Po decembrsko-januarskih praznikih so selekcije Aksona Ilirije že ujele veter v košarkarska jadra.

Članice: tretja zmaga v nizu

Članska vrsta je na gostovanju v štajerski prestolnici prišla do tretje zaporedne zmage.”Prišli smo do pomembne zmage v Mariboru, kar je bil naš cilj pred tekmo. Poznal se nam je daljši premor, sploh v obrambi smo naredili nekaj začetniških napak. Čestitke dekletom za zmago in borbo, vendar časa za sprostitev ne bo, saj nas v januarju čaka naporen ritem,” je v izjavi po tekmi povzel trener Ernest Novak.

Maribor : Akson Ilirija 69:80 (17:26; 22:22; 19:18; 11:14)

Strelke: S. Sambolić 16, Žitek 4, H. Sambolić 23, Prelog, Lapajne, Žekš 5, Mišjak Cujnik, Bortek 10, Spasovski 11, Merlak 2, Hrbljan 9.

U-18 A: tesen poraz v Kranju

Prva ekipa kadetinj je tesno izgubila na gostovanju pri Triglavu.Izjava trenerja Jana Bezice: ”Prva tekma v letu 2024. Tekmo smo začeli dobro, a z nekaj napakami. Drugo četrtino pa odigrali popolnoma nezbrano, kar kaže tudi rezultat. V drugem polčasu smo nekako ujeli ritem in odigrali veliko veliko boljše, ampak ko loviš tolikšno razliko seveda prihaja do napak. Če bi imeli še malo več časa, bi verjetno tekmo obrnili v naš prid. Ponosen sem na dekleta, ker se niso predala, na meni pa je da en dober polčas razširimo na celotno srečanje oziroma na daljše obdobje v tekmi.”

Triglav : Akson Ilirija A 55:52 (15:13,24:7,7:16,9:16)

Strelke: Sedminek Brina 9, Brodnik Anelie 4, Trontelj Ira, Nagode Zoja Rea 3, Krizmanić Lana 2, Modrić Ela 9, Malik Lea, Furlan Eva 2, Duščak Ana, Marić Dunja 2, Valančič Tanja 21.

U-18 B: brez strahu

B ekipa je morala doma priznati premoč Domelu. ”Ponovno dobra tekma za naše punce. Znova so pokazale, da se jim ni treba nikogar ustrašiti. Pozna se nam premor čez praznike in upam, da hitro spet ujamemo ritem treningov in tekem. Že v torek nas čaka naslednja tekma, ki jo želimo odigrati še bolje. Želimo si pa prenesti izkušnje, ki jih pridobivamo na teh tekmah prenesti na druge,” je dejal trener Jan Bezica.

Domel : Akson Ilirija B 84:35 (25:6,16:14,21:4,22:11)

Strelke: Mitrović Mila 3, Črnologar Ajda, Zukić Ajna 5, Pešić Ana 3, Maksimenko Mariia 1, Ravnikar Taia, Stjepanović Tamara 11, Pavela Maria 2, Kalabić Ema 8, Bernot Varja 2.

U-16 A: poraz ob zvoku sirene

Starejše pionirke so tesno izgubile na gostovanju v Rogaški Slatini. ”Po novoletnem premoru takoj neugodno gostovanje v Rogaški Slatini. Pričakovano težka tekma. V prvem polčasu smo lepo čitali obrambo in vodili. Tudi obramba je bila dobra, prejeli smo le 16 točk. Ob kakšnem zadetem metu in tudi zicerju bi lahko bila prednost še višja. V drugem polčasu smo pustili, da se nam približajo. Zaključek smo odigrali slabo in kljub vodstvu praktično celo tekmo na koncu zaradi lastnih napak izgubili. Res škoda zapravljene priložnosti, ker smo bili blizu zmage. Videli smo lahko dobre minute, ki nam morajo biti vodilo za naprej,” je dejal trener Luka Kalezič.

KD Janina – ŽKD Ilirija 44:42 (13:9; 3:14; 11:7; 17:12)

Strelke: Mitrović 3, Pavela, Furlan 14, Kapus, Ravnikar, Stjepanović 11,Kalabić 6, Bernot 3, Modrić 5.

U-16 B: trener pohvalil pristop

Poučna tekma je za B ekipo, ki jo večinoma sestavljajo mlajše igralke. ”Prva tekma po dolgih počitnicah. Zelo sem zadovoljen s pristopom deklet k tekmi, zdaj pa sledijo meseci v katerih bomo skozi treninge poskrbeli, da se bodo dekleta počutila še bolj samozavestno na igrišču, da bodo vse stvari delale bolj odločno in bolj čvrsto. Verjamem, da nam bo to tudi uspelo in bomo iz tekme v tekmo pridobivali tako na izkušnjah kot tudi na samozavesti,” razmišlja trener Jan Bezica.

Domžale : Akson Ilirija B 88:24 (25:7,18:2,16:10,29:5)

Strelke: Gril Klara, Nesterović Teodora, Ninković Nina 2, Kump Zoja 9, Trobec Mila, Črnič Julija, Rutten Lynn, Strohsack Karin, Kočevar Ivana 11, Kovič Lepšina Tijana 2.

U14: oslabljene in v pričakovanju novih priložnosti

ŽKK Domžale – ŽKD Ilrija 84:23

Strelke: Ramčilović 1, Nesterović, Kump 5, Žun 2, Ninković 3, Valenčič 6, Vukić 2, Robič, Omahen, Hribar 4.

Pionirke so klonile v Domžalah. ”Tekmo smo začeli prestrašeno in brez prave borbe. Vsako igralko močno pogrešamo, tokrat smo še posebej Kristino, ki je zbolela. Čakajo nas novi treningi in tekme, kjer bomo iskali priložnosti za boljšo igro,” pravi trener Luka Kalezič.

#gremoIlirija

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)