Ilirijanke koledarsko leto začenjajo z dvema porazoma, ki sta prinesla ogromno priložnosti za učenje. V prvem kolu drugega dela prvenstva so Ilirijanke, v vedno napetih tekmah proti igralkam iz Domžal, pokazale veliko dobrega, ki pa tokrat ni bilo dovolj za zmago. V drugi tekmi so Ilirijanke bile poražene na gostovanju v Kranju. Ilirijanke na tretji tekmi drugega dela, v torek, 12. 1., gostijo aktualne državne prvakinje, zasedbo Cinkarne Celje.


Izberimo nasmeh in ohranjajmo dobro voljo!


Članice

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Četrtek, 7. januar

AKSON ILIRIJA : JASMIN SPORT LEDITA 73:79 (23:12, 24:18, 9:32, 17:17)
CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Najboljši dve četrtini v letošnji sezoni in vodstvo 47:30 ni bilo dovolj za zmago proti igralkam Jasmin Sport Ledita. Kljub porazu nas veseli podatek, da v primerjavi z lansko sezono, v prvem polčasu tekme dosežemo toliko točk kot lani v celi tekmi. Še vedno moramo popraviti nekaj osnovnih košarkarskih prvin. Težave nam delajo izgubljene žoge, zapiranje nasprotnic. Slednje nas je tudi pokopalo v 3 in 4 četrtini. Čestitam ekipi Ledite in se veselim naslednjega srečanja z njimi, saj so naši medsebojni obračuni vedno košarkarsko zelo zanimivi.”

2. kolo
Sobota, 9. januar

TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 78:62 (21:12, 22:25, 18:14, 17:11)
CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: Po zelo slabem začetku in delnem izidu 14:0 za Kranjčanke smo začeli igrati bolj zbrano in učinkoviteje. V osrednjem delu tekme smo pokazali, da lahko enakovredno igramo proti favorizirani ekipi Triglava. Tesno končnico smo ponovno zamudili zaradi številnih izgubljenih žog in skokov. Navdušila je igralka Triglava Rebeka Abramovič, ki je na tekmi ponudila malo šolo košarke.”

# G R E M O I L I R I J A

Vir: KZS

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)