Kar šest tekem so v tem tednu odigrale vse selekcije Ilirije in vknjižile pet pomembnih zmag.

Članice: težko delo v Maribor

Prav lep je bil ob koncu tedna pogled na prvenstveno lestvico. Po zmagi v gosteh pri Mariboru si Ilirijanke na prvenstveni lestvici začasno skočile celo na prvo mesto. Vseeno je bila pot do osme prvenstvene zmage vse prej kot lahka. Ljubljančanke so namreč odpor Štajerk strle šele po podaljšku. “Poznalo se nam je, da zaradi reprezentančnega premora nismo bili v pravem ritmu. Odigrali smo slabo v obrambi in tekmo zmagali šele po podaljšku. Vendar pa sem lahko zelo zadovoljen z karakterjem ekipe, ki se kljub temu, da smo že bili v izgubljenem položaju, ni predajala in na koncu zasluženo zmagala,” je po tekmi dejal trener Ernest Novak.

VBO Maribor : Akson Ilirija 74:81 (24:20; 18:26; 10:9; 17:14; 5:12)

Strelke: S. Sambolić 25, Žitek, H. Sambolić 23, Pulević 6, Prelog 5, Delić 8, Spasovski 11, Merlak 1, Ilovar, Valančič 2.

U-20:četrta kljukica

Mladinke so vknjižile četrto zmago, tokrat na Gorenjskem. Igralka Sara Sambolić: “Tekmo smo dobro začele in tako je bil rezultat ob koncu polčasa kar precej na naši strani. V tretji četrtini smo nadaljevale z našo igro in to je bil tudi razlog, da smo na koncu zmagale. Zdi pa se mi, da smo lahko naslednjič še bolj zbrane in odločnejše v obrambi.” Zadovoljen je bil tuti trener Jan Bezica: “Po zelo naporni članski smo odigrali U20 tekmo. Kljub utrujenosti so dekleta od začetka pokazala karakter in pravi odnos do ekipe in tekme, tako da smo kmalu naredili razliko, ki smo jo brez večjih težav zadržali do konca. Veseli me dejstvo, da na vsaki tekmi nekaj priložnosti dobijo tudi naše mlajše in s tem pridobivajo še kako potrebne izkušnje.

Triglav : Akson Ilirija 55:73 (7:17,14:22,20:14,14:20)

Strelke: S. Sambolić 9, Žitek 12, H. Sambolić 15, Pulević 3, Prelog 9, Marić, Žana Nagode 2, Mišjak 11, Valančič 10, Malik, Erman, Spasovski 2.

U-18: dvojno delo

“V torek smo odigrali, vsaj po mojem mnenju, najboljšo tekmo v sezoni, a tudi sobotna ni dosti zaostajala,” je po dvojnem programu kadetinj dejal trener Jan Bezica.

Pojdimo po vrsti. Najprej so bile Ilirijanke uspešne v mestnem derbiju z Ježico. “Korektna tekma. Prav vse igralke so prispevale velik delež k ekipni zmagi. Zadele smo veliko metov z razdalje. Energija na klopi in na igrišču je bila res fantastična,” je po zmagi dejala Živa Mišjak, trener Bezica pa je dodal: “Punce so od vsega začetka dihale kot eno in delala ena za drugo. V prvem polčasu smo z dobro obrambo in hitrimi protinapadi prišli do lahkih košev in do zaslužene visoke prednosti. V drugem polčasu so domačinke spremenile obrambi in nas probale s consko obrambi presenetit, kar so naše punce izkoristile in v nadaljevanju bile odlične z meti za 3 točke. Na tekmi smo dosegli kar 11 trojk.”

Derby Ježica : Akson Ilirija 76:93 (21:23,10:30,27:24,18:16)

Strelke: Sedminek 14, Kapus 3, L. Modrić 3, Malik 1, Nagode 4, Leben 2, Krizmanić 5, Isoski 2, Marić 8, Mišjak 26, Trošt, Valančič 25.

Naporen ritem Ilirije ni oviral na poti do domače zmage proti Cerknici. Trener Jan Bezica: “Kljub odsotnosti nekaterih igralk smo pokazali, da smo kot ekipa res dobri. Dekleta so prevzela odgovornost in pokazala, da dobro treniramo in predvsem, da je v ekipi tako na kot ob terenu res nekaj dobrega. In naš cilj je, da na tem gradimo in delamo dalje.” Pomembno vlogo je odigrala tudi Brina Sedminek, ki je po tekmi dejala: “Naš pristop v soboto je bil v prvi vrsti zelo odločen. Vedele smo, da v tekmo vstopamo brez dveh pomembnih igralk, zato smo stopile skupaj kot ekipa. Naša povezanost izven igrišča se je tako čutila tudi na parketu in dosegle smo zasluženo zmago.”

Akson Ilirija : Cerknica 79:71 (17:15,19:10,18:17,25:29)

Strelke: Sedminek 22, Kapus 7, Malik 6, Borojević, Marić, Krizmanić 14, Jovičević 2, Maiia Maksimenko, Nagode 11, L. Modrić 17.

U-16 A: Okrnjene, a pogumne

Ekipa je nastopila brez kar petih igralka, nastopila zgolj s sedmim, nato pa je se je poškodovala še Sara Jovičević. “Punce so prikazale lepo kolektivno igro. Čestitke za suvereno zmago in upam, da se vse manjkajoče čimprej vrnejo na parket,” je Eli, Lani, Niki, Ani in Anji srečo zaželel trener Luka Kalezič.

ŽKK Cerknica – ŽKD Akson Ilirija 40:60 (12:18; 5:17; 11:19; 12:4)

Strelke: Todorović 4, Jovičević 3, Sedminek 18, Borojević 13, Špari Leben 13, Kapus 9, Maksimenko.

U-14: Prvič praznih rok

Po nizu šestih zmag so pionirke prvič ostale praznih rok. V domači dvorani so morale priznati premoč tradicionalno neugodnim tekmicam iz Škofje Loke. “Začeli smo preveč prestrašeno, a kljub temu v prvem polčasu še uspeli nekako držati korak z nasprotnicami. Tretjo četrtino smo odigrali premalo odločno in natančno, da bi ostali v igri za zmago proti razpoloženim gostjam, ki so tokrat zadele 8 trojk. Glave gor, na naslednji tekmi je cilj prikazati boljšo igro,” je po tekmi dejal trener Luka Kalezič, ki bo ekipo proti Domelu vodil tudi v pokalnem tekmovanju.

ŽKD Akson Ilirija – ŽKK Domel 52:79 (14:19; 21:24; 16:6; 11:20)

Strelke: Mitrović 7, Črnologar 2, Pavela 4, Kump, Ravnikar 2, Stjepanović 19, Kalabić 4, Nesterović, Strohsack, Bernot 10, Lazić, Pavčnik 4.

#gremoIlirija

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)