Vodenje članske ekipe bo prevzel Ernest Novak ob pomoči Jana Bezice, ki bo tudi vodja mladinskega pogona. Izkušena trenerja in uigran trenerski dvojec, ki že od leta 2018 vodi reprezentanco deklet U18, sta že pričela s sestavo ekipe za naslednjo sezono.

Ernest Novak, nekoč profesionalni košarkar, je svojo trenersko kariero začel na srednji šoli SUAŠ in se ob tem kalil kot pomočnik trenerja mlajših kategorij v Slovanu. Kot pomočnik trenerja je deloval v članski ekipi Helios Suns in Šenčur, kjer je kasneje tudi prevzel vlogo glavnega trenerja. Od leta 2017 – 2020 je vodil žensko člansko ekipo Triglava, s katero je v prvi sezoni osvojil Pokalno lovoriko. Nazadnje je deloval kot selektor ženske mladinske reprezentance Slovenije.

Jan Bezica se v slovensko košarko vrača po 3 letih delovanja na Islandiji, kjer je deloval kot pomočnik članskega trenerja in trener mlajših selekcij ekipe Tindastoll, v pretekli sezoni tudi vodil žensko člansko ekipo Tindastoll. Na trenersko pot je stopil že kot sedemnajstletnik v šoli košarke Janče in se kalil v vseh mlajših selekcijah kluba ter naposled vodil tudi člansko ekipo. Zadnje tri sezone pred odhodom na Islandijo je vodil mladinski pogon in deloval kot pomočnik pri članski ekipi Sežane, deloval pa je tudi v reprezentanci fantov u16.

Ernest Novak: ”Najprej bi se rad zahvalil vodstvu ŽKD Ilirija za izkazano zaupanje in Janu Bezici, da se v novo zgodbo podaja skupaj z mano. Veselim se dela v urejenem klubu, ki premore veliko mladih, perspektivnih in ambicioznih igralk, ob tem pa se zavedam odgovornosti, ki jo s tem prevzemam. Verjamem, da bomo z dobrim delom naredili napredek pri razvoju igralk, ter se borili za najvišja mesta v ligi. Za konec bi rad pohvalil delo prejšnjega trenerja Sama Plevnika, ki je v zadnjih nekaj sezonah z dekleti dosegal zares lepe rezultate.

Jan Bezica:Zelo sem vesel, da se v nov trenerski izziv spuščam z Novak Ernestom, s katerim sodelujeva že vrsto let. Pred nami je veliko dela. V klubu imamo ogromno talentiranih deklet, ki so pripravljene na delo. Zahvala gre vodstvu ŽKD Ilirija za zaupanje. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi omogočili igralkam možnost napredka in povečali interes za košarko pri najmlajših.” 

Mišo Sambolić, predsednik ŽKD Ilirija: “Izjemno me veseli, da v novo sezono stopamo s tako močno strokovno ekipo. Ernest in Jan imata dolgoletne izkušnje z vodenjem članskih ekip in bogate izkušnje pri delu z mladimi. Prepričan sem, da bosta s svojim znanjem in profesionalnim pristopom še nadgradila odlično delo trenerjev v preteklih sezonah, predvsem Sama Plevnika in Luke Kalezića.”

Z izbiro svojih naslednikov pa je zadovoljen tudi  sedanji trener Ilirijank Samo Plevnik, ki se bo v nadaljevanju svoje kariere posvetil svoji drugi športni ljubezni, tenisu.
Samo Plevnik:“Ernestu in Janu prepuščam odlično ekipo mladih talentiranih igralk in verjamem, da bosta dobro nadaljevala delo zadnjih treh sezon, v katerih so igralke izjemno napredovale, izostali pa niso niti ekipni uspehi. Njima in svojim puncam želim veliko uspehov in verjamem, da bodo tudi v prihodnje krojili sam vrh slovenske ženske košarke.”    

#gremoilirija

(Skupno 518 obiskov, današnjih obiskov 1)