Konec tedna smo spremljali nastope štirih ILIekip, dveh kadetskih in dveh ekip starejših pionirk. Pomirja nas ugotovitev, da so številna ILIdekleta v času epidemije ohranila željo in zanimanje za šport ter se zavedajo, da jim šport omogoča veliko priložnosti skozi katere uresničujejo sebe in svoje sanje.

Z zmago se po nastopih v minulem vikendu lahko pohvalita starejši ekipi kadetinj in pionirk, mlajši ekipi pa na tekmah pridno in potrpežljivo nabirata potrebne košarkarske izkušnje.

V nadaljevanju preberite vtise trenerjev Luke Trpina in Luke Kalezića po tekmah proti Kopru, ekipi Kranjska Gora-Jesenice, Grosuplju in izjavo kadetinje Aneje Keržič po zmagi starejših kadetinj nad Grosupeljčankami.


POTUJTE Z NAMI. SKOZI ZMAGE IN PORAZE!


STAREJŠE PIONIRKE B

AKSON ILIRIJA B : KRANJSKA GORA-JESENICE = 52 : 90 (7 : 26 18 : 16 8 : 18 19 : 30)

Strelke: Modrić 15, Najger 8, Malik 8, Todorović 5, Oblak 2, Borojević 7, Ivanuša 7, Kapus,Pešić, Pirc
Luka Trpin, trener: “Selekcija U15-B je morala v nedeljo v domači dvorani priznati poraz proti fizičnomočnejši ekipi iz Kranjske Gore – Jesenic.”

STAREJŠE PIONIRKE A

GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA A = 36 : 61 (11 : 16 12 : 10 4 : 22 9 : 13)

Strelke: Valančič 35, Krizmanić 9, Slapal 6, Jovičević 5, Malik, Isoski, Trošt 2, Modrić, Tepić, Cabello

Luka Kalezić, trener: “Prvi polčas je bil grob in poln napak na obeh straneh. Kljub solidnemu začetku in vodstvu za 10 točk smo odigrali slabšo drugo četrtino, kjer smo nasprotnicam dovolili preveč skokov in pustili, da se nam približajo. V nadaljevanju smo odigrali veliko bolj zbrano in na koncu zanesljivo zmagali. Pohvala puncam za reakcijo v drugem polčasu, tokrat je res izstopala Tanja, ki pa ji bodo na prihodnjih tekmah morale slediti tudi ostale. Pomembna zmaga, a že v nedeljo nas čaka povratna tekma in skušali se bomo čim bolje pripraviti.”

MLAJŠE KADETINJE

ŽKD Koper : Akson Ilirija B  = 67 : 55  (18:12, 19:15, 15:11, 15:17)

Strelke: Modrić 7, Gudžulić 6, Tepić 2, Malik 3, Krizmanić 18, Trošt 6, Jovičević 2, Nagode 11
Luka Trpin, trener: “Tekma v kateri stvari enostavno niso delovale. Tekmo bomo vzeli kot lekcijo za naprej in jo hkrati poizkušali čim prej pozabiti.”

STAREJŠE KADETINJE

AKSON ILIRIJA A : GROSUPLJE = 79 : 31 (22 : 6 15 : 8 26 : 4 16 : 13)

Strelke: Žitek 25, Sambolić H. 6, Prelog 12, Golob 8, Sambolić S. 10, Keržič 3, Zabukovec 5, Žorž 5, Valančič 13

Aneja Keržič, kadetinja: “Na začetku tekme je bil naš pristop nezbran in zelo zaspan, tako se je tudi nadaljevalo do polčasa. Vendar se mi zdi da je bila ta tekma za nas velika budnica da se zberemo, ter da boljše komuniciramo med seboj in se spodbujamo, ter da popravimo napake skupaj kot ekipa in kot eden, ne pa posamezno. Na koncu tekme pa smo dokazale da se lahko zberemo in zmagamo tekmo. Zelo sem zadovoljna da smo imele tako tekmo saj pri takih tekmah se najbolj naučimo ter dobimo nekakšen videz kaj moramo popraviti.”

#gremoilirija

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)