S pomladjo se začenja ključni del sezone. Mladinke so že prvakinje. Članice so med pokalnim premorom zajele sapo. Pionirke se pripravljajo na vstop v tretji del ligaškega tekmovanja. Ob koncu minulega tedna sta bili tako dejavni le dve selekciji.

U-18: pogled proti F4

Kadetinje so vnovič potrdile kakovost in visoke ambicije pred zaključkom sezone. Tokrat z dobro predstavo in visoko proti tekmicam iz Rogaške Slatine. “Po končanem finalnem turnirja U-20 smo se vrnili in osredotočili na tekme U-18. Kljub težavam, ki nas pestijo skozi sezono, smo v tekmo vstopili odločno in zavzeto ter ob tem nasprotnicam dovolili samo 5 točk v uvodni četrtini. Minute so dobile vse igralke, ki so to tudi dobro izkoristile. Sedaj nas čakata še dve tekmi in zaključni turnir, želimo pa si, da bomo na teh tekmah čim bolj kompletni,” je ob čestitkah dekletom za prikazano igro in zasluženo zmago dejal trener Jan Bezica.

Komentar je podala tudi Zoja Rea Nagode: “Tekma je presenetljivo potekala bistveno drugače od tiste v Rogaški Slatini. Zasluge za to ima trener, ki nas je odlično pripravil predvsem na našo obrambo, ter igralke, ki so celo tekmo ohranile osredotočenost in dobro energijo. Le to so začutili tudi gledalci in nas dodatno motivirali. Vse ostalo je sledilo in zmaga je bila zaslužena.”

Akson Ilirija : Janina 67:36 (12:5,21:12,24:15,10:4)

Strelke: Žitek 23, L. Modrić 3, Sedminek 12, Nagode 8, Kapus, Borojević, Mišjak 14, Trošt 2, Marić 2, E. Modrić 2.

U-16: dvojni program

Starejše pionirke so imeli na sporedu dve zahtevni tekmi, tedne pa zaključile s porazoma proti Janini in Celju. “Tekmo smo dobro začeli in povedli 8:2. Sledila je serija domačink in poškodba Lane Krizmanić, ki si je zvila gleženj. Kljub temu smo bili tudi v nadaljevanju dokaj enakovreden nasprotnik. Za pristop in prikazano igro lahko punce pohvalim, kot tudi domačo ekipo za korektno igro,” je četrtkovo tekmo komentiral trener Luka Kalezič, ob nedeljskem porazu proti Celju pa dodal: “Nastopili smo še dodatno oslabljeni, saj je zbolela še Sara. Punce so odigrale boljše kot na prvi tekmi in kljub zmanjšani rotaciji smo parirali Celju in ob kakšnem zadetem metu več bi lahko bili še bližje. Praktično smo bili vse do zaključka na razliki pod 10 točk, razlika je narasla, ko je Ela Modrić dobila peto osebno napako. Čestitke za prikazano. Nekatere punce so dokazale, da lahko odigrajo dobro. Vtis tega tedna je glede na situacijo kljub porazoma pozitiven.”

ŽKD Janina – ŽKD Akson Ilirija 58:44 (19:8; 9:9; 19:9; 11:18)

Strelke: Sedminek 21, Jovičević, Žerovnik 5, Pešić 2, Borojević 3, Krizmanić, Kapus 5, Malik 2, Maksimenko, Modrić 6.

Cinkarna Celje – ŽKD Akson Ilirija 82:60 (28:19; 21:18; 14:15; 19:8)

Strelke: Sedminek 26, Todorović 2, Pešić, Borojević 2, Kapus 4, Malik 6, Maksimenko, Modrić 20.

#gremoIlirija

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)