Ljubljana, 22. marec 2017 – Ljubljanski župan Zoran Janković na sprejemu v Mestni hiši čestital mladim selekcijam ŽKD Ilirija ob nedavnih uspehih v Pokalu Slovenije in regionalni WABA ligi ter jim zaželel veliko uspehov tudi v državnem prvenstvu.

Sezona 2016/2017 je za ŽKD Ilirija nedvomno ena najuspešnejših v zgodovini kluba. Članska ekipa, še v pretekli sezoni drugoligaš, je trdno zasidrana na 3. mestu 1. SKL za ženske. Še večje uspehe pa dosegajo mlajše selekcije, v delo s katerimi Ilirija vlaga največ truda in energije.

Ekipa U13 je postala pokalni prvak Slovenije. Uspela pa ji je tudi že uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva, kjer se bodo dekleta že ta vikend pognala v boj za naslov državnih prvakinj.

Ekipa U15 pa je nedavno dosegla izjemen uspeh na mednarodnem področju. V jadranski WABA ligi so dekleta brez poraza v konkurenci šestnajstih ekip iz regije v finalu premagala organizatorja ter domačina, zagrebško ekipo ŽKK Trešnjevka in osvojila naslov prvakinj. Odlično jim kaže tudi v državnem prvenstvu, kjer so v zadnjem delu prvenstva trdno na prvem mestu.

Uspehov mladih Ilirijank se veselijo tudi na Mestni občini Ljubljana, ki je pomemben sofinancer delovanja ljubljanskih športnih društev. Župan Zoran Janković je na sprejemu v Mestni hiši Ilirijankam čestital za dosežene uspehe. V svojem nagovoru je poudaril, da športno udejstvovanje izjemno pozitivno vpliva na razvoj mladih in jim pomaga tudi pri doseganju uspehov tudi na drugih področjih. Ilirijanke je pozval naj vztrajajo v športu, ne le zaradi uspehov, temveč tudi zaradi prijateljstev, ki se stkejo skozi šport in ostanejo za vse življenje.

Dekletom je župan zaželel veliko uspehov tudi v državnem prvenstvu. Ilirijanke pa so županu Jankoviću v zahvalo podarile spominski dres in obljubile, da si bodo še naprej prizadevale dosegati uspehe na športnem in šolskem področju.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)