Povzemamo izide tekem minulih dveh tednov.

V 5. kolu 1.SKL za ženske v četrtek, 28.10.2021 smo priča odličnega nastopa in zmage članic na gostovanju v Grosuplju. Zmagovalni niz so nato nadaljevale vse naše mlajše selekcije. Mladinke so na gostovanju v Škofji Loki zabeležile svojo četrto zmago, kadetinje tudi doma premagale sovrstnice iz Kopra, mlajša ekipa starejših pionirk je zabeležila še eno zmago proti ekipi Triglava na gostovanju v Kranju, starejša ekipa proti mlajši ekipi Krkašic prepričljivo, mlajša z novimi izkušnjami, pionirke pa so doma premagale someščanke.

Minula dva tedna sta bila rezultatsko zelo ugodna za Ilirijanke. Navijamo za naša dekleta tudi v bodoče, še močneje in srčneje. Stiskamo pesti, da ostanejo zdrave in vztrajajo v športu, ker …

… TEŽJA JE ZMAGA, VEČJE JE ZMAGOSLAVJE!


V nadaljevanju prinašamo rezultate tekem, strelke in vtise po odigranih tekmah igralke Aline Žitek, Larice Melinc, Ize Oblak, Ele Modrić in Nike Malik ter trenerjev Sama Plevnika, Luke Trpina in Luke Kalezića.

ČLANICE – DRŽAVNO PRVENSTVO, 5. KOLO

GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA 68:77 (24:20, 22:11, 12:27, 10:19)
CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Katastrofalen začetek, ki se je vlekel do polčasa, v katerem nismo odigrali nič kar smo se zmenili. V drugem polčasu pa popolnoma nov obraz ekipe Ilirije in takojšen delni izid 10:0 za nas. Sledil je time out domačega trenerja po katerem se so Ilirijanke še močneje zapirale, hitreje tekle, natančneje metale ter z zelo zrelo igro začele popolnoma kontrolirati tekmo. Zmaga z izidom za 77:68 je bila zaslužena. Upam, da so punce videle da samo z dobrim odnosom in požrtvovalno igro lahko zmagujejo tudi na papirju močnejše ekipe. Skratka, tekma v stilu dr. Jekyll and mr. Hyde.

Alina Žitek, igralka: “Prvi polčas smo odigrale počasi in slabim zapiranjem. Po polčasu smo sledile napotkom trenerja in začele igrati hitro ter kolektivno, močno smo zapirale in stekel nam je šut. V zadnjih minutah smo dale vse od sebe ter tako zasluženo priigrale prvo zmago.

MLADINKE

DOMEL : AKSON ILIRIJA = 30 : 92 (4 : 22 9 : 19 6 : 20 11 : 31)

Samo Plevnik, trener: “Tekma  se je je odvila po pričakovanjih z visoko zmago a jo je neljuba nesreča in poškodba Tinkare Prelog naredila zelo grenkega okusa. Držimo pesti da ni nič hujšega.”

Larica Melinc, igralka: “Mislim, da smo tekmo začele samozavestno in si hitro nabrale lepo prednost. Dobro so nam stekli predvsem protinapadi, ki smo si jih priborile z ukradenimi žogami. Škoda le, da nekajkrat žoga ni hotela skozi obroč. Zaradi prednosti smo se posvetile taktiki, v kateri smo zelo močne, to je metu za 3 točke in jo z lepimi podajami na trojko dobro izkoristile. Za razliko mislim, da so nasprotnice poskušale in bile najmočnejše v prodorih, kjer pa nam jih je velikokrat uspelo zaustaviti z dobro obrambo. Pokazale smo našo hitro igro z natančnim metom z razdalje.”

KADETINJE

AKSON ILIRIJA : KOPER = 108 : 33 (25 : 4 26 : 10 34 : 8 23 : 11)

STRELKE: Modrić 3, gudžulić 4, Prelog 18, Golob 4, Malik 3, Brodnik 19, Keržič 6, Žorž 21, Valančič 30

Luka Kalezić, trener: “V četrtek smo odigrali še drugo tekmo proti Kopru in visoko zmagali. Začeli smo sproščeno in povedli z 22:0. V nadaljevanju smo večinoma trenirali met z razdalje. Kljub temu, da nismo bili pretirano razpoloženi, smo zadeli 12 trojk. Čestitke ekipi za visoko zmago.”

STAREJŠE PIONIRKE A

AKSON ILIRIJA : KRKA B = 67:43 (16:14; 9:9; 24:5; 18:15)

Strelke: Stresen, Modrić 12, Malik 12, Nagode 9, Krizmanić 12, Cabello 4, Isoski 6, Slapal 12.

Luka Kalezić, trener:Po dobrem začetku in vodstvu z 10:0 je sledilo slabše nadaljevanje, kjer smo igrali premalo zbrano, in tako v napadu kot obrambi delali začetniške napake. Gostjam smo pustili, da so cel prvi polčas držale priključek. Tretjo četrtino smo odigrali bolje ter naredili razliko, ki smo jo zadržali do konca. Čeprav imamo v zadnjem času nekaj težav s poškodbami (Zoja, Zoja Rea, Lea) in boleznimi (manjkali Sara in Zarja) to ne sme biti izgovor. V nadaljevanju bomo skušali dvigniti nivo naše igre. Čestitke ekipi za zmago in mlajšim nasprotnicam za prikazano igro.”

STAREJŠE PIONIRKE B

Triglav B : Akson Ilirija B  28:45  (6:15, 6:6, 15:12, 1:12)

Strelke: Modrić 20, Borojević 9, Kapus 6, Stjepanović 4, Ivanuša 2, Mitrović 2, Kondrič 2,Todorović, Kalabić, Malik, Črnologar, Žerovnik
Luka Trpin, trener: “Ekipa U15-B je tudi na povratni tekmi v Kranju proti ekipi Triglav B, ki je vednoborben in neugoden nasprotnik, zabeležila zmago. Tudi tokrat je bila odločilnazadnja četrtina tekme.”

Akson Ilirija B : Krka A  = 33:86  (8:18, 9:20, 7:21, 9:27)

Strelke: Modrić 14, Borojević 10, Oblak 4, Ivanuša 3, Kalabić 2, Todorović, Mali, Črnologar,Malik, Stjepanović, Pešić, Mitrović

Iza Oblak, Ela Modrić, Nika Malik, igralke: “Tekmo smo dobro začele, v nadaljevanju pa popustile, predvsem zaradi slabih podaj v napadu in prepočasnega vračanja v obrambo. Ekipa Krka A je zasluženo zmagala in upravičila vlogo favorita.”

MLAJŠE PIONIRKE

Akson Ilirija : Derby Ježica B  = 61:21  (20:0, 10:4, 5:14, 26:3)

Strelke: Kapus 2, Žerovnik 5, Kondrič 2, Ninković 2, Kočevar 4, Nesterović, Strohsack, Stjepanović 2,Ravnikar 18, Borojević 4, Pavela 10, Pavčnik 12
Luka Trpin, trener: “Ekipa U13 je na povratni tekmi v domači dvorani še enkrat premagala ekipo Derby Ježica B.V obeh ekipah so več priložnosti za igro tokrat dobile predvsem mlajše igralke.”

#gremoilirija

VIR ISKRICE*

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)