ILIRIJA : GROSUPLJE 73:64 (17:26, 22:12, 16:17, 18:9)
Klavžar 22 (11 skokov), Zalar (7 skokov) in Marjanović (9 podaj, 5 prid. žog) po 14; Zoran 15, Zupančič in Mehle po 9.

Na tekmi proti Grosuplju se je še enkrat več pokazalo, da naša ekipa brez pravega pristopa ne more priti do lahke zmage. Za vsak uspeh se moramo izjemno potruditi in dati vse od sebe, kar je normalna faza za dozorevanje “nove” ekipe. Da glave v soboto niso bile prave, je pokazala prva četrtina tekme v kateri so gostje zadele 5 metov za tri točke in povedle že z 11 točkami razlike. Rezultat po prvih desetih minutah in glasne kritike trenerja so pokazale, da je vrag odnesel šalo in v nadaljevanju so naša dekleta pokazale veliko boljšo predstavo s katero smo na koncu prišli do 11 zmage v državnem prvenstvu.
Gostje so prikazale izjemno všečno igro z ogromno borbenosti, za naša dekleta pa tekma služi kot še en opomin, da do uspeha lahko pridemo samo z maksimalno koncetracijo in 40 minutnim odrekanjem na parketu.

Že danes (torek, 21.2.2017) nas ob 17.30 v ŠRC Ježica čaka zadnja tekma rednega dela prvenstva proti mestnemu rivalu – ekipi Ježice, s katero smo se v zadnjem tednu srečali že trikrat – s selekcijama #u13 in #u15 smo gladko slavili, medtem ko so naše #mladinke po izjemni borbi morale priznati premoč svojim vrstnicam. Na današnji tekmi #članic za Ježico šteje le zmaga, ob kateri imajo možnost napredovanja v ligo za prvaka, ki pa smo si jo mi zagotovili že pred časom in zato lahko nastopimo sproščeno ter tekmo izkoristimo kot dobro pripravo na finalni turnir Pokala članic, ki bo ta vikend v Celju.

Goran Jovanovič, trener Ilirije:
“Čestitke mladi ekipi Grosupljega za izredno dobro igro. Naše glave pa na današnji tekmi niso bile na mestu, zato nismo odigrali najboljšega srečanja.”

Besedilo: Emir Haskić

Fotografije: Emina Kandus

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)