Minuli vikend so tekme odigrale članice, pionirke, kadetinje ter ekipa mladink. Članice so izgubile na gostovanju v Domžalah, kadetinje in mladinke vknjižile visoki zmagi v Vipavi, najmlajše zabeležile zmago proti vrstnicam iz Kranja ter v sterejši selekciji izgubile na povratni tekmi proti Litiji. Najbolj smo pa zadovoljni, ker so vse naše igralke zdrave 💚!

V nadaljevanju prinašamo rezultate tekem, strelke in vtise po odigranih tekmah kapetanke Jelice Petrović, mladinke Žive Golob, trenerjev Sama Plevnika, Luke Trpina in Luke Kalezića.


*Če hočeš videti mavrico, sprijazni se z dežjem*


.

ČLANICE

TOSAMA LEDITA : AKSON ILIRIJA = 73:62 (22:22, 16:14, 22:10, 13:16)

CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Čeprav smo tekmo izgubili sem zadovoljen s prikazano igro. Čvrsto obrambo, na katero stavimo, bomo morali nadgraditi z doselednim zapiranjem v obrambi po metu nasprotnic. Ker nismo bili uspešni pri skoku v obrambi, so nasprotnice to izkoristile in prišle do lahkih točk izpod koša. Sobotno tekmo je odločil tudi boljši skok nasprotnic, imele so jih 25 več kot mi. Kljub porazu bi rad pohvalil igrlke za najmanjše število izgubljenih žog v sezoni (11).

Jelica Petrović, kapetanka: Tekmo z Ledito smo odprle nekoliko nervozno in precej v krču, saj nikakor nismo uspele prikazati igre, ki nas krasi že dve sezoni. Napake so se nam vrstile tako v napadu kot tudi v obrambi, kar nismo uspele popraviti niti v drugem polčasu. Verjamem, da to vsekakor nismo bile me in da lahko prikažemo boljšo igro, zato je ta tekma za v pozabo. Misli že imamo osredotočene na sredino pokalno tekmo s Konjicami, kjer bomo dale vse od sebe da popravimo vtis.

MLADINKE

VIPAVA : AKSON ILIRIJA = 62 : 100 (17 : 30 10 : 31 16 : 17 19 : 22)

STRELKE: Sambolić, S. 31, Pulević 19 , Žorž 10, Keržič 4, Prelog 14, Ožbolt 7, Valančič 8 , Golob 7

Samo Plevnik, trener: V Vipavo smo odšli maloštevilčni. Kljub odsotnosti Aline, Hane, Emilije in Mance so mladinke poskrbele za prepričljivo zmago in prvo 100 v letošnji sezoni. Lepa igra in dobra obramba sta nam omogočili veliko razliko in lepo ter sproščeno igro v večjem delu tekme. Zadeli smo 13 trojk kar je tudi lep dosežek. Bravo punce, samo tako naprej!”

Živa Golob, mladinka: “V nedeljo popoldne smo Ilirjanke odigrale mladinsko tekmo proti Vipavi. Na gostovanju smo, kljub okrnjeni sestavi, igrale odločno in agresivno ter se domov vrnile z zasluženo zmago. Izdatno smo vodile že ob koncu prve četrtine. Da je bila tekma zares zelo dobro odigrana se je pokazalo tudi s prvo letišnjo stotico. Torta sledi. 🍰🍰

KADETINJE

VIPAVA : AKSON ILIRIJA = 58:92 (7:24; 15:18; 11:26; 25:24)

Strelke: Valančič 24, Sambolić H. 19, Žitek 17, Žorž 17, Prelog 9, Malik 4, Golob 2, Modrić, Gudžulić, Brodnik,  Nagode.

Luka Kalezić, trener: Ekipo smo glede na prvo medsebojno tekmo dopolnili s Hano in Alino in tako dobili dodatno kvaliteto. Začeli smo čvrsto in agresivno v obrambi in naredili razliko že v prvem polčasu. Tudi v nadaljevanju tempo ni padel in dosegli smo želeno zmago z visoko razliko. Čestitke ekipi.”

STAREJŠE PIONIRKE B

Akson Ilirija B : Litija  = 44:58  (14:20, 6:13, 5:8, 19:17)

Strelke: Todorović, Kapus 4, Kalabić, Borojević 11, Pešić, Stjepanović 6, Ivanuša 2, Malik 2Mitrović 2, Kondrič 2, Pavčnik, Modrić 15

Luka Trpin, trener: “Ekipa U15-B je tudi na povratni tekmi v domači dvorani morala priznati poraz protiekipi Litije. Tokrat nas je na cedilu pustila naša slaba obramba in posledično prevelikoštevilo osebnih napak. Upajmo, da bo to dobra šola za nadaljnje tekmovanje.””

MLAJŠE PIONIRKE

Akson Ilirija : Triglav A = 68:39  (17:13, 14:11, 23:5, 14:10)

Strelke: Kapus 2, Kalabić, Stjepanović 10, Borojević 14, Ravnikar 2, Modrić 23, Ivanuša 7,Malik 2, Mitrović, Črnologar 2, Kondrič 4, Pavčnik 2
Luka Trpin, trener: “Dekleta ekipe U13 so si na prvi domači tekmi sezone priigrale zmago proti ekipi Triglav A iz Kranja. Tekma je bila v prvem polčasu dokaj izenačena, v 3. četrtini pa so ilirijanke z agresivnostjo v napadu in obrambi naredile večjo razliko, ki so jo obdržale do konca tekme.”

#gremoilirija

*Vir za misel.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)