Ljubljana, 14.6.2016 – Novo vodstvo ŽKD Ilirija nadaljuje s kadrovskimi okrepitvami. Potem, ko so v prejšnjem tednu sklenili sodelovanje z novim športnim direktorjem Emirjem Haskićem, so v tem tednu zaključili s kadrovanjem strokovnega štaba. Trenerski ekipi Ilirije se bodo v novi sezoni pridružili Goran Jovanović, Alen Ploj in Rankica Šarenac.

Novo vodstvo ŽKD Ilirija je močno zavihalo rokave. Od prejšnjega tedna dalje se lahko pohvalijo z novim športnim direkorjem Emirjem Haskićem, v tem tednu pa so v prostorih Global sports klinike sodelovanje sklenili še z Goranom Jovanovićem, Alen Plojem in Rankico Šarenac.

Goran Jovanović, aktualni selektor ženske reprezentance Bosne in Hercegovine, bo po novem vodil člansko ekipo Ilirije. Izkušeni Jovanović je v preteklosti poleg ŽKK Jesenice, vodil tudi ekipo Hit Kranjska Gora, s katero je trikrat osvojil državno prvenstvo ter enkrat pokalni naslov. Poleg izbrane vrste BiH pa je v preteklosti vodil tudi slovensko in makedonsko člansko reprezentanco. Jovanović ima tudi mednarodne klubske izkušnje, saj je v preteklih sezonah vodil različne avstrijske moške klube.

Novinec v strokovnem štabu ŽKD Ilirije je tudi Mariborčan Alen Ploj, ki je v preteklosti vodil vse selekcije v ŽKD Maribor, bil pa je tudi pomočnik selektorja slovenske mladinske reprezentance. V ŽKD Iliriji bo skrbel za mlajše kategorije.

Rankica Šarenac se bo po bogati igralski karieri prvič preizkusila v vlogi trenerke. Svojo športno pot je začela pri sarajevski Bosni, nadaljevala v Cantuju, Ježici (1993–99), Gran Canarii, ligi WNBA (Phoenix), Ros Casaresu v Valencii, Tarbesu, Gambrinusu iz Brna, poljski Gdyniji, Caserti, Rivasu iz Madrida, Mondevillu, nazadnje pa je v sezoni 2010/2011 nastopala za Athlete Celje. Velja za enega najboljših centrov s področja nekdanje Jugoslavije. V ŽKD Iliriji bo dejavna v šoli košarke ter pri delu z mlajšimi selekcijami.

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija je ob sklenitvi sodelovanja dejal: »Zadovoljen sem, ker smo že sredi junija zaključili s kadrovanjem strokovnega štaba. Izjemno sem vesel, ker smo v klub pripeljali Gorana Jovanovića, s katerim tako nadaljujem desetletno sodelovanje. Prepričan sem, da bo svojim znanjem in izkušnjami iz naših igralk potegnil maksimum. Alen Ploj je bil naša želja že od prej. Kljub mladosti premore veliko izkušenj, predvsem z delom zmlajšimi selekcijami. Z obema trenerjema smo sklenili triletno sodelovanje, kar samo potrjuje ambicije in zastavljeno vizijo kluba. O Rankici Šarenac ni potrebno izgubljati besed. S svojimi izkušnjami in nasveti bo za naše nadebudne košarkarice izjemnega pomena. Ponosen sem, ker je za svoj prvi klub, kjer bo trenerka, izbrala ravno ŽKD Ilirijo. Ob obstoječih trenerjih Nataši Haskić, Evi Gogala, Matjažu Mlakarju in Tevžu Pavšku, smo tako zaključili s kadrovanjem strokovnega štaba, pripravljamo pa še posebno sodelovanje, ki bo vsem igralkam nudilo nadstandardne pogoje za trening.«

»Vesel sem, da se po petih letih vračam v slovensko žensko košarko. Projekt Ilirije se mi je zdel zelo zanimiv in mi predstavlja velik izziv. Kjerkoli sem deloval sem imel vedno najvišje ambicije in tudi tukaj ne bo nič drugače. Želim, da se vizija Ilirije uresniči ter da v treh letih pridemo do vrha slovenske košarke. Izjemno se veselim ponovnega klubskega sodelovanja z Emirjem Haskićem ter tudi dela z Rankico Šarenac, Alenom Plojem ter ostalimi trenerji. Šli bomo korak za korakom, prioriteta pa bo razvoj košarkaric ter rezultatski napredek skozi vsako sezono,« je ob podpisu pogodbe dejal Goran Jovanović, strokovni vodja in članski trener ŽKD Ilirija.

Alen Ploj, trener mlajših kategorij ŽKD Ilirija dodaja:« Veseli me, da smo se z ŽKD Ilirija dogovorili za sodelovanje. Vizija in pogoji za delo so v klubu odlično zastavljeni in urejeni, na nas pa je, da iz treninga v trening napredujemo in da se dekleta razvijajo v pravo smer še naprej. Pred nami so novi izzivi in cilji in verjamem, da jih bomo s pravim pristopom ter predvsem garanjem in z delom na treningih, tudi uresničili.«

Rankica Šarenac, trenerka v šoli košarke in mlajših selekcijah ŽKD Ilirija:

»Vesela sem, da se po petih letih vračam v košarko, čeprav tokrat prvič v trenerski vlogi. V zadovoljstvo mi bo promovirati žensko košarko, z velikim veseljem pa bom na treningih mladim košarkaricam prenašala svoje znanje.«

 Z novimi strokovnimi okrepitvami je zadovoljen tudi predsednik kluba Mišo Sambolić. »Izjemno me veseli, da v novo sezono stopamo s tako močno strokovno ekipo. Odlične rezultate mlajših selekcij, ki so posledica visoko strokovnega in požrtvovalnega dela naših trenerjev mlajših selekcij – Nataše, Eve, Matjaža in Tevža, želimo nadgraditi z uspehi tudi v starejših kategorijah. Izkušnje in energija, ki jo s seboj prinašajo Goran Jovanović, Alen Ploj in Rankica Šarenac, ter pogoji za delo, za katere je zaslužno tako prejšnje kot sedanje vodstvo kluba, me navdajajo z optimizmom, da bomo uresničili ambiciozne načrte kluba in v naslednjih letih posegli v sam vrh slovenske ženske košarke.«

 

 

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)