Za nami je teden, v katerem so bile odigrane štiri tekme – dve mladinski, ena članska in en nastop mlajše ekipe starejših pionirk.

Do konca decembra vam bomo poročali o dogajanjih s še 14 tekem, ki jih bodo odigrale naše Ilirijanke. Članice bodo decembra odigrale še tri tekme, prav tako tudi kadetinje in starejša ekipa starejših pionirk. Mladinke bodo odigrale še eno tekmo pred pričetkov nadaljevanja v ligi za mladinskega prvaka. Naše najmlajše, ki nastopajo za dve selekciji, bodo odigrale še štiri tekme.

Sledi kratek povzetek dogajanja z rezultati, statistiko tekem in izjavami igralk Sare Mežnar in Antonelle Ožbolt, trenerjev Sama Plevnika in Luke Trpina.


PRIHODNOST JE SESTAVLJENA IZ VELIKO SEDANJIH TRENUTKOV

(#SlovenskiPapir)


ČLANICE – DRŽAVNO PRVENSTVO, 9. KOLO

AKSON ILIRIJA : PRO-BIT KONJICE 76:58 (21:20, 15:18, 20:11, 20:9)

CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Tekma s Konjicami je za nas vedno težka in tako je bilo tudi tokrat. Prve 3/4 smo se mučili potem smo pa v 4/4 odigrali izjemno obrambo in prišli do zaslužene zmage.

Sara Mežnar, igralka: “Nedavni poraz v Konjicah je sobotni tekmi prilil navdih vneme in pričakovanja po dokazovanju in za nas boljšemu končnemu rezultatu. Tekmo smo tako začele razigrano v napadu, a nekoliko premehko v obrambi kar je, ob presenetljivo velikem številu zadetkih metov nasprotnic z razdalje, vodilo do prednosti slednjih ob polčasu. V tretji četrtini smo uspele obdržati tempo in kvaliteto napada, ter si z dobro obrambo priigrale razliko, ki je naraščala do konca tekme.”

MLADINKE

Akson Ilirija : Derby Ježica = 87 : 63 (19 : 10 16 : 18 31 : 20 21 : 15)

STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Čeprav smo v sredo zmagali z visoko razliko, je bila tekma do polčasa precej izenačena. Uspela nam je delna serija 12:0, in vodstvo 7 točk na koncu 2/4. Vodstvo smo nato do konca tekme obdržali in postopoma večali. Pohvalil bi vse igralke za odnos do igre in za 16 zadetih trojk.“

Antonella Ožbolt, igralka: “V sredo smo mestni derbi odigrale tudi mladinke. Tekmo smo začele solidno, res pa je, da nam na začetku šut ni šel najboljše, kot bi si mi želeli, zaradi naše vztrajnosti nam je do konca tekme tudi šut stekel. Ekipa Ježice nas je relativno dobro spremljala do polčasa, v tretji četrtini pa smo si priigrale večjo prednost in mirno zaključile tekmo s 24-imi pikami razlike.”

Triglav : Akson Ilirija = 66 : 64  (19 : 15 21 : 24 13 : 10 13 : 15)

STATISTIKA
Samo Plevnik, trener: “Igrali smo toplo hladno v obrambi in dopustili nasprotnicam preveč lahkih košev. Kljub vsemu je odločala zadnja žoga, ki nesrečno ni našla poti v koš. Poraz z ekipo Triglava 66:64 nam pušča grenak priokus ampak se že oziramo naprej proti naslednjim tekmam.”

STAREJŠE PIONIRKE

Akson Ilirija B : Pro-Bit Konjice B = 68:56 (15:16, 6:8, 31:15, 16:17)

STRELKE: Modrić 28, Kalabić 8, Ivanuša 7, Oblak 7, Borojević 6, Stjepanović 6, Malik 2,Pavčnik 2, Todorović 2, Kapus, Pešić, Žerovnik

Luka Trpin, trener: “U15-B selekcija je tokrat v domači dvorani slavila proti ekipi Pro-Bit Konjice B. Zmagovalec tekme se je odločil v 3. četrtini, ki so jo naša dekleta suvereno dobila,vse ostale četrtine pa je tekma potekala povsem izenačeno.“

#gremoilirija

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)