Ljubljana, 12.8.2016 – ŽKD Ilirija krepi svojo člansko ekipo. Najnovejša pridobitev je 24-letna Rusinja Natalia Merkulova.

ŽKD Ilirija nadaljuje s sestavo članske ekipe. Najnovejša okrepitev je 24-letna Rusinja Natalia Merkulova, ki je v lanski sezoni nosila dres Felix Zasavja. 175 centimetrov visoka igralka, ki se dobro znajde na vseh zunanjih položajih, je v lanski sezoni v 2. SKL za ženske v povprečju dosegala 12.9 točke na tekmo, pred prihodom v Slovenijo pa je igrala za moskovski Spartak ter na ameriški univerzi Southern-New Orleans. Natalia je že prispela v Slovenijo in se bo udeležila začetka priprav naslednji teden.

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija:

»Pred pričetkom priprav nadaljujemo s sestavo članske ekipe, ki se po treh letih vrača v 1. SKL za ženske. Naša nova članica je Natalia Merkulova, ki je že lani igrala v Sloveniji. Njena neverjetna želja po napredku in igranju košarke, izjemno pozitiven karakter ter bogate košarkarske ter življenjske izkušnje bodo za našo novo ekipo zagotovo izjemnega pomena. Prepričan sem, da bo s trdim delom napredovala ter nam pomagala pri zastavljenih ciljih. Pred pričetkom sezone želimo pripeljati še vsaj dve igralki, s katerimi bi zaokrožili člansko ekipo za letošnjo sezono.«

 »Vesela in srečna sem, da sem ponovno v Sloveniji, saj me na preteklo sezono veže veliko lepih spominov. Zame je bilo vedno pomembno, da se razvijam ne le kot igralka, temveč tudi kot oseba in vidim, da imam v Sloveniji vse možnosti za to, saj ŽKD  Ilirija ni le zgolj klub, v katerem na profesionalnem nivoju delajo s športniki, temveč za marsikoga tudi druga družina. Klub ima zelo dobro ekipo, tako igralk kot trenerjev. Dojemanje ekipe kot družine, ki jo sestavljajo med seboj popolnoma različni ljudje, ki pa se med seboj razumejo in imajo skupne cilje, je zame zelo pomembno. Lahko si še tako dober igralec, ampak če v ekipi ni dobrih odnosov, ni mogoče dosegati uspehov, saj je košarka ekipni šport pri katerem morajo biti vsi za enega in eden za vse.

Kot igralka vidim prihajajočo sezono kot priložnost za delo z odličnimi trenerji, možnost za razvoj mojih individualnih kvalitet ter nadgradnjo pridobljenih košarkarskih znanj. Želim jo maksimalno izkoristiti in  se zliti v eno z evropsko košarko.

Želela bi tudi izreči veliko zahvalo upravnemu odboru, strokovnim sodelavcem in trenerjem ŽKD  Ilirija, da so mi dali priložnost še naprej razvijati moj potencial.

Prepričana sem, da nas čaka odlična sezona in ogromno dela, zato, kot je dejal športni direktor našega kluba – LET’S DO IT!« je zaključila Natalia Merkulova, ŽKD Ilirija.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)