Mlajše Ilirijanke bodo v letošnji sezoni nastopale v selekcijah mlajših in starejših  pionirk, kadetinj in mladink. V kategoriji kadetinj in starejših pionirk nastopajo Ilirijanke z dvema ekipama. Kadetska ekipa Ilirijank bo tudi letos tekmovala v mednarodni ligi WABA.

Mladinke, U19

Mladinke bodo v naslednji sezoni tekmovale v enotni ligi, v kateri bo nastopalo 10 ekip: Akson Ilirija, Cinkarna Celje, Grosuplje, Ines ŠD Tabor Žiri, Ježica, Krka, Maribor, Pomurje, PRO-BIT Konjice, Triglav. Tekmovanje se začne 20. septembra.

Ilirijanke se bodo na prvi tekmi pomerile z Ines ŠD Tabor – Žiri. Prvi del tekmovanja se konča 28. februarja 2021. Na zaključni turnir (12.-14. marec 2021) se uvrstijo štiri najboljše ekipe.

Kadetinje, U17

Kadetska liga šteje 22 ekip. Tudi v letošnji sezoni smo prijavili dve kadetski ekipi.

Kadetinje A nastopajo v prvem delu tekmovanja v skupini 3 skupaj ŽKK Vipava, ŽKK Kras in ŽKK Koper, prvo tekmo bo A ekipa odigrala 19.9., ko se bo doma pomerila z ekipo Krasa.

Kadetinje B se bodo v skupini pomerile z Ines ŠD Tabor – Žiri, ŽKK Triglav in ŽKK Cerknica. Začenjajo 19.9., ko bodo gostovale pri ekipi Ines ŠD Tabor – Žiri.


Prvo in drugo uvrščene ekipe iz prvega dela tekmujejo za uvrstitve od 1. do 12. mesta, tretje in četrto uvrščene ekipe iz prvega dela se pomerijo za uvrstitve od 13. mesta dalje. Zaključni turnir četverice bo predvidoma 23. in 25. aprila 2021.

Starejše pionirke, U15 

V kategoriji starejših pionirk bo tekmovalo 28 ekip. Ekipi starejših deklic sta v skupini 3 in 5.
U15A ekipa pričenja s tekmovanjem 27. septembra, ko se bodo Ilirijanke doma pomerile proti ŽKK Črnomelj. V skupini, kjer tekmuje ekipa U15 A je poleg ŽKK Črnomelj še ekipa ŽKK Krka A.

U15B ekipa pričenja s tekmovanjem 27. septembra, ko se bodo Ilirijanke pomerile proti ŽKK Janina. V skupini, kjer tekmuje ekipa U15 B sta poleg ŽKK Janina še ekipi Ježica bele in Jelša Šmarje.

Najboljši dve ekipi iz skupine se uvrstita v razigravanje od 1.-16. mesta, ostale ekipe pa igrajo od 17. mesta naprej. Zaključni turnir četverice bo predvidoma 7. in 9. maja 2021.

Mlajše pionirke, U13 

V kategoriji mlajših pionirk bo tekmovalo 28 ekip.  Ekipa mlajših deklic bo v prvem delu tekmovala v skupini 5.
S tekmovanjem pričenja 10. oktobra, ko se bodo Ilirijanke pomerile proti ŽKD Ježica. V skupini, kjer tekmuje naša ekipa, sta poleg ŽKK Ježica še ŽKD Litija in ŽKK Triglav B. Zaključni turnir četverice bo predvidoma 10. aprila 2021.

V mini pokalu so ILIrijanke že uvrščene v drugi krog tekmovanja, ki se bo igral 24. oktobra in 7. novembra. Nasprotnik bo znan po žrebu, ki bo opravljen 28. septembra. Tekmi za prvo in tretje mesto se bosta odigrali na isti dan kot finale pokala članic, torej predvidoma 7. 3. 2021.

Vsem ILIrijankam in njihovim nasprotnicam želimo veliko sreče in uspehov!

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)