Ta teden smo z velikim zanimanjem spremljali nastope petih ILIekip. Z nasprotnicami so se pomerile ekipe članic, mladink, kadetinj, starejših in mlajših pionirk. Rezultatsko je teden bil zelo pisan. Na kratko povzemamo.

Mladinke so v sredo, 6. oktobra z zmago zaključile prekinjeno tekmo proti mestnim tekmicam. V četrtek, 7. oktobra so se kadetinje odpravile na gostovanje v Koper in zabeležile prvo zmago v letošnji sezoni. Zelo pomembne košarkarske izkušnje so prav tako v četrtek v Litiji nabirale naše U13, ki nastopajo tudi za selekcijo starejših pionirk. Na še enem mestnem derbiju med ekipama mlajših pionirk so v sobornih jutranjih urah slavile starejše ILIrijanke. V soboto zvečer smo bili priča lepi košarki v prestolnici med Ilirijankami in Celjankami. Domačinke brez zmage, ampak zadovoljne in motivirane za naslednje predstave. V nedeljo, 10.9. sta sledili dve gostovanji v Novem mestu. Tja sta se odpravili obe naši u15 ekipi. Starejša je proti mlajši novomeški ekipi zabeležila zmago, mlajša pa izgubila proti njihovi starejši :). Cikel tekem minulega tedna so zaključile mladinke. V odlični tekmi proti mladinski ekipi Triglava jim je v zadnjih minutah zmanjkalo moči in zbranosti v zato so se zmage veselile gostje.

V nadaljevanju prinašamo rezultate tekem, strelke in vtise članske in mladinske igralke Sare Sambolić, članice Lane Šantelj, trenerjev Sama Plevnika, Luke Trpina in Luke Kalezića po odigranih tekmah.


*Zmagovalec lahko postaneš samo, če si pripravljen stopiti čez rob*


ČLANICE

AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 81:119 (32:36, 18:30, 19:26, 12:27)

CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Izjemna tekma proti najboljši ekipi Slovenije. Moram pohvalit res vsa dekleta za prelepo košarkarsko predstavo. 1/4 je bila kot iz sanj. V napadu smo nasprotnicam nasuli neverjetnih 32 točk, do konca tekme 81. Kljub visoki razliki, ki je razumljiva glede na dolžino celjske klopi in zvenečih imenih iz tujine, smo zadovoljni s prikazanim. Upam, da bodo igralke nadaljevale v takšnem slogu tudi na naslednjih tekmah. Bravo punce!”

Lana Šantelj, igralka: “V tekmo smo se spustili sproščeno, ter samozavestno predvsem pa brez strahu, saj naša pozornost ni bila usmerjena na rezultat temveč na samo igro. Kljub temu, da so Celjanke favoritinje, je naša ekipa prikazala dobro igro. Tekma je bila gledljiva in zanimiva saj je tudi naša ekipa pokazala dobro energijo in borbo na igrišču posledično pa dokazale, da se tudi s takšno ekipo lahko dobro kosamo. Glede na to da smo dosegle 81 točk, nam pove da večjih težav v napadu ni bilo, če bi bili v obrambi še bolj agresivni na metu za tri točke, pa bi lahko bila razlika manjša.”

Galerija slik

MLADINKE

DERBY JEŽICA : AKSON ILIRIJA = 52 : 75 (13 : 22 14 : 20 15 : 20 10 : 13)

STRELKE: Sambolić, S. 23, Žitek 5, Sambolić, H. 12, Pulević 18, Vrunč 6, Žorž, Marguč 2, Prelog 6, Ožbolt, Valančič 3, Golob

Samo Plevnik, trener: Prekinjena tekma ni ponudila presenečenja. Zadovoljen sem, ker smo pokazali več kot nasprotnice. V obrambi smo bili čvrsti, v napadu učinkoviti. Rad bi pohvalil prav vse punce, saj kljub razliki 15 točk niso podcenjevale nasprotnic. Zavzeto so odigrale tekmo od prve do zadnje minute in prepričljivo zmagale.”

AKSON ILIRIJA : TRIGLAV = 74 : 78 (23 : 17 19 : 19 20 : 21 12 : 21)

STRELKE: Sambolić, S. 24, Žitek 13, Sambolić, H. 12, Pulević 18, Vrunč 4, Žorž, Marguč 3, Prelog, Ožbolt, Keržič, Golob

Sara Sambolić, igralka: “V nedeljo smo odigrale mladinsko tekmo proti ekipi iz Kranja, Žkk Triglav. Tekma je bila zelo napeta in rezultat je bil skozi celotno tekmo zelo izeenačen. Kljub temu da smo v tretji četrtini vodile za petnajst točk, nam je zaradi preveč napak v obrambi ter posledično slabega napada malo zmanjkalo za zmago. Mislim, da na povratni tekmi lahko pokažemo boljšo predstavo in dobimo tekmo.”

Samo Plevnik, trener: “Po tekmi s Celjem v soboto nas je čakala izjemno težka domača tekma s Triglavom. Začeli smo dokaj izenačeno, v nadaljevanju imeli kontrolo nad tekmo in pratično vodili celo tekmo, na polovici 3/4 smo vodili za 15 točk. V 4/4 se je zgodil padec, ki nas je stal zmage. V obrambi smo popustili, nismo zapirali, kar se je izkazalo za veliko napako. Triglavanke so izkoristile naše slabe minute in nam iztrgale zmago iz rok. To nam bo šola za naprej, tekma se igra vseh 40 minut.

KADETINJE

ŽKK Koper – ŽKD Ilirija = 35:91 (8:18; 9:27; 7:29; 11:17)

Strelke: Prelog 24, Žorž 19, Nagode 15, Trošt in Krizmanić 8, Malik 7, Keržič in Slapal 4, Golob 2.

Luka Kalezić, trener: Na tekmo v Koper smo odšli nekoliko oslabljeni, a s sproščeno igro dosegli visoko zmago. Veliko priložnosti so dobile vse igralke in jo tudi izkoristile.”

STAREJŠE PIONIRKE A

ŽKK Krka B : ŽKD Ilirija = 41:72 (10:22; 10:17; 8:23, 13:10)

Strelke: Krizmanić 18, Slapal 13, Malik 11, Isoski 10, Jovičević 9, Nagode 8, Trošt 3, Modrić, Stresen. 

Luka Kalezić, trener: “Na prvi tekmi sezone smo dosegli zmago proti Krki B. Dosegali smo lahke koše iz protinapadov in tudi zadeli nekaj odprtih metov. Čestitke puncam za prvo zmago. Cilj je, da na naslednjih tekmah izboljšamo kombinatoriko v napadu in dvignemo agresivnost ter koncentracijo v obrambi.”

STAREJŠE PIONIRKE B

KK Litija : Akson Ilirija B = 82:62  (20:14, 20:16, 24:14, 18:18)

Strelke: Todorović, Kapus 2, Kalabić 4, Borojević 9, Pesić, Stjepanović 5, Oblak, Malik 10, Ivanuša 3,Žerovnik, Pavčnik 2, Modrić 27
Luka Trpin, trener: “Selekcija U15B je v četrtek odigrala prvo uradno tekmo v letošnji sezoni, in sicer v gosteh proti ekipi Litije. Ekipa je velik del tekme igrala povsem enakovredno z nasprotnicami,na koncu pa je zmanjkalo energije za zmago. Kljub temu so dekleta prikazala všečno inborbeno igro.”

MLAJŠE PIONIRKE

Derby Ježica B : Akson Ilirija =  23:63  (2:24, 7:8, 5:17, 9:14)

STRELKE: Kočevar 4, Kapus 8, Kalabić 12, Pavela 4, Borojević 14, Ravnikar 6, Ivanuša 2, Malik 9, Mitrović 2, Črnologar 2, Nesterović, Ninković
Luka Trpin, trener: “Selekcija U13 je prvo tekmo sezone igrala v gosteh proti mlajši ekipi Derby Ježica B. Več priložnosti za igro so tako lahko dobile tudi naše mlajše in manj izkušene igralke. Zmaga je po pričakovanju na koncu pripadla Ilirijankam.”

#gremoilirija

*Vir za misel.

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)