Današnja sončna nedelja je za članice minila v znamenju košarke.

ŽKD MARIBOR je na 7. tradicionalnem turnirju MEMORIAL TONETA VONČINE poleg članic Ilirije gostil še igralke Pro-Bit Konjic in Ledita Domžale. Turnir je potekal v dvorani Tabor ob upoštevanju NIJZ priporočil, kar pomeni brez gledalcev.

Ilirijanke so se možnosti nastopa na turnirju razveselile. Po skoraj šest mesečnem premoru brez tekem, so ponovno imele priložnost igrati, zato je tokrat v ospredju bila igra in ne rezultat.

Eva Jamnik, kapetanka

Na turnirju v Mariboru smo igrali sproščeno in s ciljem uigrati novo in mlado ekipo. Na prvi tekmi smo odigrali kot smo se dogovorili, medtem ko so se na drugi že pojavljali trenutki utrujenosti in nezbranosti. Skupno gledano smo zadovoljni, vendar nas čaka še nekaj dela do začetka sezone. Zahvaljujemo se ekipi Maribora za povabilo in odlično organizacijo turnirja.

Samo Plevnik, trener članic

Turnir v Mariboru nam je prinesel veliko dobrih stvari. Na prvi tekmi proti ekipi Ledite smo na trenutke izgledali prav dobro in uigrano. Za voljo uigravanja smo tokrat rezultat postavili na stran. Dogovorili smo se, da uigravamo nekatere akcije, ki so nam v večini tekme tudi uspevale. Na tekmi smo zaznali tudi nekaj pomanjkljivosti pri reševanju določenih situacij v igri, a do začetka sezone še nekaj časa in se bomo trenirali. Na drugi tekmi, ki se je odvila le slabo uro po prvi tekmi, pa je bilo slabosti v igri občutno več, a smo vseeno igrali na momente zelo lepo in čvrsto. Zmagovalca je odločil met v zadnji sekundi. Čestitam vsem puncam na prikazani igri in dobrem pristopu k igri.

Rezultati tekem:

  • ŽKD Akson Ilirija : ŽKD Ledita = 57 : 69 (15:16, 12:17, 19:12, 11:24)
  • ŽKD Maribor : ŽKD Akson Ilirija = 60 : 58 (15:9, 19:15, 15:17, 11:17)

Hvala ŽKD MARIBOR za povabilo in odlično izpeljan turnir.

Čestitamo vsem igralkam za prikazane igre in pristop.

#gremoilirija

(Skupno 555 obiskov, današnjih obiskov 1)