Minuli teden so z uvodnimi treningi v sklopu priprav na novo tekmovalno sezono pričele mlajše selekcije. Vodja mladinskega pogona Jan Bezica nam je zaupal:

“Nova sezona se hitro približuje, tako smo tudi pri ŽKD Ilirija že začeli s trenažnim procesom. V minulem tednu so bile aktivne mlajše starostne skupine, ta teden so se nam priključile še članice. Cilj je seveda vzpostaviti dober odnos med igralkami in tudi trenerji, da bo tekmovalno leto uspešno, kot smo si začrtali. Konec meseca se podajamo na priprave na Koroško, kjer bomo že skoraj v popolni zasedbi.”

Po nekaj uvodnih treningih se bodo vse mlajše selekcije  odpravile na skupne priprave. Priprave bodo v Ravnah na Koroškem potekale od petka, 26.8. do torka 30.8.2022. Dekleta bodo nastanjena v Mladinskem hotelu Punkl. Kakšen je plan in program dela na pripravah pa razkrije trener selekcij u14 in u16 Luka Kalezić

Pogoji za delo bodo ugodni, tako da bo opravljenih vsaj deset treningov, ki bodo bazirali na tehnično-taktičnih elementih in izboljšanju telesne pripravljenosti. Dekleta bodo imela tudi veliko časa za medsebojno druženje ter krepitev timskega duha in homogenosti v ekipi. Trenerji  pa bodo ta čas izkoristili za spoznavanje deklet in izmenjavo raznih košarkarskih nasvetov ter metod treniranja. ILIrijanke bodo trenirale v  veliki in mali športni dvorani v neposredni bližini hotela, tekale na zunanjih športnih površinah, se utrjevale na fitnesu, plavale in se sproščale na bazenu.” 

Med tem bodo v prestolnici svoje prve treninge opravile članice. Člansko – mladinski trener Ernest Novak pove:Zadovoljen sem, da smo se po daljšem obdobju ponovno zbrali, pa čeprav ne v polni zasedbi, saj so nekatera dekleta odsotna zaradi reprezentančnih obveznosti. Priprave začenjamo v Ljubljani, nato pa se selimo na Ravne na Koroškem. V pripravljalnem obdobju bomo odigrali nekaj mednarodnih tekem, predvsem pa se bomo posvetili uigravanju igralk in prilagajanju na nove taktične zamisli. Verjamem, da smo sestavili konkurenčno ekipo, ki bo s trdim delom in talentom, ki ga premore, igrala všečno in uspešno košarko.”

#gremoilirija

(Skupno 261 obiskov, današnjih obiskov 1)