Ljubljana, 3.1.2017 – Slovenska članska reprezentantka in dosedanja članica ŽKD Ilirija Tina Trebec bo svojo kariero nadaljevala v bolgarskem klubu Neftohimic.

Tina Trebec je ŽKD Ilirijo okrepila pred letošnjo sezono, v kateri je bila z 14.6 točkami na tekmo najboljša strelka ekipe. K temu je dodajala 6 skokov ter 2.4 podaje na tekmo. Z novim letom bo zaigrala v dresu bolgarskega kluba Neftohimic.

Bolgarski Neftohimic je klub z bogato tradicijo saj gre petkratnega državnega in šestkratnega pokalnega prvaka, ki je v preteklosti nastopal tudi v mednarodnih evropskih tekmovanjih. Tina Trebec bo prvo tekmo za nov klub odigrala že to soboto, ko se bo pomerila proti ekipi Beroe, ki nastopa tudi v regionalni ligi WABA.

Tina Trebec, Neftohimic

Kljub temu, da sem bila del ekipe le štiri mesece, Ilirijo zapuščam z zelo pozitivno izkušnjo. Razlog za odhod je ugodna ponudba iz tujine, zato smo se s klubom odločili za sporazumno prekinitev pogodbe. Čeprav sta bila slovo od punc in odhod težka, sem pripravljena na nov korak v svoji karieri. Pričakovanja in cilje v novem klubu si bom postavljala sproti, zaenkrat si želim le mirno sezono brez poškodb. Izkoristila bi priložnost in se zahvalila vsem, ki so mi tako ali drugače pomagali in stali ob strani, trenerju Goranu, mojim puncam, vodstvu kluba ter ekipi Global Sports Clinic. Vsem športnim delavcem in igralkam želim srečno in uspešno novo leto.

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija

V zadnjem mesecu so na naš naslov priromale številne ponudbe za Tino, iz Francije, Italije, Češke in Poljske. Na koncu je Tina izbrala bolgarski Neftohimic, klub z bogato tradicijo, ki se je zelo angažiral za njen prihod. Tinin odhod doživljamo z mešanimi občutki. Žalostni, ker nas zapušča, a veseli in ponosni na novo stopničko v njeni karieri. Rad bi se ji zahvalil za njen doprinos pri pisanju nove zgodbe ŽKD Ilirija. Vesel sem, ker smo ji lahko pomagali in bili odskočna deska pri ponovnem dokazovanju v tujini, kjer ji želimo veliko sreče in uspehov. Še naprej se bomo trudili, da vsem našim igralkam, ki bodo imele ambicije za igranje v tujini, po najboljših močeh pomagamo pri doseganju tega cilja.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)