V tokratni objavi poročamo le o nastopih igralk članske ekipe. Igralke mlajših tekmovalnih selekcij so se po Odloku Vlade prejšnji teden žal morale odpovedati treningom in tekmam, zaigrale bodo ponovno, ko bodo nastopile ugodnejše epidemiološke razmere. Čeprav igralke težko prenašajo prepoved treningov in tekem, se zavedajo resnosti situacije in dejstva, da tudi z odrekanjem športu lahko prispevajo k zajezitvi epidemije.


PAZITE NASE! OSTANITE ZDRAVI!


ČLANICE

AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 51:82 (13:15, 13:22, 14:23, 11:22)

CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “V tekmo s Celjem smo vstopili s preveč spoštovanja do nasprotnic. V prvem polčasu nam je še uspevalo držati stik, čeprav igra nikakor ni bila podobna naši, ni bilo hitrih protinapadov in v obrambi smo bili premehki. Potem je pa prišel se drugi polčas, kjer smo pa totalno padli in končna razlika je bila -31. V primerjavi s prvo temo je vseeno bil viden napredek.”

Alina Žitek, igralka:V četrtek smo odigrale tekmo proti Cinkarni Celje. Prvo četrtino smo s čvrsto obrambo nudile dober odbor in tako ohranile razliko le na dve piki. V nadaljevanju pa smo z nekaj zmede nasprotni ekipi dovolile veliko lahkih košev iz protinapadov in napadalnih skokov.”

AKSON ILIRIJA : JEŽICA 58:65 (13:19, 11:21, 19:10, 15:15)
CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Po enodnevni pavzi in le enem treningu so punce dobro odreagirale in odigrale tekmo na dobrem nivoju. Kontrolirali smo skok v obrambi in zaradi tega smo lahko organizirali veliko hitrih napadov in posledično dosegli nekaj lahkih košev. Proti ekipi Ježice, ki je dejansko prva ekipa v Sloveniji, smo pokazali zelo lepo igro in podatek, da smo zadeli 12 trojk priča o tem da smo na dobri poti. Slabši odstotek pri metu za dva in drobne napake v obrambi so prelomile tekmo v korist gostij.

Hana Sambolić, igralka: “Tekma proti Ježici je bila zahtevna. Celoten mestni derbi so vodile nasprotnice, v zadnji četrtini pa smo tekmo izenačile. Na žalost so nas Ježičanke v zadnjih štirih minutah zaradi naših napak zmagale.”

#GREMOILIRIJA

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)