S tekmami smo pričeli tudi s selekcijo U-11 Ilirija vzhod. To selekcijo deklet predstavljajo dekleta iz naših košarkarskih šol, večina deklet je 2 leta mlajša od svojih nasprotnic, tekme pa so že nestrpno pričakovale.

Žal zaradi bolezni nismo nastopili v polni postavi, a vseeno je na tekmah nastopilo 9 deklet.

Prvo tekmo smo odigrali proti ljubljanskim vrstnicam iz ŠD Šentvid-Ljubljana. Tekmo smo otvorili z izenačeno igro. Dekleta so bila sprva nekoliko nestrpna in živčna, prav tako so potrebovala par minut da so se navadile na nižje koše. Ko je začetna trema popustila, so dekleta nadaljevala z lepo igro, nasprotnicam onemogočale lahke koše, same pa pridno iz protinapadov zaključevale s koši. Do konca tekme so se skoraj vsa dekleta vpisale med strelke, kar je bil naša želja in cilj, ki smo si ga zastavili.

ILIRIJA VZHOD: ŠD ŠENTVID-LJUBLJANA 47:33 (17:16, 27:18, 33:27)

Strelke: Modrič Ela 7, Šarko Eva 2, Stojkovič Neža 2, Eržen Zina 12, Prodanovič Gaia 10, Pešič Ana, Malik Nika 4, Vukman Tanja 4, Savič Lea.

Drugo tekmo smo odigrali prav tako proti ljubljanskim vrstnicam iz Ježice. Že na prvi pogled smo opazili razliko med ekipama, saj so igralke Ježice bile po večini za eno glavo višje. Kljub temu smo se dogovorili, da gremo v tekmo podobno kot smo šli na prvi, torej borbeno in nepopustljivo. Dekleta so se držale navodil trenerke Eve in Tevža in do polčasa povsem parirale nasprotnicam. V drugem polčasu pa je prišlo do pričakovanega padca igre, saj so bila dekleta že kar utrujena, saj niso navajene takega tempa igre. Nasprotnice so to izkoristile in velikokrat zaključevale s protinapadi in na koncu dobile tekmo z 22:49.

Kljub porazu sva trenerja s pristopom deklet zadovoljna, zelo zadovoljna sva z igro ter spodbujanjem med tekmo. Zahvalili bi se tudi staršem za podporo in navijanje in vas povabili na naslednji tekmi, ki bosta v nedeljo 5.2.2017 na Gimnaziji Bežigrad.

ILIRIJA VZHOD: JEŽICA B 22:49 (12:19, 15:24, 19:38)

Strelke: Modrič Ela 3, Šarko Eva, Stojkovič Neža, Eržen Zina 3, Prodanovič Gaia 6, Pešič Ana, Malik Nika, Vukman Tanja 3, Savič Lea.

Zapisal: Tevž

 

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)