ILIRIJA : TRIGLAV 42:62 (17:10, 5:23, 4:12, 16:17)

Zalar 17, Marjanović in Klavžar po 8; Kalušić 15, Seničar 11 (8 skokov), Abramovič 10

Uvrstitev na finalni turnir Pokala članic, je bila za naš klub po zaključku lanske sezone, le pobožna želja. Toda želja se je uresničila in na polfinalni obračun proti Triglavu so igralke prišle zares visoko motivirane, da pokažejo kaj znajo. Energija se je prenesla na igrišče in odigrali smo najboljših deset minut v letošnji sezoni. Žal je v nadaljevanju prišlo do pričakovanega padca, saj smo nastopili precej oslabljeni – brez obolelih Teje in Natalie ter z obolelima Živo in Hristino. Prehitro nam je zmanjkalo moči a vseeno so se dekleta borila vseh 40 minut. Kranjčanke so na koncu slavile več kot zasluženo, mi pa smo svoj cilj z uvrstitvijo v polfinale dosegli. Prva četrtina mora biti temelj in osnova kako mora naša igra izgledati v prihodnje. Pristop, energija, želja, disciplina v igri, klop…vse je bilo na vrhunskem nivoju in le želimo si lahko, da v nadaljevanju sezone teh 10 minut raztegnemo na daljše obdobje.

Hitro nadaljujemo z državnim prvenstvom, kjer v prvem krogu lige za prvaka, v petek 3.3. ob 20.30 uri gostimo ekipo Janine. Tudi tokrat bo vstop na tekmo, ki se bo odigrala v ŠRC Ježica, brezplačen. Vabljeni, #članice bodo vesele vaše podpore.

Goran Jovanovič, Ilirija:

“Zavedali smo se, da nas čaka dvoboj proti ekipi, ki skupaj z zasedbo Athlete Celje tvori vrh slovenske ženske košarke. Žal smo imeli v zadnjem tednu precej smole, saj so imele kar štiri košarkarice iz udarne peterke težave z boleznimi. Skušali smo se boriti po najboljših močeh, nekaj časa smo se dobro borili, nato pa je prišla druga četrtina, v kateri so nas Kranjčanke povsemu ustavile. Vsekakor je to nivo košarke, ki jo želimo doseči tudi mi.”

Besedilo: Emir Haskić

Slike: Emina Kandus

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)