Prišla je težko pričakovana sreda, 19.8.2020 in s tem odhod na naše priprave na že dobro poznano lokacijo Ravne na Koroškem, kjer smo se na novo košarkarsko sezono pripravljali tudi preteklo leto. 

V Hostlu Punkl so nas pričakali nasmejanih obrazov in nas seznanili z vsemi potrebnimi ukrepi, ki smo jih morali upoštevati, da je bila naša nastanitev kar se le da varna. Sledilo je razporejanje po sobah, preoblačenje v športno opremo in prvi trening. 

Urnik preostalih dni je bil več ali manj enak. Po bujenju je sledilo merjenje telesne temperature, nato ob 8:30 zajtrk, od 10:30 do 12:30 prvi trening, kosilo in obvezen počitek, da smo lahko prišli na drugi trening v dnevu kar se le da spočiti. Po drugem treningu je sledila večerja in nato nekaj dodatnega prostega časa. Večeri so bili ponavadi namenjeni družabnim igram ob katerih smo spoznavali drug drugega. Pred spanjem pa je sledilo še drugo merjenje temperature.

Imeli smo tudi neomejen dostop do velikega kopališča, zato smo le tega tudi pridno izkoristili. Nekateri za poležavanje ob bazenu, sončenje in regeneracijo, drugi za kopanje, spuščanje po toboganih in zabavanju ob različnih vodnih igrah.

Dva treninga dnevno, bazen, večerne igre ter druge aktivnosti so nas na koncu kar izmučile. Utrujeni, vendar polni novih izkušenj in novih košarkarskih znanj smo se v nedeljo odpravili proti Ljubljani, kjer so dekleta nasmejanih obrazov pričakali njihovi starši.

Priprave na Koroškem so bile dobra izhodiščna točka za nove treninge in prihajajoče tekmovalno obdobje. 

David Drame, kondicijski trener

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)