ŽKD ILIRIJA : TRIGLAV 56:79 (11:24, 15:15, 19:14, 11:26)

Mićunović 24, Klavžar 12 (11 skokov), Macura 9 (15 skokov); Abramovič 22 (9 skokov, 4 prid. žoge), Kalušić (10 skokov) in Zdolšek (11 skokov, 7 podaj) po 14.

Tekmo smo odprili nervozno in zelo nezbrano v obrambi, kar so izkušene nasprotnice izkoristile in hitro pobegnile na dvoštevilčno prednost. S spremembo obrambe v drugi četrtini smo vzpostavili ravnotežje. V tretji četrtini smo videli eno bolj srčnih predstav naših deklet v tej sezoni. V obrambi nobena žoga ni bila izgubljena, dekleta so se borile kot levinje kar je prineslo tudi večjo samozavest v napadu, kjer smo začeli zadevati iz razdalje. Temu primeren je bil tudi rezultat po tridesetih minutah, ko smo se približali na 8 točk zaostanka. Ko so gostje v zadnjih desetih minutah stopile na plin, je našim dekletom zmanjkalo moči. Razlika je tako narasla na najvišjo na tekmi. Zmaga Triglavank je več kot zaslužena, saj so vodile od prve do zadnje minute, končni rezultat pa dejansko ne kaže celotne slike s tekme v kateri naše punce niti približno niso razočarale. Če želimo proti kvalitetnejšim nasprotnikom igrati še bolje, bomo morali občutno popraviti naš met iz igre, saj smo proti Triglavu zadeli le 12 od 50 poskusov za dve točki (24%), nekoliko boljši smo bili pri metu izza črte (5/19, 26%).

Priložnost za vrnitev na zmagovalne tirnice bomo imeli že v soboto 14.1.2017, ko se bomo  v evroligaškem terminu (20.30) pomerili proti ekipi Domžal. Nova domača tekma, ponovno prost vstop ter večerni termin, ki je lahko odlično izhodišče za druženje po tekmi, naj vas popeljejo v ŠRC Ježica, kjer našim levinjam pomagajmo do osme zmage v državnem prvenstvu.

 

Goran Jovanovič, trener Ilirije:

“Proti favorizirani ekipi smo tri četrtine tekme odigrali zelo korektno, nato pa popustili, saj smo fizično padli. Pokazala se je kakovost Triglava, ki je zasluženo zmagal.”

Besedilo: Emir Haskić

Foto: Emina Kandus

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)