Veliko tekem, veliko zmag. Dejavne so bile vse selekcije Akson Ilirije.

Članice: premor jim je dobro del

Po porazih proti Triglavu in Mariboru so se Ilirijanke “zaklenile” v dvorano. Sadovi dela so bili vidni na tekmi četrtega kroga drugega dela prvenstva. Ljubljančanke so namreč visoko premagale Domžale in se tako vrnile na zmagovita pota. “Premor, ki smo ga imeli, smo izkoristili predvsem za treninge obrambe. Zadovoljen sem, da smo to pokazali tudi na tekmi in da smo odigrali z veliko energije. Čestitke dekletom za novo zmago,” je bil zadovoljen glavni trener Ernest Novak, ki zdaj ekipo že pripravlja na petkov mestni derbi z Ježico.

Akson Ilirija : Domžale 72:44 (23:7;16:15;11:13;22:9)

Strelke: S. Sambolić 8, Žitek 10, H. Sambolić 17, Pulević 5, Prelog 5, Lapajne 3, Mišjak, Delić, Spasovski 18, Merlak 6, Ilovar.

U-20: še naprej brez poraza

Niz neporaženosti so mladinke podaljšale na tekmi s Triglavom. Kranjčankam so pobudo prepustile le v eni četrtini. Hana Sambolić je ob tem dejala: “Zaslužena zmaga v zadnji tekmi rednega dela je odlična popotnica za zaključni del tekmovanja. Na igrišču smo pokazale voljo in odločnost, predvsem v trenutkih, ko so se nam nasprotnice rezultatsko približale. V rotaciji so bile vse igralke, tudi mlajše, ki so me znova pozitivno presenetile, z odličnim navijanjem na in izven igrišča ter govorjenjem v obrambi.”

Zadovoljna je bila tudi kapetanka Tara Pulević: “Po končanem prvem delu sezone smo ostali edina neporažena ekipa v kategoriji U-20. Čeprav smo z uspehom lahko zelo zadovoljni, nas prava preizkušnja čaka na finalnem turnirju, kjer se bomo potrudili, da upravičimo prvo mesto na lestvici.”

“Po odločnem in čvrstem začetku smo hitro povedli z malo večjo razliko, ki nas je za kratek čas malo uspavala. S tekmo sem zadovoljen, ker so se dekleta držala načrta in smo naredili tako, kot smo se zmenili. Dvignili smo nivo govorjenja v obrambi, na katerem delamo celotno sezono in bomo še v prihodnje. Čestitke dekletom za osvojeno prvo mesto po rednem delu, pohvalil bi še bolj izkušene igralke, ki so s svojim odnosom res dober zgled za mlajše in veseli me, da se to prenaša na vse mlajše. Čaka nas finalni turnir, kjer pa ne skrivamo ambicij in da si želimo končati sezono na prvem mestu. Za to se bomo odlično pripravili in dali vse od sebe, da nam to tudi uspe,” pa je dejal trener Jan Bezica.

Akson Ilirija : Triglav 82:43 (27:11,12:21,25:7,18:4)

Strelke: S. Sambolić 8, H. Sambolić 13, Pulević 9, Prelog 12, Nagode 2, Spasovski 20, Valančič, Mišjak 11, Marić, Malik 7.

U-16: oslabljene do tesne zmage

Zmago proti Triglavu je vknjižili tudi A ekipa U-16. Komentar trenerja Luke Kaleziča: “V zadnjem krogu pred zaključno fazo tekmovanja smo gostili ekipo Triglava, ki je na razpredelnici tik za nami. Za razliko od prve tekme, ki smo jo zmagali z visoko razliko, je bila tokrat naša ekipa oslabljena zaradi neigranja Lane in obeh Sar, Triglav pa je nastopil s kompletno ekipo. Po dobrem začetku smo naredili nekaj napak in gostje so nas ujele. V zaključku smo zaostajali, a so punce stopile skupaj in pokazale karakter ter z nekaj uspešnimi meti na koncu dosegle težko prigarano zmago. Zasluženi in pomembni dve točki za nadaljevanje prvenstva. Bravo in samo pozitivno naprej.”

“V soboto smo odigrale zadnjo tekmo tega kroga. Na tekmo smo prišle motivirane, vedele smo, da bomo morale odigrati ekipno zelo povezano in zbrano, saj se je klop poškodovanih dodatno povečala že na ogrevanju. Ekipni duh in energija, ki jo čutimo med igralkami nas je pripeljala do pomembne zmage. Prikazale smo učinkovito igro,” pa je dejala Brina Sedminek.

ŽKD Ilirija – ŽKK Triglav 61:60 (19:13; 6:13; 19:22; 17:12)

Strelke: Todorović, Jovičević, Sedminek 15, Pešić, Borojević 11, Kapus 9, Malik, Zukić 11,Maksimenko, Modrić 15.

U-14: dvojni program, dve zmagi

Kar dve tekmi pa so odigrale pionirke, tokrat izjemoma pod vodstvom trenerja Jana Bezice. Zabeležile so dve prepričljivi zmagi, in sicer doma porit Ježici ter v gosteh pri Plami Pur. “Zaradi odsotnosti glavnega trenerja sem tokrat opravljal to vlogo v sodelovanjem z Nikolo Vračevićem. Na obeh tekmah smo lahko videli kar nekaj lepih potez in sodelovanja med dekleti. Obe tekmi smo zasluženo zmagali in mislim, da bo to sigurno pozitivno za nadaljnji potek sezone. Dekleta so v treh dnevih odigrala dve tekmi in pokazala, da imajo veliko potenciala in da so še kako nevarna za vse nasprotnice. S poslušanjem in upoštevanjem navodil trenerja bodo samo še napredovale. Čestitke dekletom in uspešno še naprej. Gremo Ilirija,” je dejal trener Bezica.

Akson Ilirija : Derby Ježica 73:43 (26:9,16:17,14:12,17:5)

Strelke: Mitrović 9, Pavela 2, Kump, Ravnikar 12, Stjepanović 12, Kalabić 14, Nesterović 2, Strohsack 2, Kočevar, Bernot 7, Lazić, Pavčnik 10.

Plama Pur : Akson Ilirija 39:79 (7:26,18:18,10:17,4:18)

Strelke: Mitrović 11, Pavela 9, Kump, Ravnikar 8, Stjepanović 14, Nesterović 6, Strohsack, Kočevar 8, Bernot 14, Lazić, Pavčnik 9.

#GremoIlirija

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)