbujat na finalni turnir in naredili res neverjetno vzdušje.

trenerka Eva Gogala

.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)