Po turnirju v Beogradu, smo se v klubu tokrat odločili, da pripravimo svoj turnir, ki bo postal tradicija ŽKD Ilirija.

14895526_10208714270631988_1221039387_o

Odločili smo se, da turnir izvedemo v času noči čarovnic (predvsem znano po angleškem izrazu Halloween), ki je praznik, ki ga v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november.

_1240135

_1240001

 

Slavi se predvsem v angleško govorečem svetu, npr. na Irskem, Združenih državah Amerike, v Kanadi, Angliji, Avstraliji in na Novi Zelandiji. V teh deželah se po običaju otroci preoblečejo v različne kostume (po navadi čarovnice in pošasti) in hodijo od vrat do vrat, kjer prosijo za sladkarije. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buč, v katere se potem vstavi sveča.

DSC_0921

Žal nam ni uspelo pridobiti ekip iz Anglije, Irske, Nove Zelandije ali ZDA, vendar pa smo kljub temu gostili kar 7 ekip iz Nemčije, Slovaške, Makedonije, Hrvaške in Slovenije. Tudi oblečeni nismo bili v različne kostume, ampak v košarkarske drese. Te so nas spremljali vsak dan v dopoldanskih kot tudi popoldanskih urah.

 

Hallowin (2)

Hallowin (5)


Hallowin (3)

Seveda pa da je bil turnir imenu primeren, smo ob številnih košarkarskih tekmah, pripravili pester spremljevalni program, ki je zajemal izdelavo halloween pripomočkov iz buč in papirja kot tudi zabava v kostumih čarovnic in ostalih pošastih v ritmih DJ Koste Radmana.

DSC_0890

DSC_0899

DSC_1286

dj_radman

Na zabavi smo se naučili tudi čarovniškega plesa sestavljenega iz korakov različnih pošasti in zveri. No, da ne bi bilo vse tako strašno, smo dodali tudi košarkarske vsebine, ki so bile puncam verjetno nekoliko bolj znane…

Izrezovanje buč? O ja, tudi to smo delali. Delavnica izrezovanja buč je bila ena izmed tistih, kjer so se vsi sodelujoči na turnirju lahko izkazali in si dali duška. Nekaj buč je bilo res izvrstnih in inovativnih.

DSC_0435
DSC_0444

DSC_0423

 

Da o sladkarijah, ki jih sicer nismo nabirali od vrat do vrat, niti ne govorimo. Pri nas si jih dobil kolikor si jih hotel, za njih so poskrbeli številni starši, za kar smo jim seveda zelo hvaležni. Od različnih slaščic, piškotov, slanih prigrizkov, pa vse do slastnih palačink z nutelo ali marmelado, smo imeli.

DSC_0222

DSC_0010

 

Da pa se vrnemo nazaj na bistvo našega dogodka (turnirja Halloween), moramo povedati, da je potekal odlično in da so bile z njim zadovoljne in ne samo to, ampak navdušene, prav vse sodelujoče ekipe!

V treh dneh se je odigralo 24 tekem, kjer so si punce pridobivale pomembne izkušnje, poleg tega pa tudi nova poznanstva. Od začetnega rivalstva in dokazovanja moči, so se preko turnirja spoprijateljila med seboj in ugotovila, da se ne meri vse v zmagah in doseženih točkah, ampak tudi v sodelovanju in prijetnem pogovoru.

Tako so zmagovalci turnirja postale vse igralke, trenerji in spremstvo, številni navijači in še bolj številčni prostovoljci/podporniki ter organizatorji turnirja. Kot anekdoto lahko zapišem, da nas je makedonski trener spraševal o tem koliko oseb imamo zaposlenih v klubu za takšno super organizacijo, mi pa smo mu v smehu nazaj odvrnili, da je vse plod dela prostovoljcev iz starševskih in trenerskih vrst in da bi si želeli kakšnega zaposlenega, če bi bila seveda možnost za to.

DSC_1284  DSC_0486 DSC_0440   DSC_0210

DSC_0458

DSC_0201

DSC_0393

DSC_0397

Za zaključek se lahko pohvalimo tudi s podatkom, ja, turnir je bil res odlično izpeljan, da se na turnirju ni huje poškodovala nobena od igralk, še najhujši je bil padec enega od prostovoljcev pri pospravljanju dvorane.

DSC_1027

Se vidimo na #HalloweenLJopen 2017!

Zapisal, Tevž

DSC_0482

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)