Medtem ko članska ekipa ob koncu minulega tedna ni imela prvenstvene tekme, saj je bil na sporedu reprezentančni premor, pa so z zahtevnim ritmom nadaljevale mlajše selekcije in bile zelo uspešne. Do zmag so prišle mladinke, kadetinje, B ekipa starejših pionirk in pionirke. Sončkov dan v Novi Gorici pa so obiskale tudi najmlajši.

U-20: Po daljšem premoru

Po daljšem premoru so pod koše znova stopile mladinke, zadele kar 15 trojk in prišle do prepričljive zmage. Kapetanka Tara Pulević: “Kljub temu, da nismo prikazale najboljše predstave, je bilo to vseeno dovolj za zmago proti oslabljeni ekipi Maribora.” Črto je potegnil tudi trener Jan Bezica: “Vedno neugodna ekipa iz Maribora je prišla na tekmo nekoliko oslabljena, ampak nas to ni zmedlo in smo tekmo odigrali po najboljših močeh. Tudi naša ekipa ni bila kompletna. Kljub daljšem obdobju brez tekme v tej kategoriji lahko pohvalim dekleta za zavzetost in poslušanje navodil, kar nam je na koncu zadostovalo za zanesljivo zmago. Koncentracija na igrišču je bila zelo dobra, je pa seveda lahko še boljša, na kar bomo pozorni na naslednjih tekmah.”

Akson Ilirija : VBO Maribor 80:65 (22:12,17:16,23:17,18:20)Strelke: S. Sambolić 18, Žitek 1, H. Sambolić 20, Pulević 21, Prelog 6, Marić 2, Žorž 5, Mišjak, Valančič 7, Malik, Mustavar, Ožbolt.

U-18: en teden, dva para točk

Kadetinje so v dvojnem tekmovalnem tednu ostale brez prask. Med tednom so bile doma boljše od Domela, ob koncu tedna v gosteh od Cerknice. “Skozi celotno srečanje smo vodile in držale prednost pred nasprotnicami. Igrale smo hitro in disciplinirano, kar je bil eden od ključnih razlogov za končno zmago. Manjše težave nam je povzročal skok v obrambi, kar verjamem, da bomo v naslednjih tekmah izboljšale,” je po prvi tekmi dejala Tanja Valančič.

“Tekmo smo začele malo slabše, kar so igralke Cerknice izkoristile in za nekaj minut povedle. Vseeno nismo dovolile, da bi nas rezultat prestrašil in smo k igri pristopile še bolj odločno kot na začetku. Hitro smo pridobile vodstvo in vodile celo tekmo. Vse igralke so igrale po svojih najboljših močeh, zato tudi v zadnjih minutah nismo popustile in tako samo povečale prednost,” pa je v soboto dejala kapetanka Lea Malik.

Zadovoljen je bil tudi trener Bezica: “S priigranima zmagama smo si tudi teoretično zagotovili prvo mesto ,za kar čestitam dekletom, ki zavzeto in pridno trenirajo, kar dokazujejo tudi na tekmah. Še vedno imamo veliko prostora za individualni in ekipni napredek, kar me zelo veseli. Vzdušje v ekipi je super in verjamem, da bomo z delom lepo napredovali. Še sporočilo igralkam: Dekleta, kapa dol za delo in prikazano na dosedanjih tekmah, ampak nismo še niti približno zadovoljni!”

Akson Ilirija : Domel 62:48 (10:11,18:12,15:12,19:13)

Strelke: Sedminek 9, Jovičević, L. Modrić, Malik 1, Krizmanič, Špari Leben 2, Isoski, Marić 6, Mišjak 25, Trošt 2, Valančič 17, E. Modrić.

Cerknica : Akson Ilirija 43:62 (10:13,8:14,14:18,11:17)

Strelke: Sedminek 2, Kapus 7, Malik 4, Borojević, Marić 7, Isoski, Trošt, Leben 5, Jovičević, Valančič 22, Mišjak 13, Nagode 2.

U-16 B: prva zmaga

Starejše pionirke so vknjižili prvo tekmovalno zmago v tej starostni kategoriji. Prepričljivo boljše so bile od tekmic iz Ilirske Bistrice. “Sproščen začetek tekme in visoka prednost ob polčasu. Veliko smo menjali, tako da so veliko minut dobile vse punce. Bravo,” je dejal trener Luka Kalezič.

ŽKK Plama Pur – ŽKD Akson Ilirija 30: 71 (5:23; 4:16; 11:15; 10:17)

Strelke: Mitrović 2, Kondrič, Pavela 1, Ravnikar, Stjepanović 27, Kalabić 25, Nesterović, Črnologar 2, Bernot 8, Lazić, Pavčnik 4.

U-14: padla je tudi Cerknica

S spodbudnimi predstavami nadaljuje tudi selekcija do štirinajstega leta. Pionirke so bile v soboto v Rakeku boljše od vrstnic iz Cerknice in tako z Domelom nadaljujejo mrtvi tek na vrhu skupine A2. Trener Luka Kalezić: “Po slabšem začetku tekme, ko smo grešili ‘zicerje’ in bili premalo odločni, smo v drugi in tretji četrtini odigrali bolje ter tekmo mirno pripeljali do konca. Čestitke za novo zmago.”

ŽKK Cerknica – ŽKD Akson Ilirija 53:39 (11:11; 9:20; 8:14; 11:8)

Strelke: Mitrović 4, Črnologar, Pavela 8, Kump, Ravnikar, Stjepanović 14, Kalabić 13, Nesterović, Strohsack, Bernot 8, Lazić, Pavčnik 6.

#gremoIlirija

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)