Letos se v tekmovanje WABA (Women’s Adriatic Basketball Associaton) podajamo s sekcijo u17.

Zaradi vse večjega števila prijavljenih klubov in razlik v kakovosti ekip se je skupščina WABA lige v letošnji sezoni odločila ponuditi klubom nov sistem tekmovanja, ki prinaša prvo in drugo ligo.

Glede na rezultate klubov v preteklih sezonah, so v prvo ligo za  u17 povabili naslednje klube: Trešnjevka 2009, Akson Ilirija, Cinkarna Celje, Lovćen Bemax, Budućnost Bemax, Crvena zvezda, Radivoj Korać in RMU Banovići. Za še tri prosta mesta v prvi ligi bodo odigrani trije kvalifacijski turnirji prihodnji vikend.

Ilirijanke so prvič zaigrale v WABA ligi v sezoni 2016/2017. Po zaključnem turnirju v Zagrebu so Ilirijanke u15 domov prinesle pokal in zlate kolajne. V naslednji sezoni smo nastopali z dvema selekcijama  in “iztržili” bron za u17 in ponovno zlato v u15. V prejšnji sezoni presenetljiva neuvrstitev na Final4 zlate generacije državnega prvenstva u17 in ponovno kolajna za u15.

Tudi letos si obetamo dobre predstave naših deklet. Ekipa u17 se je okrepila – tako igralsko kot tudi trenersko. Kljub temu bomo močno pogrešali našo Saro Garić in še močneje stiskali pesti, da se nam čim prej pridruži, še boljša kot je bila pred poškodbo.

Pridružite se nam na prvem  turnirju v Ljubljani, ki bo 27. 10. 2019 in močno navijajte za selekcijo u17. 

#gremoilirija

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov 1)