Na vrata reprezentance je letos potrkalo kar nekaj naših Ilirijank. Barve Ilirije so tako na širšem seznamu reprezentanc zastopale Manca Vrečer, Zala Pavlič, Maja Draganić in Hana Kandus (U18), Sara Garić, Vita Mićunović, Tara Pulević, Hana Ivanuša in Sara Sambolić (U16) ter Tanja Valančič, Larisa Modrić, Gaja Kapelj Sket in Zala Žagar (U14). Med reprezentančne trenerje sta bila povabljana tudi Eva Gogala (U14) in Luka Kaležić (U16). Sodeč po rezultatih se bo letošnja sezona vpisala v zgodovino.

Reprezentanca U18 je na EP DIVIZIJE B, ki je potekalo v Skopju (Severna Makedonija), od 5. od  14. julij 2019 osvojila 11. mesto. Bravo, Manca in Zala za odlične nastope. 

Reprezentanca U16 je na EP DIVIZIJE B, ki je potekalo v Sofiji (Bolgarija), od 15. do 24. avgust 2019 osvojila prvo mesto kar pomeni, da bo naslednje leto lahko nastopala v diviziji A z reprezentancami prve jakostne skupine. Bravo, Ana Vita, Tara, Hana in Luka. Naši Sari, ki ji je poškodba onemogočila, da bi se z ekipo veselila uspehov,  želimo uspešno in čim prejšnje okrevanje!

Reprezantanca U14 je na SLOVENIA BALL 2019 v Slovenj Gradcu, od 15.  do 18. avgust 2019 osvojila tretje mesto. Bravo, Tanja in Eva!

V ŽKD Ilirija smo izjemno ponosni na reprezentančne rezultate, zato na tem mestu izrekamo pohvale vsem klubskim trenerjem in klubom, ki dekletom omogočajo kakovostne treninge in napredek. Vse naše ILIrijanke  med letom pridno in prizadevno trenirajo, zato se naslednje leto nadejamo še večjemu številu Ilirijank na reprezentačnih seznamih.

#GREMOILIRIJA

Foto: FIBA, KZS, ŽKD POMURJE, ŽKD ILIRIJA

 

(Skupno 582 obiskov, današnjih obiskov 1)