Goran Jovanović, goran.jovanovic@zkdilirija.si 

Aktualni selektor ženske reprezentance Bosne in Hercegovine. Jovanović je v preteklosti poleg ŽKK Jesenic, vodil ekipo Hit Kranjska Gora, s katero je trikrat osvojil državno prvenstvo ter enkrat pokalni naslov. Poleg izbrane vrste BiH je v preteklosti vodil tudi slovensko in makedonsko člansko reprezentanco, ima pa tudi mednarodne klubske izkušnje, saj je v preteklih sezonah vodil različne avstrijske moške klube.

 

Alen Ploj, alen.ploj@zkdilirija.si 

S košarko sem se začel ukvarjat pri svojih 10 letih, treniral in igral sem pri KK Branik Maribor, ŽKK Maribor in Maribor Messer, aktivno skupaj 13 let.

Kot trener sem 6 let (2009-2015) delal v ŽKD Mariboru, kjer sem treniral ekipe kadetinj, mladink in članic ter bil vodja mladinskega pogona.

Kot pomočnik trenerja ženske mladinske reprezentance Slovenije sem bil na dveh Evropskih prvenstvih divizije A in sicer 2013 na Hrvaškem in 2014 na Portugalskem. V ŽKD Mariboru smo z ekipo kadetinj v sezoni 2014/2015 osvojili 2. mesto v MŽRKL za kadetinje U17 in prav tako 3. mesto v državnem prvenstvu.

V sezoni 2016/2017 bom v ŽKD Ilirija vodil ekipi U15 in U17.

Nataša Haskić, natasa.haskic@zkdilirija.si 

Svojo igralsko košarkarsko pot sem začela že pri 11 letih pri KD Slovan, nadaljevala sem jo v Leku Ježici, Žkd Iliriji in v takratnem Merkur Celju. Po dolgoletnem igranju v Sloveniji sem se odločila za tujino, kjer sem tri leta igrala v Španji (BC Rambla Santa Cruz, BC Lugo ter BC Ferrol). Zadnja leta svojega igranja sem preživela v Hit Kranjska Gora ter v ŽKK Triglav. Prav tako sem bila košarkarska  reprezentantka v vseh kategorijah ter kapetanka članske reprezentance.

Po končani igralski karieri je ljubezen do košarke še vedno ostala. Odločila sem se popraviti napake svojih trenerjev in prenašati tako igralsko kot akademsko (sem tudi diplomantka Fakultete za šport, smer športno treniranje) znanje na mlade igralke. Tako sem se znašla v trenerskih vodah, kjer sem začela z mlado in perspektivno ekipo U-10 v klubu ŽKD Ilirija. Kasneje sem z dekleti osvojila naslov pokalnih in državnih prvakinj v kategoriji U-13. V sezoni 2015/2016 sem prevzela ekipi U-17 in U-15.

“Proti koncu igralske kariere je bila želja po trenerskem izzivu vedno večja. Moram tudi priznati, da je bil preskok dosti težji kot sem si predstavljala. Moja želja je razvijati mlade košarkarice in jim privzgojiti nekatera načela, ki jih bodo spremljala skozi celotno življenje. Ob tem pa jim omogočiti lepe spomine in privzgojiti veselje do športa. Trenerski poklic me izredno veseli in zadovoljna sem, da ga lahko opravljam v našem klubu, kjer je zdravo delovno okolje in ambiciozni ljudje, ki se trudijo vzpostaviti kar najboljše pogoj za razvoj ženske košarke v Sloveniji.

Eva Gogala, eva.gogala@zkdilirija.si 

S košarko sem se začela ukvarjati pri 12ih letih prav v ŽKD Ilirija, kjer sem sedaj trenerka. Igrala sem za vse kategorije, ves čas pri ŽKD Iliriji. Pot me je zanesla na Fakulteto za šport in takrat sem prenehala z aktivnim igranjem, saj je bilo zaradi poznih predavanj na fakulteti težko uskladiti še treninge.

Kot trenerka sem začela že v gimnaziji in vodila košarkarski krožek na šolah v Šiški in na Rudniku. Pred tremi leti pa sem spet začela delovati v ŽKD Ilirija in sicer najprej kot pomočnica v kategoriji U11 in U13.

Sedaj sem vodja košarkarske šole in Panter kampa. Vodim ekipe U9, U11 in U13, s katero smo v letošnji sezoni osvojili drugo mesto na mini pokalu in prvo mesto na državnem prvenstvu ter U15b. Letos sem sodelovala tudi pri regijskem selekcioniranju za dekleta do 14. leta in bila pomočnica trenerke pri ekipi VZHOD 2. V juliju pa se bom udeležila še mednarodnega tabora v Postojni.

Veseli me delo z mladimi in uživam v tem poklicu.

Rankica Šarenac, rankica.sarenac@zkdilirija.si 

Velja za enega najboljših centrov s področja nekdanje Jugoslavije.

Po bogati igralski karieri se bo Rankica prvič preizkusila v vlogi trenerke.  Šarenčeva je svojo športno pot začela pri sarajevski Bosni, nadaljevala v Cantuju, Ježici (1993–99), Gran Canarii, ligi WNBA (Phoenix), Ros Casaresu v Valencii, Tarbesu, Gambrinusu iz Brna, poljski Gdyniji, Caserti, Rivasu iz Madrida, Mondevillu, nazadnje pa je v sezoni 2010/2011 nastopala za Athlete Celje.

V ŽKD Ilirija bo dejavna v šoli košarke ter mlajših selekcijah.

Matjaž Mlakar, matjaz.mlakar@zkdilirija.si

S košarko sem se začel ukvarjati pri štirinajstih letih v šolskem krožku. Kmalu zatem sem postal član kluba KK Idrija, kjer sem igral za vse selekcije. Po razpadu kluba sem pol sezone igral v Logatcu za člane in v Idriji za mladince, kasneje pa v novem idrijskem klubu KK Idrija Sclabonica. Leta 2001 sem prestopil v KK Vipava, kjer sem, zaradi dveh resnih poškodb, žal tudi sklenil svojo igralsko pot.

Leta 2013 sem spoznal Boruta Fijavža in se spet spustil v košarkarske vode. Tokrat kot trener. Najprej v šoli košarke ŽKD Ilirija in leta 2014 kot trener ekipe U15. S to ekipo smo osvojili 12. mesto na državnem prvenstvu. V sezoni 2015/16 sem prevzel vodenje ekipe U13 mlajše in bil pomočnik v članski ekipi, ki sem jo tudi vodil v drugi polovici sezone.

V okviru KZS sem sodeloval na dveh taborih v Postojni (2014 in 2015) in kot pomočnik v reprezentanci U14 na Slovenia Ball.

Letos sem tudi uspešno zaključil izobraževanje za naziv Trener košarke mladih na Fakulteti za šport.

 

 

 

Tevž Pavšek, tevz.pavsek@zkdilirija.si

Moja košarkarska pot se je pričela s počitniškim kampom Petra Vilfana v Strunjanu leta 1999. Od takrat dalje me je košarka zasvojila in postala moja prva ljubezen. Treniral sem pri dveh ljubljanskih košarkarskih klubih, vendar po desetletju ugotovil, da profesionalno košarke ne bom mogel igrati. Želja po športu je ostala, zato sem svoje šolanje nadaljeval na Fakulteti za šport, kjer sem postal magister športne vzgoje.

Rad delam z otroki, zato sem se odločil, da svoja košarkarska znanja in veščine predajam najmlajšim dekletom v košarkarski šoli ŽKD Ilirija. Sem trener selekcij U-9 in U-11.

Obenem želim dekletom privzgojiti veselje do športa, ne samo do košarke, ter jih naučiti življenjskih načel, ki se jih tudi sam držim.

Rok Razdevšek, Global Sports Clinic

Trenutno zaključujem študij kineziologije na Fakulteti za šport v Ljubljani. Pred študijem in začetkom svoje karierne poti sem se aktivno ukvarjal s košarko od 7. leta dalje. Igral sem za vse mlajše starostne kategorije (Dravograd, Hopsi Polzela), regijske in državne selekcije (Slovenia Ball 2008) ter v članski kategoriji – 2. in 3.SKL (Primafoto, Litija). Še vedno se rekreativno ukvarjam s košarko.

Delam kot kondicijski trener pri Global Sports Clinic. Pod mentorstvom dr. Mitje Bračiča pripravljam najboljše mednarodne in slovenske športnike vseh športnih disciplin (košarka, nogomet, rokomet, alpsko smučanje in deskanje, plavanje, tenis, borilni športi idr.). Zaradi tesnega sodelovanja ŽKD Ilirija in Global Sports Clinic sem se z julijem 2016 pridružil strokovnemu štabu ŽKD Ilirije. Poleg delovanja v Global Sports Clinic ter ŽKD Ilirija sodelujem tudi z drugimi klubi in športniki. Z ekipo Koroška Dravograd, kjer sem glavni kondicijski trener mlajših kategorij, dosegamo odmevne uspehe v pionirskih in kadetskih kategorijah (2x 4. mesto U13 in U15 ter 9. mesto U17).

(Skupno 295 obiskov, današnjih obiskov 1)