Medtem ko člansko prvenstvo zaradi reprezentančnega okna miruje, pa so bile minuli  teden aktivne ostale selekcije.

U-17: gostovanje v Zagrebu

Selekcija košarkaric do 17 let je mednarodne izkušnje nabirala v ligi Waba. V petek so odigrali tretjo tekmo v tem tekmovanju, tokrat proti ekipi Trešnjevke. Trener Jan Bezica je dejal, da sladnja zasluženo prišla do zmage in dodal: “Mi s takimi tekmami dobivamo prepotrebne izkušnje za nadaljevanje sezone. Sigurno lahko tekme odigramo bolj samozavestno in z boljšimi odločitvami tako v obrambi kot tudi v napadu.”

Vtise je strnila tudi Kora Kapus: ”Tekmo smo začele nekoliko bolj zadržano in pustile nasprotnicam, da so se razigrale. Kljub naši, na trenutke zelo dobri igri, nas nasprotnice niso pustile bližje in na koncu zasluženo slavile. Kljub temu smo v Zagrebu, kamor smo se odpravile z vlakom, preživele lep dan in si čakanje na vlak popestrile z igranjem team-building igrice Marshmallow.”

Trešnjevka : Akson Ilirija 78:43 (17:6,27:14,17:9,17:14)

Strelke: Sedminek Brina 4, Kapus Kora 2, Modrić Ela 19 (12 skokov), Krizmanić Lana 7, Špari Leben Sara 2, Furlan Eva 3 (6 skokov),Stjepanović Tamara 6, Pešić Ana, Bernot Varja, Zukić Ajna.

Že dan zatem so Ilirijanke pokazale boljšo predstavo in prišle do zmage. “Druga tekma, drug obraz. Dekleta so se v veliki večina tekme držala dogovorov in zasluženo zmagale. Zelo vesel sem s prikazanim na igrišču in na klopi, kjer so vsa dekleta pokazali voljo in pravi odnos. Samo tako naprej,” je dejal Jan Bezica.

Ela Modrić:  ”Kljub veliko napakam in zgrešenim zicerjem smo se zbrale in zmagale tekmo. Zmage smo zelo vesele, se pa zavedamo, da imamo še veliko prostora za napredek.”

“Kljub slabi prvi tekmi, ki nam je pokazala koliko prostora za napredek še imamo, smo naslednji dan zbrale misli, nekoliko popravile pristop in odigrale povezano, odločno in prav vsaka igralka, ki je stopila na igrišče, je dodala svoj del h končni zmagi. Na prvi tekmi nismo bile prave, odigrale smo prestrašeno, smo se pa veliko naučile. Druga tekma je bila drugačna in pohvaliti gre tudi mlajše igralke, ki so pripomogle k ekipnem uspehu. Kljub enemu porazu, je za nami lep konec tedna,” je celoten konec tedna povzela Brina Sedminek.

Zagreb : Akson Ilirija 52:64 (16:15,14:17,13:18,9:14)

Strelke: Sedminek Brina 17, Kapus Kora 3, Trontelj Ira, Modrić Ela 15 (11 skokov), Krizmanić Lana 5 (6 skokov), Špari Leben Sara 2, Furlan Eva 19 (10 skokov), Stjepanović Tamara, Maksimenko Mariia, Bernot Varja 3, Zukić Ajna.

U-16 A: V Novem mestu za potrditev prvega mesta

Prva ekipa starejših pionirk je na gostovanju v Novem mestu potrdila prvo mesto v prvem  skupinskem delu DP. Trener Luka Kalezič: ”Po napornem vikendu in WABA ligi U17 za nekatere tretja tekma v treh dneh. Cilja, da zmagamo in odigramo brez poškodb, smo uresničili. Po dobrem začetku smo pred koncem polčasa pustili, da se nam nekoliko približajo. Dobre minute so punce prikazale tudi v drugem polčasu. Imeli smo igro tako po globini kot širini in zadeli 10 trojk. V zaključku tekme smo odigrali slabše in to moramo na naslednjih tekmah popraviti in odigrati vseh 40 minut zbrano. Čestitke ekipi za zmago.”

ŽKK Krka – ŽKD Ilirija 55:68 (11:21; 14:16; 16:22; 14:9)

Strelke: Pavčnik 2, Mitrović 5, Črnologar, Pešić 3, Borojević 12, Furlan 9, Kapus 6, Malik, Bernot 5, Kalabić, Modrić 26.

U16-B: nabiranje izkušenj

B ekipa je visoko izgubila proti starejšim tekmicam. ”Igrali smo bolj kombinatorno kot na prejšnjih tekmah in imeli v prvem polčasu nekaj odprtih metov, tudi “zicerjev”. Če bi jih zadeli bi se tekma odprla. Žal jih tokrat nismo. Take tekme so, ne glede na rezultat, izkušnja. Še posebej, če ne obupaš in igraš dogovorjeno do konca. Mi smo to tokrat naredili. Tijani Kovič, ki nam danes ni mogla pomagati zaradi poškodovanega gležnja, želimo hitro okrevanje,” je dejal Luka Kalezič.

ŽKK Grosuplje – ŽKD Ilirija 62:16

Strelke: Rolih 2, Gril, Nesterović 2, Ninković 4, Kump, Rutten, Strohsack, Kočevar 8, Valenčič, Trobec.

U14: zmaga proti Primorkam

Čestitke pa si za predstavo in zmago zasluži najmlajša tekmovalna selekcija. Slavila je visoko zmago proti Kopru. Trener Luka Kalezič: ”Glede na odsotnosti in bolezni pred tekmo nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo. Dekleta so zmogla dovolj zbranosti, da so v prvem polčasu povedla in prednost do konca še zviševala. Končuje se prvi del, v katerem smo na posameznih tekmah pokazali lepo igro, vemo pa, da nas čaka še veliko dela.”

ŽKD Ilirija – ŽKK Koper Nets 69:33 (11:8; 20:14; 22:6; 16:5)

Strelke: Rolih 25, Ramčilović 4, Nesterović 2, Moravec, Kump 13, Žun 4, Ninković, Valenčič, 9, Vukić 10.

#gremoIlirija

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)