Za Ilirijankami je zelo uspešen teden. Do novih zmag so prišle članice in mladinke, pionirke pa so bile uspešne tako v prvenstvu kot tudi minipokalu.

Članice: brez večjih težav v Kranju

Članska ekipa Akson Ilirije je brez večjih pretresov dobila tudi drugo prvenstveno tekmo. Boljša je bila v vseh štirih četrtinah, še posebej dominantna je bila v tretji, na koncu pa je Triglav premagala z rezultatom 71:49. V ekipi Ernesta Novaka je priložnost za igro dobila enajsterica, strelsko pa sta bili najbolj učinkoviti sestri Sambolić, ki sta skupaj vknjižili 28 točk – Hana 15, Sara pa dve manj.  Pomemben element pri uveljavljanju premoči je predstavljal tudi skok, kjer pa velja omeniti Nikolino Delić z enajstimi in Anito Merlak z desetimi skoki.

Triglav : Akson Ilirija 49:71

Strelke: S. Sambolić 13, Žitek 4, H. Sambolić 15, Pulević 11, Prelog 1, Pelemiš 3, Šantelj, Delić 9, Žorž, Spasovski 9, Merlak 6.

U-20: Udarno proti Domžalam

Ekipa košarkaric do 20 let, ki seveda vključuje velik del članske ekipe, je brez težav prišla do nove zmage. V saveljski dvorani je v nedeljo s kar 27 točkami premagala Domžale. Kar štiri igralke so ob tem presegle dvomestno število točk, z 22 pa je izstopala Alina Žitek.

Akson Ilirija : Domžale 87:60

Strelke: S. Sambolić 5, Žitek 22, H. Sambolić 10, Pulević 11, Prelog 13, Žorž 8, Pelemiš 4, Spasovski 4, Mišjak 8, Valančič 2, Modrić, Malik.

U-16: borbena predstava in nabiranje izkušenj

B ekipa starejših pionirk je sicer izgubila domačo tekmo s Tolminom, a je predvsem v drugem polčasu pokazala veliko mero borbenosti. “Tekmo smo začeli nezbrano in ob polčasu dosegli le 11 točk. V drugem smo pokazali veliko boljšo predstavo in se približali, a žal ne dovolj za končno zmago. Čestitke puncam za borbenost,” je po tekmi dejal trener Nikola Vračević.

Žkd Ilirija B- Žkd Tolmin  43:51

Strelke: Mitrović 10, Gril, Pavela, Ravnikar 2, Stjepanović 11, Kalabić 13, Bataković Abram 1, Strohsack, Črnologar 2, Pavčnik 4, Kočevar.

U-14: dve zmagi v enem tednu

Selekcija košarkaric do 14 let je uspešen tedne začela z zmago v prvi tekmi drugega kroga pokalnega tekmovanja. Iz Postojne se je pred povratno tekmo vrnila z veliko prednostjo (+63). Trener Luka Kalezič: “Kljub nekaj nezbranim minutam v tretji četrtini lepo odigrana tekma. Čestitke, punce.”

U14 Minipokal za dekleta:

ŽKK Orli Postojna – ŽKD Ilirija 27-90

Strelke: Mitrović 14, Gril 2, Črnologar, Pavela 11, Ravnikar 18, Stjepanović 16, Kalabić 4, Strohsack 5, Kočevar 2, Nesterović 2, Lazić 2, Pavčnik 14.

V soboto so nato pionirke prišle še do tretje prvenstvene zmage, in sicer na mestnem gostovanju pri Šentvidu. “Razlika govori sama zase. Veliko priložnosti za vse punce, ki so jo tudi dobro izkoristile,” je nekoliko pomlajeni ekipi za zmago čestital trener Kalezič.

ŽKD Šentvid – ŽKD Ilirija 29:71

Strelke: Mitrović 5, Črnologar 7, Pavela, Kump 3, Ravnikar 14, Ninković 4, Rolih, Strohsack 4, Kočevar 8, Nesterović 8, Lazić 6, Pavčnik 12.

#gremoilirija

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)