V drugem vikendu novega leta so svoje prve tekme po praznikih odigrale članice, mladinke, kadetinje, mlajša ekipa sterejših pionirk in mlajše pionirke.

Rezultatsko pisan vikend so z zmago odprle kadetinje na gostovanju v Domžalah. Trener Luka Kalezić je zadovoljen s predstavami deklet in rezultatskim izkupičkom do sedaj. Z dobrimi predstavami nadaljujejo tudi naše najmlajše, ki so doma premagale vrstnice iz Cerknice. Na gostovanju v Kranju naše članice niso uspele prikazati česa so sposobne. Igralka Nika pravi, da bodo že na naslednji popravile vtis. V nedeljo sta se dve naši ekipi pomerili proti Mariborčankam. Mladinke so v Mariboru priigrale zmago. Igralka Emilija je vesela zmage vendar meni, da s soigralkami niso prikazale še vsega kar zmorejo. Mariborčanke pa so v Ljubljani premagale mlajšo ekipo starejših pionirk, ki po besedah trenerja Luke Trpina na tej tekmi ni bila razpoložena.

Že večkrat smo v zadnjih dveh letih bili pred tistimi ključnimi 14-timi dnevi po katerih bo vse drugače. Držimo pesti, da se napovedi tokrat zares uresničijo 🤞.

OSTANITE ZDRAVI!


Sledi kratek povzetek dogajanj z rezultati, statistiko tekem in izjavami igralk Nike Ilovar in Emilije Vrunč, trenerjev Luke Kalezića in Luke Trpina.


Članice – DRŽAVNO PRVENSTVO, 1. DEL TEKMOVANJA, 13. kolo

TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 80:35 (25:2, 15:6, 21:13, 19:14)

CELOTNA STATISTIKA

Nika Ilovar, igralka“Na tekmi nismo našli ritma. Tekmo smo začeli slabo, brez energije in zgrešili nekaj zaključkov, kar je mogoče vplivalo, tudi na moralo ekipe.  Nasprotnicam smo puščale lahke koše, same pa napadov nismo uspešno zaključevale. V drugem polčasu smo odigralie malo bolje, še vedno pa to ni igra, ki smo jo sposobne. To je bila prva tekma po praznikih, iz nje se bomo nekaj naučili in upam, da na naslednji tekmi popravimo vtis.

Samo Plevnik, trener: “Upam da je zaušnica Triglava po dobrem mesecu brez tekme, prav prišla, saj smo bili čisto razglašeni po dolgi pavzi brez tekem. Brez prave energije in želje po igri, borbi za žogo pač ne gre. Čestitam Triglavu za res suvereno zmago. Naše misli so usmerjene naprej na tekme, ki prihajajo v naslednjih tednih.

MLADINKE

VBO MARIBOR – AKSON ILIRIJA 78 – 81 (23 : 18 21 : 24 13 : 12 21 : 27)

Statistika

Emijila Vrunč, igralka: “V nedeljo smo v gosteh odigrale tekmo proti ekipi VBO Maribor in zmagale. Tekma je bila težka in napeta do zadnjega trenutka in to smo tudi pričakovale. Menim, da z ekipo zmoremo več in prepričana sem, da bomo na naslednjih tekmah to tudi dokazale. Vseeno vse čestitke moji ekipi za zmago, nasprotnicam pa za borbenost.

Samo Plevnik, trener: “Tekma z Mariborom je bila parada dobrih napadalnih akcij in izjemnega meta domačink. Na koncu tekme so Mariborčanke le malo popustile in to smo izkoristili ter si zmago priborili šele v zadnjih sekundah tekme.

KADETINJE

LEDITA – AKSON ILIRIJA A 57 – 77 (11 : 22 11 : 25 18 : 13 17 : 17)
Strelke: Jovičević 3, Brodnik 2, Golob 2, Malik, Žorž 20, Valančič 38, Slapal 4, Trošt, Krizmanić 8
Luka Kalezić, trener: “Povratno tekmo proti Lediti smo dobro odprli in v prvem polčasu s protinapadi in uspešnimi meti naredili razliko. V tretji četrtini smo vodili tudi že z 30 točkami razlike. Priložnost za igro so dobile vse igralke. Zaslužena zmaga, upam, da čim bolj zdravi in brez karanten nadaljujemo z uspešnimi predstavami v prvenstvu.”

STAREJŠE PIONIRKE B

Akson Ilirija B : VBO Maribor vijola  38:75  (9:7, 16:16, 24:7, 28:6)

Strelke: Kondrič 12, Kapus 8, Mitrović 5, Stjepanović 5, Todorović 4, Borojević 2, Kalabić 2, Žerovnik, Črnologar, Pavčnik, Vuković Mali
Luka Trpin, trener: “Ekipa U15-B je imela slab dan in proti ekipi Maribor vijola izgubila na domačem igrišču.”

MLAJŠE PIONIRKE 

Akson Ilirija : Cerknica  65:55  (16:7, 21:9, 18:18, 10:21)

Strelke: Kalabić 14, Stjepanović 14, Ivanuša 14, Borojević 13, Mitrović 4, Kapus 4, Pavčnik 2,Žerovnik, Kondrič, Črnologar, Gril
Luka Trpin, trener: “U13 ekipa je bila v domači dvorani uspešna proti ekipi Cerknice. Dekleta so prikazala dobro igro v napadu in po drugi strani dokaj slabo igro v obrambi, kar je skupaj tokrat zadoščalo za zmago ekipe.”

MLAJŠE PIONIRKE – MINI POKAL (22.12.2021)

Janina : Akson Ilirija  59:60  (10:14, 13:17, 14:16, 22:13)

Strelke: Modrić 21, Borojević 20, Ivanuša 7, Stjepanović 6, Kapus 2, Kalabić 2, Pavčnik 2,Pavela, Pešić, Malik, Mitrović, Kondrič
Kora Kapus, igralka: “Na povratni tekmi mini pokala smo se potrudile in odigrale borbeno tekmo. Zaradi strogega sojenja sta 2 naši igralki v zadnji četrtini zapustili igrišče zaradi 5 osebnih napak. Na koncu nam je uspelo za točko premagati nasprotno ekipo Janine. Srečno vsem in vesele praznike.

#gremoilirija

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)