V Kranju je minuli vikend potekal zaključni košarkarski turnir najboljših štirih ekip v U19 kategoriji. V letošnjem tekmovanju je nastopalo 12 ekip, po rednem delu pa je bila naša ekipa z izkupičkom 13 zmag in 5 porazov uvrščena na tretje mesto. Letošnji cilj je bil z uvrstitvijo med štiri najboljše ekipe v državnem prvenstvu že dosežen. Naše mladinke pa so ga nadgradile z osvojitvijo bronaste medalje.

POLFINALE, petek, 29. marec CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 68:40 (13:13, 19:13, 22:8, 14:6) Strelke: Škobalj 13, Draganić 6, Mihelić 4, Vrečer 3, Kotar 2, Sofrić 2, Mićunović 2, Pulević 2, Suhalj 2, Sajnkar Ileršič 2, Pavlič 2, Osrečki

Kljub temu, da smo tekmo odigrali oslabljeni, smo začeli dobro – v uvodnih minutah povedli z 11-3 in imeli zelo dobro energijo. Nato pa sta zelo (PRE)hitro po 3 osebne napake dobili Manca in Nikolina, kar je še bolj zmanjšalo rotacijo v naši igri. Nasprotnice so zadele nekaj metov ter z agresivno obrambo na meji osebnih napak do polčasa prevesile tehtnico na svojo stran. V drugem polčasu nam enostavno ni stekla igra v napadu, kar so nasprotnice izkoristile in prišle do zmage.

 

TEKMA ZA 3. MESTO, nedelja, 31. marec KONJICE : AKSON ILIRIJA 56:72 (20:21, 15:17, 12:16, 9:18) Vrečer 20, Sofrić 14, Mihelić 11, Pulević 11, Draganić 5, Mićunović 5, Kotar 3, Škobalj 2, Pavlič 1, Suhalj, Sajnkar Ileršič, Osrečki

STATISTIKA

V tekmi za bronasto medaljo so punce od samega začetka pokazale veliko energije in borbe. V prvem polčasu nismo odigrali najboljše obrambe in posledično na odmor odšli le s točke razlike. V drugem polčasu pa so punce s kolektivno igro na igrišču in z izjemno podporo igralk na klopi odigrale odlično, v napadu smo zadevali, v obrambi pa z dobro igro ter odličnim skokom prišli do nekaj lahkih protinapadov in se tako na koncu zasluženo veselili bronaste medalje.

Nina Mihelić si je s 34 skoki prislužila naziv najboljše skakalke zaključnega turnirja, Manca Vrečer pa je bila uvrščena v najboljšo petorko zaključnega turnirja.

Alen Ploj, trener:

»Pred začetkom letošnje sezone smo ekipo okrepili s Satjo in Nikolino – igralkama, ki sta s svojo pozitivno energijo tako na kot izven igrišča odigrali pomembno vlogo v ekipi. Skupaj z vsemi ostalimi puncami, med katerimi je bilo več kot polovica kadetinj, smo iz tekme v tekmo kazali ogromen napredek, predvsem pa karakter, ki se je gradil skozi celotno sezono. Kljub temu, da nismo imeli skupnih treningov, se na igrišču to ni poznalo. Na finalnem turnirju smo žal nastopili brez Sare, vendar smo stopili skupaj in predvsem ko je bilo najbolj potrebno, v tekmi za tretje mesto, prikazali ekipno, borbeno in učinkovito igro, ki nas je krasila čez celotno sezono.

Skozi sezono je vsaka igralka dodala doprinos  k temu uspehu, enkrat je izstopala ena, drugič druga… na koncu pa k uspehu  vedno vodi ekipni duh – kar se je še enkrat več pokazalo na finalnem turnirju.

Na tem mestu bi se še rad zahvalil Nini, Nikolini in Satji, za katere je bila to zadnja mladinska sezona. Pokazale so kaj pomeni biti vzor na igrišču in tudi izven njega!«

 

Foto: KZS

(Skupno 274 obiskov, današnjih obiskov 1)