Z nestrpnostjo smo pričakovali pričetek 3. dela tekmovanja U-11.

Tokrat smo prvi turnir organizirali mi, odigrali smo v športnem centru Šentvid. Naše nasprotnice so prihajale iz ekip Jasmin Ledita in Plama Pur Ilirska Bistrica.

Prvo tekmo smo odigrali proti vrstnicam iz Domžal. Ko smo že nekako mislili, da bomo v tretjem delu dobili lažje nasprotnice, smo opazili, da je ekipa Jasmin Ledita, visoka ekipa in da so dekleta močnejša in boljša od nas, kar je nekoliko vplivalo na sam začetek tekme.

Dekleta so pričele tekmo preveč ležerno in zaspano kar so nasprotnice pridom izkoriščale. V drugi četrtini smo odigrali bolje, precej bolj nevarni smo bili, a žoga ni in ni hotela v koš. No kasneje nam je uspelo tudi zadeti.

Drugi polčas smo odigrali borbeno, a žal to proti nasprotnicam ni bilo dovolj, tako da smo jim za odlično tekmo morali čestitati.

ILIRIJA VZHOD : JASMIN LEDITA 8:69 (5:31, 8:42, 8:54)

Strelke: Malik Nika, Stevič Živa, Modrič Ela, Podpečan Maša, Prodanovič Gaia, Oblak Iza 3, Šarko Eva, Turk Zoja, Gorenšek Zoja, Stojkovič Neža, Hribar Naja, Grabus Hana.

Pred drugo tekmo smo opazili, da je ekipa Plama Pur iz Ilirske Bistrice podobna kot smo proti njim odigrali v tekmovanju U-9. Tam smo jih porazili, a seveda je bilo to da smo boljši, pokazati tudi tokrat.

Z ekipo smo se dogovorili, da moramo bolje nastopiti že v štafetnih igrah, kjer smo zopet prvo tekmo izgubili s preveliko razliko, nato pa nadaljevati borbeno in zavzeto.

Dekleta so po dobri predstavi v štafetnih igrah pridobile na samozavesti, tako da so odlično nadaljevale z igro tudi v prvi in drugi četrtini. Dosegale so koše, obenem pa nasprotnicam niso dovolile lahkih košev. Dobro smo odigrali do konca tekme in se na koncu veselili zmage, ki je prišla po dolgem času. Skoraj vsa dekleta so se vpisale med strelke, kar je lep podatek.

ILIRIJA VZHOD : PLAMA PUR ILIRSKA BISTRICA 48 : 18 (17:11, 31:13, 39:15)

Strelke: Malik Nika 5, Stevič Živa 3, Modrič Ela 6, Podpečan Maša 2, Prodanovič Gaia 10, Oblak Iza, Šarko Eva 11, Turk Zoja, Gorenšek Zoja, Stojkovič Neža, Hribar Naja 4, Grabus Hana.

Zahvalili bi se tudi staršem za podporo in navijanje.

Se vidimo na naslednjem turnirju!

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)