Tudi minuli teden je bil za Akson Ilirijo pod koši zelo uspešen. Od članic navzdol …

Članice: še devetič na zmagovalni strani

Članice ohranjajo stik z vrhom prvenstvene lestvice, kjer imajo, tako kot tudi Celje, po desetih krogih na svojem računu devet zmag. Zadnje so se veselile v soboto, ko je v Savljah gostoval Triglav. “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj je ekipa Triglava v Ljubljano prišla po seriji petih zaporednih zmag, ob tem pa dokaj suvereno v zadnjem kolu premagala Celje. Ponovno smo pokazali karakter in se nismo predali kljub zaostanku ob koncu tekme. Ponosen sem na dekleta, ki so z dosedanjimi rezultati pokazala, da smo na pravi poti. Verjamem pa, da lahko še marsikaj izboljšamo, če bomo nadaljevali z dobrim delom,” je dejal trener Ernest Novak.

Akson Ilirija: Triglav 75:69 (21:16; 20:23; 13:18; 21:12)

 Strelke: S. Sambolić 8, Žitek 14, H. Sambolić 9, Prelog 4, Lapajne 5, Pulević 6, Valančič, Delić 17, Spasovski 16, Merlak 2, Ilovar.

U-20: edina ekipa brez poraza

Mladinke so do pete zmage prišle v Mariboru in tako kot edine v ligi ostajajo neporažene. Nov par točk ima posebno težo, saj je bila ekipa zaradi zdravstvenih težav okrnjena. “Začetek tekme je bil pričakovano težak, vendar nikoli nismo nehali verjeti v ekipo in uspeh. V drugem polčasu smo s spremembo v obrambi dobili tudi spremembo ritma igre, ki nam veliko bolj odgovarja, tako da smo z dobro obrambo prišli do lahkih košev. Pohvalil bi vse igralke, saj so prav vse dale svoj delež k zmagi. Posebna pohvala gre Lei in Dunji, ki tokrat nista dobili minut na igrišču, vendar sta s svojo energijo in spodbujanjem s klopi res prispevali velik delež k uspehu,” pravi trener Jan Bezica, prva strelka Hana Sambolič pa dodaja: “Gostujoče tekme so vedno napornejše. Tudi ta je bila. Maribor je kazal boljšo igro v prvem polčasu, vendar smo se s consko obrambo v drugi polovici tekme vrnile in tudi zmagale. Menim, da bi bil naš začetek tekme lahko boljši, vendar cenim, da smo s soigralkami kljub zaostanku ostale zbrane in verjele v navodila trenerja, kar nam je tudi prineslo želeni rezultat.”

Maribor : Akson Ilirija 65:76 (16:14,16:16,11:25,22:21)

Strelke: S. Sambolić 14, Žitek 7, H. Sambolić 28, Prelog 2, Malik, Marić, Spasovski 18, Mišjak 7, Valančič.

U-16: maloštevilne, a uspešne

Visoko zmago so vknjižile tudi starejše pionirke, ki so v Ljubljani gostite Koper in ga visoko premagale. “Korektno odigrana tekma s strani vseh igralk, ki so bile na tekmi. Ko bomo številčnejši, bo slika še lepša. Bravo ekipa,” je dejal trener Luka Kalezič.

ŽKD Akson Ilirija – ŽKK Koper 73:33 (17:4; 18:10; 17:4; 21:15)

Strelke: Kapus 15, Jovičević 10, Krizmanić 12, Leben 6, Malik 11, Maksimenko 2, Modrić 17.

U-14: dvojno delo

Za pionirkami je teden z dvojnim programom. Najprej so se punce v mini pokalu pomerile z Domelom in v prvi tekmi četrtfinala po pogumni predstavi izgubile z devetimi točkami zaostanka. “Prva pokalna tekma je bila pravi derbi, zanimiva in polna preobratov. Začeli smo odločno in to se je kazalo tudi na rezultatu. V drugi četrtini smo sicer dovolili gostjam, da nas prehitijo, v tretji pa pokazali karakter, ko smo se vrnili in izenačili, nekaj časa tudi vodili. V zaključku smo sicer padli, a v primerjavi s prvenstveno tekmo je bila vidna velika razlika. Za prikazano borbo lahko tokrat punce le pohvalim,” pravi Luka Kalezič.

ŽKD Akson Ilirija – ŽKK Domel 57: 66 (19:14; 11:23; 19:12; 8:17)

Strelke: Mitrović 4, Črnologar, Pavela 2, Kump, Ravnikar 2, Stjepanović 34, Kalabić 4, Nesterović 2, Bernot 7, Lazić, Pavčnik 2.

Po pokalni tekmi je ekipa ob koncu tedna odigrala še prvenstveni mestni obračun z Ježico in vknjižila visoko zmago, s katero ohranja dober položaj v boju za napredovanje. “Kljub nekaj zgrešenim ‘zicerjem’ in napakam, ki so bile prisotne na obeh straneh, smo lepo izkoristili naše prednosti in dosegli visoko zmago. Izkušnje pridobivajo tudi punce, ki so začele trenirati nekoliko kasneje in to nas zelo veseli. Čestitke ekipi,” je dejal trener.

ŽKD Ježica – ŽKD Akson Ilirija 24:61 (5:15; 0:12; 8:20; 11:14)

#gremoIlirija

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)