V društvu se že leta zavzemamo za kulturno obveščanje in ozaveščanje preko različnih digitalnih medijev. Pot do naših bralcev si utiramo preko spletne strani, facebooka, instagrama twitterja, youtuba in skrbno domišljenih rubrik, katerih namen je kulturno obveščanje in ozaveščanje. V tokratni objavi vam predstavljamo pet rednih rubrik na katere smo izjemno ponosni.

 

#1 Športna kultura

Kot se za današnji praznik spodobi začnimo s predstavitvijo rubrike Športna kultura, ki smo jo začeli lani, na dan, ko v Sloveniji praznujemo kulturo.  Vodila nas je želja po obveščanju in ozaveščanju igralk, njihovih navijačev in ostalih ljubiteljev športa o pomenu kulturnega in športnega vedenja – kjerkoli, kadarkoli in za kogarkoli. Za nami sta dva cikla objav s slikami s tekem Ilirijank, ki smo jih obarvali v ILIrijansko zeleno barvo in nato opremili z besedilom iz smernic vrednot, ki naj bi jih spoštovali vsi igralci ter igralke, starši, trenerji in sodniki (častna starševska, igralska, trenerska, sodniška – projekt KZS, 2013).

https://www.facebook.com/zkdilirijaljubljana/posts/1155194951348031

 

#2  Intervju

ILIntervju je rubrika, ki ponuja priložnost, da spoznamo košarkarice in trenerje ŽKD Ilirija. Preko odgovorov na navihana vprašanja igralke in trenerji bralcem razkrijejo delček sebe, ki ga pod koši ali med tekmami ne spoznajo in ne vidijo. Ilirijanke in Ilirijani se zatorej bolje spoznavamo in močneje povezujemo.

Letos smo vstopili v že četrto sezono intervjujev, objavili smo jih že 74 in se še nismo izčrpali.

https://www.facebook.com/zkdilirijaljubljana/posts/1176819242518935

 

#3 Vse najboljše 

Rojstni dan je prav poseben dan za vsakega, še posebej za naše ILIrijanke. Zato jim ob rojstnih dnevih izrečemo dobre želje, podarimo virtualni objem in jim tudi tako polepšamo rojstni dan.

https://www.facebook.com/zkdilirijaljubljana/posts/1109888809211979:0

 

#4 KJE SO ILIRIJANKE IN KAJ POČNEJO?

Po koncu tekmovalne sezone obudimo rubriko Kje so Ilirijanke in kaj počnejo, da poletje le ni bilo preveč ležerno ;). Do nas prihajajo fotografije z morja, različnih taborjev, turnirjev, kampov, kjer se pridno skrbi za telesno kondicijo. Velja tudi za trenerje :).

https://www.facebook.com/zkdilirijaljubljana/posts/512649085602624

 

#5 Kaj me…?

Letošnja nova rubrika Kaj me …? je obrodila neverjetne sadove. Navihane in talentirane ILIrijanke so se kot vedno odzvale našemu povabilu tako, da so odgovorile na eno izmed zastavljenih vprašanj (kaj me nasmeje, osreči, odžeja, ohladi,  navdihne, zbudi, pospeši, ustavi, nahrani, preseneti, vodi, uspava, dvigne, zlomi, zanima, prepriča, počaka, utrudi, poživi, očara,ojača, … ?). Mi smo oblikovali unikatne ILIkartice z njihovimi odgovori ter jih ponosno objavljamo na naših družabnih omrežjih.

https://www.facebook.com/zkdilirijaljubljana/posts/1194537584080434

 

Z zgoraj predstavljenimi rubrikami se seznam naših rubrik ne konča! A za tole objavo bodi dovolj.

Zaključujemo z apelom, da kultura prežema prav vsako objavo v digitalnih medijih.

.


Epilog objave:

V društvu se zelo dobro zavedamo potenciala, ki nam ga omogočajo različni digitalni mediji. Zato tudi veliko časa in energije vložimo v grafično in vsebinsko domišljeno podobo ŽKD Ilirije tako na spletni strani kot tudi na družabnih omrežjih. Bolj kot število sledilcev nam je pomemben digitalni odtis, ki ga puščamo v digitalnem svetu. Prizadevamo si, da bo ta kulturen, korekten, resničen, pravočasen, dosleden, iskren, všečen.

.

Ni nam pomembno ali to kar počnemo, počnemo zastonj, želimo si le, da ni zaman!

 

.

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)