Za Ilirijankami je pester ligaški teden, dokaj očiten skupni imenovalec pa je kranjski Triglav, s katerim se je soočilo več selekcij.

Članice: za las prekratke v Kranju

Članska ekipa je morala na sedmi tekmi sezone priznati tretji poraz. Po Celju je bil boljši še Triglav. Izjava trenerja Ernesta Novaka: “Rad bi pohvalil dekleta za odnos, ki so ga pokazale, ko se po visokem zaostanku v prvi četrtini niso predala. Z nekaj več zrelosti bi lahko prišli do zmage, vendar se nam, žal, ni izšlo. Še vedno na trenutke delamo preveč napak, ki so proti ekipi, kot je Triglav, lahko usodne. Ne želim se po tekmah ukvarjati z delom sodnikov, vendar sta tokrat z nezasluženo izključitvijo Nikoline Bortek v 6. minuti tekme vplivala na potek tekme.”

Triglav : Akson Ilirija 67:63 (22:9; 10:15; 20:17; 15:22)

Strelke: Spasovski 27, Sambolić H. 20, Mišjak Cujnik 5, Sambolić S. 3, Žekš 2,Prelog 2, Merlak 2, Bortek 2, Lapajne, Hrbljan, Žitek.

U-20: peta tekma, peta zmaga

Niz neporaženosti so podaljšale mladinke. Tudi njih je čakal Triglav. Trener Jan Bezica: ”Dekleta so že na ogrevanju pokazala koncentracijo in fokus, da si želijo tekmo zmagati. Začeli smo prav tako, kot smo si želeli in to držali skozi celotno srečanje. Čestitam dekletom, da so po težkih tekmah v soboto (U18 in članice) pokazale zelo visok nivo igre in zasluženo zmagale v tekmi še dveh neporaženih ekip. To je sigurno dobra popotnica za nadaljnji del sezone in tudi nivo, na katerem želimo odigrat vsako tekmo.”

Vtise je strnila tudi Alina Žitek:”Zadnja tekma proti Triglavu ta vikend se je odvila po naših pričakovanjih. Tekmo smo začele zbrano in motivirano, tako smo se zlahka razigrale v napadu. Proti koncu smo v obrambi malo popustile, a vseeno je bilo dovolj za visoko zmago. Za nadaljnje tekme je naš cilj držati fokus skozi celotno tekmo, brez večjih nihanj v igri.”

Akson Ilirija : Triglav 80:65 (30:11,16:14,21:14,13:26)

Strelke: Sambolić Sara 8, Žitek Alina 11, Sambolić Hana 4, Brodnik Anelie 6, Prelog Tinkara 4, Sedminek Brina 5, Žekš Mia 15, Spasovski Jovana 17, Valančič Tanja 7, Mišjak Cujnik 3, Marić Dunja.

U-18 A in B: zgodovinska medsebojna tekma

Že med tednom sta bili posebne časti deležni obe selekciji kadetinj. Ker sta si obe zagotovili prevoj med najboljših 12 v državi, sta odigrali medsebojno srečanje.

Trener Bezica Jan: ”Prav posebna tekma za vse udeleženke in udeležence. Celotno sezono treniramo in garamo skupaj na treningih, tokrat pa nasproti. Dekleta so tekmo vzele maksimalno resno, kar pomeni, da smo naredili velik napredek v razmišljanju. To me zelo veseli. Mlajše igralke se niso ustrašile in pokazale, da so na pravi poti. Prav tako gre pohvala starejšim dekletom, ki so s svojim pristopom na tekmi pokazale, da so tudi v tem segment naredile korak naprej. Ponosen sem na prav vse in samo želim si, da v takem ritmu nadaljujemo.”

Igralka Ana Pešić: ”Tekmo smo vzele tako kot vsako drugo, kljub temu da smo igrale proti dekletom, s katerimi treniramo. Na tekmi smo dale vse od sebe in prikazale kar nekaj lepih akcij. Za vse nas je bila to prav lepa izkušnja.”

Akson Ilirija A : Akson Ilirija B 108:39 (22:6,31:16,29:8,26:9)

Strelke:

Akson Ilirija A: Sedminek Brina 6, Brodnik Anelie 21, Trontelj Ira 10, Krizmanić Lana 20, Špari Leben Sara 8, Modrić Ela 25, Furlan Eva 6, Marić Dunja 12.

Akson Ilirija B: Pavčnik Zarja 1, Mitrović Mila 3, Črnologar Ajda 2, Pešić Ana 2, Borojević Kristina, Maksimenko Mariia, Stjepanović Tamara 7, Zukić Ajna, Kapus Kora 1, Kalabić Ema 8, Bernot Varja 15.

U-18 A: poraz in obljuba o napredku

 Akson Ilirija A : Triglav 54:60 (10:20,18:17,16:4,10:19)

Strelke: Sedminek Brina 9, Brodnik Anelie 15, Trontelj Ira 3, Krizmanić Lana 6, Duščak Ana 3, Furlan Eva 7, Marić Dunja 2, Valančič Tanja 9.

A ekipa je ob koncu tedna klonila na zahtevni preizkušnji s Triglavom. ”Slabši odprtje je nasprotnicam dovolil dober začetek. Kljub temu smo stopili skupaj in se vrnili v tekmo. Na koncu nam je zmanjkalo malo koncentracije in sreče. Nasprotnicam čestitam za zmago. Mi bomo pa sigurno pokazali na naslednjih tekmah, da nam koncentracija ne bo padala skozi tekmo. Čestitam svojim dekletom za prikazano voljo in verjamem v njih, da bodo že na naslednji tekmi pokazali, da smo v tem naredili napredek,” je po tekmi dejal trener Bezica.

Igralka Valančič Tanja: “Tekme nismo začele tako, kot bi morale, zato so nasprotnice v prvi četrtini prišle do lahkih košev in posledično do nekolikšne razlike. V nadaljevanju smo se zbrale in garale v obrambi ter se s tem približale Triglavankam, pa vendar to na koncu ni bilo dovolj za zmago. Verjamem, da je tekma dobra popotnica za naprej in da se je vsaka izmed nas nekaj naučila.”

U-18 B: učna ura proti Škofjeločankam

”Nova tekma in nov prikaz, da so dekleta na treningih poslušala in delala najboljše, kar je možno. Tokrat nam je nasproti stala ekipa Domela. Veseli me dejstvo, da smo v napadu prihajali do odprtih metov in nadgradili komunikacijo v obrambi. Na teh stvareh bomo še delali, da bomo v naslednjih tekmah to tudi pokazali na igrišču,” je po pričakovanem porazu B ekipe proti Domelu dejal trener Bezica.

 Akson Ilirija B : Domel 28:65 (3:11,12:18,5:18,8:18)

Strelke: Mitrović Mila 6, Črnologar Ajda, Pešić Ana 2, Stjepanović Tamara 1, Malik Nika 4, Kapus Kora 2, Maksimenko Mariia, Kalabić Ema 2, Bernot Varja 4, Zukić Ajna 7.

U16-A: zmagovit zaključek prvega dela

Starejše pionirke so prvi del prvenstva končale z visoko zmago proti Črnomlju, čeprav so nstopile v nekoliko okrnjeni postavi. ”Tekmo smo visoko dobili, vse punce so se vpisale med strelke in odigrale korektno in sproščeno. Čestitke,” je dejal trener Luka Kalezič.

ŽKD Ilirija – ŽKK Črnomelj 83:10

Strelke: Pavčnik 10, Mitrović 8, Črnologar 13, Pešić 8, Stjepanović 12, Malik 2, Pavela 4, Kapus 4, Kalabić 8, Bernot 14.

U16 B: vztrajnost se bo obrestovala

Nova tekma za nabiranje izkušenj je tudi za B ekipo. Trener Luka Kalezič je po opravljenem delu dejal: ”Tekmo smo izgubili z nižjo razliko kot prejšnjo, punce so se trudile in dobile zadnjo četrtino. Žal smo preslabo začeli, da bi lahko bili bližje. Punce so vztrajne in to se jim bo obrestovalo na prihodnjih tekmah.”

ŽKD Ilirija – ŽKK Litija 30:59

Strelke:  Rolih 3, Gril, Nesterović 4, Ninković 4, Kump 12, Črnič, Trobec, Rutten, Strohsack, Kočevar 6, Kovič Lepšina 1, Valenčič.

U14: Nazaj na treninge

Že osmo tekmo v sezoni so odigrale tudi pionirke. Črto je potegnil trener Luka Kalezič: ”Tekmo smo začeli prestrašeno in nismo imeli odgovora na agresivno obrambo nasprotnic. Ekipa Triglava nas je nadigrala, na nas je da se dvignemo skozi treninge in odigramo bolje naslednje tekme.”

ŽKD Ilirija – ŽKK Triglav 13:73

Strelke: Rolih 9, Ramčilović, Nesterović, Kump 2, Žun, Ninković, Valenčič 2, Vukić, Robič, Omahen, Cvelbar, Hribar.

#gremoIlirija

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)