Ljubljana, 11.10.2017 – ŽKD Ilirija pričenja sezono pod imenom generalnega sponzorja, podjetja Akson, s katerim je vodstvo kluba podpisalo triletno pogodbo.

Tik pred začetkom prvih tekem v državnem prvenstvu je Ilirija podpisala triletno pogodbo o pokroviteljstvu s podjetjem za poslovno in informacijsko svetovanje Akson d.o.o. iz Ljubljane in se bo po novem imenovala Akson Ilirija. Podjetje že vrsto let podpira športna društva in posameznike v najrazličnejših športnih disciplinah in upa, da bo Ilirija z njihovo pomočjo v prihodnje še bolj uspešna.

Igor Pšenica, direktor Akson d.o.o.

»Verjamemo, da je šport ključen za razvoj mladih in da jih je treba pri tem spodbujati in podpirati. Ženski šport je žal pogosto v senci moškega in tako je tudi v košarki. Veseli me, da smo pokroviteljsko pogodbo z Ilirijo podpisali prav ob Mednarodnemu dnevu deklet in tako tudi na simbolni način pokazali, da je dekleta in deklice treba podpirati pri njihovem trudu. Njihovi uspehi dokazujejo, da si zaslužijo zaupanje.«

Akson Ilirija, ki je prejšnjo sezono v 1. SKL zaključil na tretjem mestu, se v novo sezono podaja s prenovljeno člansko ekipo, ki jo bo vodil Mariborčan Alen Ploj. V ekipi ostajajo lani najkoristnejša igralka Anja Klavžar s povprečjem 13.6 točk, 1.8 podaj in 8.1 skokov na tekmo, Živa Macura z 8.1 točko, 2.2 podajama in 6.2 skoki, in Ela Mićunovič, 9.8 točk, 2.6 podaj in 3.6 skokov.

Prvo petorko dopolnjuje 21-letna Mariborčanka Ela Stergar, v minuli sezoni najkoristnejša igralka Maribora, ki je na tekmo prispevala povprečno 11.3 točke, 7.8 skokov in 1.4 podaje. Na poziciji organizatorke igre bo po dveletnem premoru zaigrala Nina Gabrovšek, ki je nazadnje nastopala za ŽKK Grosuplje.

Ekipo Akson Ilirija je v letošnjem letu okrepila še mlada branilka Eva Jamnik, kandidatka za reprezentanci U18 in 3×3 iz ŽKD Ježica. V ekipi pa ostajajo branilka Andreja Lakner, krilna igralka Sara Hodžić ter krilna centra Neža Vrečer in Ana Hrbljan.

Alen Ploj v prihajajoči sezoni računa tudi na perspektivne mlajše igralke Manco Vrečer, Zalo Pavlič, Majo Draganič, Hano Kandus in Karin Kotar.

Prvo letošnjo tekmo bodo Ilirijanke odigrale v petek, 13.10., ob 19:45, na ŠRC Ježica proti ekipi Grosuplja.

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)