V soboto, 9. oktobra, bodo na parket prvič v novi sezoni stopile tudi naše članice. V domači dvorani bodo gostile lanskoletne državne prvakinje Cinkarno Celje.

Letošnja ekipa se bistveno ne razlikuje od lanskoletne. V dresu Ilirije bodo tako tudi v tej sezoni nastopale Jelica Petrović, Neža Vrečer, Nika Ilovar, Dora Klobučar, Sara Mežnar, mladinke Manca Marguč, Antonella Ožbolt in Tara Pulević ter kadetinje Sara in Hana Sambolić ter Alina Žitek. Zaradi rehabilitacije po poškodbi kolena bo prvi del sezone izpustila Eva Jamnik. Ekipo pa so okrepile Lana Šantelj iz ŽKD Tosama Ledita, Pia Fištrovič, ki prihaja iz ŽKK Grosuplje in Emilija Vrunč iz ŽKD Maribor. Na klopi Ilirijank bo tudi v letošnji sezoni trener Samo Plevnik. Pridružil se mu je trener za telesno pripravo Žane Bortek.

Pred začetkom sezone sta svoje misli o prihajajoči sezoni strnila trener Samo Plevnik in kapetanka Jelica Petrović:

Letošnja 1. ženska SKL se je sicer pričela že prejšnji vikend. Za naslov državnih prvakinj se letos poteguje devet ekip: Akson Ilirija, Cinkarna Celje, Domžale, Grosuplje, Derby Ježica, Maribor, Pro-Bit Konjice, Tosama Ledita in Triglav. V prvem kolu je bila naša ekipa prosta, prvo tekmo v sezoni pa bo odigrala na domačem igrišču proti Cinkarni Celje. Na prvo gostovanje se bodo Ilirijanke odpravile 16. oktobra v Domžale k ekipi Tosama Ledita. 

V Pokalu članic se bodo Ilirijanke v prvem krogu, ki bo v  sredo, 20. 10. 2021, pomerile z ekipo Pro-Bit Konjice. Povratna tekma bo 24.11.2021. Zmagovalna ekipa se bo v drugem krogu pomerila z ekipo Grosuplja.

Domače tekme bodo Ilirijanke letos igrale v dvorani Ježica, Savlje 6. Po trenutno veljavnih ukrepih je na tekmah ponovno dovoljena prisotnost gledalcev, ki pa morajo izpolnjevati PCT pogoje. Obvezna je uporaba mask. Tudi letos bo možno vse domače tekme spremljati v neposrednem spletnem prenosu.

Naši ekipi želimo v novi sezoni veliko uspeha in športne sreče, predvsem pa napredka in dragocenih izkušenj!

#gremoilirija

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)