Alen Ploj, alen.ploj@zkdilirija.si 

S košarko sem se začel ukvarjat pri svojih 10 letih, treniral in igral sem pri KK Branik Maribor, ŽKK Maribor in Maribor Messer, aktivno skupaj 13 let. Kot trener sem 6 let (2009-2015) delal v ŽKD Mariboru, kjer sem treniral ekipe kadetinj, mladink in članic ter bil vodja mladinskega pogona. Kot pomočnik trenerja ženske mladinske reprezentance Slovenije sem bil na dveh Evropskih prvenstvih divizije A in sicer 2013 na Hrvaškem in 2014 na Portugalskem. V ŽKD Mariboru smo z ekipo kadetinj v sezoni 2014/2015 osvojili 2. mesto v MŽRKL za kadetinje U17 in prav tako 3. mesto v državnem prvenstvu.

  • V sezoni 2016/2017 smo s pionirsko ekipo ŽKD Ilirija osvojili 1. mesto v DP ter 1. mesto v mednarodni WABA ligi.
  • V sezoni 2017/2018 smo s pionirsko ekipo ŽKD Ilirija osvojili 1. mesto v DP ter 1. mesto v mednarodni WABA ligi, s kadetsko ekipo pa 3. mesto v WABA ligi.
  • S članicami smo v sezoni 2017/2018 igrali polfinale pokala Slovenije ter se v DP uvrstili na končno 3. mesto.

V sezoni 2018/2019 bom v ŽKD Ilirija vodil članice in U19.  

Eva Gogala, eva.gogala@zkdilirija.si 

S košarko sem se začela ukvarjati pri 12ih letih prav v ŽKD Ilirija, kjer sem sedaj trenerka. Igrala sem za vse kategorije, ves čas pri ŽKD Iliriji. Pot me je zanesla na Fakulteto za šport in takrat sem prenehala z aktivnim igranjem, saj je bilo zaradi poznih predavanj na fakulteti težko uskladiti še treninge.

Kot trenerka sem začela že v gimnaziji in vodila košarkarski krožek na šolah v Šiški in na Rudniku. Pred tremi leti pa sem spet začela delovati v ŽKD Ilirija in sicer najprej kot pomočnica v kategoriji U11 in U13.

Sedaj sem vodja košarkarske šole in Panter kampa. Vodim ekipe U17B in U15A, s katero smo v  sezoni 2016/2017 osvojili prvo mesto na mini pokalu in prvo mesto na državnem prvenstvu. Letos sem sodelovala tudi pri regijskem selekcioniranju za dekleta do 14. leta in bila pomočnica trenerke reprezentance Slovenije do 14 let. S to ekipo smo letos na Slovenia Ball-u, ki slovi kot neuradno evropsko prvenstvo do 14 let, osvojili odlično drugo mesto

Veseli me delo z mladimi in uživam v tem poklicu.

Luka Kalezič, luka.kalezic@zkdilirija.si 

Košarko sem začel igrati pri 8 letih v KK Branik Maribor. Po združitvi mariborskih klubov sem igral za vse selekcije kluba, ki se je najdlje imenoval KK Maribor Messer. Leta 2008 sem z reprezentanco U14 nastopil na turnirju Slovenia Ball. Zadnjo mladinsko sezono sem igral za KK Zlatorog Laško. V sezoni 2012/13 sem s člansko ekipo KK Maribor Messer osvojil 3 mesto v državnem prvenstvu. Ko sem začel študij na Fakulteti za šport in se preselil v Ljubljano, sem igral za KK Janče Ljubljana in kasneje za KD Slovan. Osvojil sem tudi 2 naslova prvaka univerzitetne košarkarske lige.

Trenersko pot sem začel v ŽKK Domžale. Deloval sem kot trener selekcije U13, s katero smo se v sezoni 2016/2017 uvrstili med najboljših 6 ekip v minipokalu in 10 v državi, prav tako pa osvojili prvo (2018) in drugo (2017) mesto na turnirju UWG v Celovcu . Zadnja tri poletja sem delal na poletnem košarkarskem taboru Petra Vilfana v Strunjanu. Na dosedanji poti sem sodeloval z izkušenimi in kvalitetnimi trenerji, od katerih sem skušal povzeti čim več znanja in sedaj je čas, da ga prenesem  v prakso. V sezoni 2018/2019 bom vodil U17 ekipo Akson Ilirije.

Rankica Šarenac, rankica.sarenac@zkdilirija.si 

Velja za enega najboljših centrov s področja nekdanje Jugoslavije.

Po bogati igralski karieri se je Rankica preizkusila tudi  v vlogi trenerke v ŽKD Ilirija.  Šarenčeva je svojo športno pot začela pri sarajevski Bosni, nadaljevala v Cantuju, Ježici (1993–99), Gran Canarii, ligi WNBA (Phoenix), Ros Casaresu v Valencii, Tarbesu, Gambrinusu iz Brna, poljski Gdyniji, Caserti, Rivasu iz Madrida, Mondevillu, nazadnje pa je v sezoni 2010/2011 nastopala za Athlete Celje.

Letos je sodelovala tudi pri regijskem selekcioniranju za dekleta do 14. leta in bila pomočnica trenerke reprezentance Slovenije do 14 let. S to ekipo so letos na Slovenia Ball-u, ki slovi kot neuradno evropsko prvenstvo do 14 let, osvojili odlično drugo mesto.

V ŽKD Ilirija je dejavna v šoli košarke ter mlajših selekcijah.

Matjaž Mlakar, matjaz.mlakar@zkdilirija.si

S košarko sem se začel ukvarjati pri štirinajstih letih v šolskem krožku. Kmalu zatem sem postal član kluba KK Idrija, kjer sem igral za vse selekcije. Po razpadu kluba sem pol sezone igral v Logatcu za člane in v Idriji za mladince, kasneje pa v novem idrijskem klubu KK Idrija Sclabonica.

Leta 2001 sem prestopil v KK Vipava, kjer sem, zaradi dveh resnih poškodb, žal tudi sklenil svojo igralsko pot.

Leta 2013 sem spoznal Boruta Fijavža in se spet spustil v košarkarske vode. Tokrat kot trener. Najprej v šoli košarke ŽKD Ilirija in leta 2014 kot trener ekipe U15. S to ekipo smo osvojili 12. mesto na državnem prvenstvu.

V sezoni 2015/16 sem prevzel vodenje ekipe U13 mlajše in bil pomočnik v članski ekipi, ki sem jo tudi vodil v drugi polovici sezone.

V okviru KZS sem sodeloval na dveh taborih v Postojni (2014 in 2015) in kot pomočnik v reprezentanci U14 na Slovenia Ball.

Lani sem tudi uspešno zaključil izobraževanje za naziv Trener košarke mladih na Fakulteti za šport.

 

 

 

Tevž Pavšek, tevz.pavsek@zkdilirija.si

Moja košarkarska pot se je pričela s počitniškim kampom Petra Vilfana v Strunjanu leta 1999. Od takrat dalje me je košarka zasvojila in postala moja prva ljubezen. Treniral sem pri dveh ljubljanskih košarkarskih klubih, vendar po desetletju ugotovil, da profesionalno košarke ne bom mogel igrati. Želja po športu je ostala, zato sem svoje šolanje nadaljeval na Fakulteti za šport, kjer sem postal magister športne vzgoje.

Rad delam z otroki, zato sem se odločil, da svoja košarkarska znanja in veščine predajam najmlajšim dekletom v košarkarski šoli ŽKD Ilirija. Sem trener selekcij U-9 in U-11.

Obenem želim dekletom privzgojiti veselje do športa, ne samo do košarke, ter jih naučiti življenjskih načel, ki se jih tudi sam držim.

David Drame, trenerji@zkdilirija.si

Začetek moje košarkarske poti se je pričel s prihodom v osnovno šolo. Tako sem se na prvem košarkarskem treningu spoznal in zaljubil v sam šport košarke, kateri me je naučil veliko življenjsko pomembnih vrednot in mi “priigral” veliko priložnosti in lepih izkušenj.

Predanost in rahla obsedenost s samim treniranjem in izpopolnjevanjem košarkarskih prvin me je pripeljala do kar nekaj individualnih in ekipnih uspehov. Pri mlajših selekcijah sem bil tudi del slovenske košarkarske reprezentance. Na gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Rogaški Slatini, smo bili kar dve leti zapored državni podprvaki, sam pa sem bil obe leti vključen v prvo peterko zaključnega turnirja in končal kot prvi strelec ekipe. Trdo delo in zagnanost sta me tako pripeljala tudi do članskega nivoja, kjer smo z ekipo bili v sezoni 2014/2015 prav tako državni podprvaki.

Uroš Meden,  trener kadetinj do novembra 2018

V košarko sem  se zaljubil dokaj pozno in sicer šele v osmem razredu osnovne šole. Moj prvi klub  je bila Ilirija. Po letu dni sem odšel v Medvode, kjer sem igral za selekcije kadetov, mladincev ter članov, ki je takrat zasedala visoko 4 mesto v 1 SKL. Igralo se je se finale pokala Slovenije ter nastopalo v tekmovanju Eurocup. V trenerske vode sem se podal leta 2011. Prevzel sem vodenje kadetske ter mladinske ekipe fantov iz Škofja Loke. Leta 2014 sem bil pomočnik trenerja ženske mladinske reprezentance na Portugalskem, kjer sem se tudi prvič srecal z žensko košarko. Istega leta sem začel trenirati dekleta Odeje U15 ter članice s katerimi smo takrat nastopali v 2.SKL. Z ekipo U15 smo na F4 v Kranju dosegli tretje mesto, članice pa so bile zmagovalke takratne 2. SKL. Letos sem se  odzval vabilu ŽKD Ilirija in se veselim vsake ure, ki jo lahko prebijem skupaj z dekleti na igrišču.

(Skupno 824 obiskov, današnjih obiskov 1)