Počitniški teden je ob reprezentančnem premoru postregel le z dvema tekmama, in sicer s porazom kadetinj in prepričljivo zmago A ekipe starejših pionirk. Ilirijanke so medtem s tribune spodbujale tudi člansko reprezentanco v pripravah na EuroBasket. Že novi teden pa bo precej bolj pester in tekmovalno pisan.

U-18: Dekleta, glave gor!

Zaradi številnih zdravstvenih težav oslabljena zasedba kadetinj je gostovala v Celju in klonila proti Savinjčankam. Trener Jan Bezica je ob tem čestital domačinkam za zasluženo zmago in pojasnil: “Na tekmo nismo odšli brez motivacije in želje po zmagi. Igrali smo proti izjemno kvalitetni in razigrani ekipi. Na trenutke smo bili malo šokirani, da nam kakšna stvar ni uspela, kot smo si to zamislili. Vseeno gledam na tekmo kot na zelo dobro popotnico za naprej, kajti iz nje se lahko naučimo marsikaj in to bomo tudi storili. Kljub končni razliki smo na trenutke vseeno pokazali, da se lahko kosamo z nasprotnicami in verjamem, da bomo boljšo predstavo prikazali že na naslednji tekmi. Dekleta, glave gor, delamo dalje.”

Svoj pogled je dodala še kapetanka Malik Lea: “Sredine tekme nismo začele dovolj odločno, zato so nasprotnice hitro prišle do velike prednosti. V prvi četrtini smo jih rezultatsko še nekako spremljale, pozneje pa so si Celjanke priborile še večjo prednost, saj smo predvsem v obrambi naredile preveč napak. Drugi polčas smo začele s ciljem, da, ne glede na trenuten rezultat, dobimo četrtino. Pokazale smo velike več energije in želje po zmagi, a so nam pošle moči, kar se je pokazalo tudi v končnem rezultatu.”

 Cinkarna Celje : Akson Ilirija 112:67 (33:19,30:15,22:17,27:16)

Strelke: Žitek 30, Nagode 4, Malik 6, Krizmanić 7, Kapus, Zukić, Marić, Mišjak 13, Trošt, Valančič 7.

U-16: zmagovito na Primorskem

Precej lažje delo je imela ekipa do 16 let, ki je v petnajsti tekmi sezone prišla še do trinajste zmage. Tokrat v Kopru. Zmaga proti občutno šibkejši ekipi ni bila v nobenem trenutku niti malo vprašljiva, Ilirijanke pa tako trdno držijo drugo mesto v skupini A2, kjer jih do konca drugega dela in napredovanja med najboljših šest ekip čaka le še domača tekma s kranjskim Triglavom. “Po začetnem vodstvu z 41:0 smo nadaljevali s številnimi menjavami. Vse igralke so dobile veliko priložnosti za igro in se vpisale med strelke. Čestitke ekipi za novo zmago,” je dejal trener Luka Kalezič, ki si je nato skupaj z igralkami vseh selekcij ter trenerji na Kodeljevem ogledal tudi kvalifikacijsko tekmo članske reprezentance proti Poljski.

ŽKK Koper – ŽKD Ilirija 41:80 (0:32; 5:12; 18:18; 18:18)

Strelke: Todorović 1, Jovičević 14, Sedminek 10, Pešić 2, Borojević 8, Krizmanić 17, Kapus 8, Malik 2, Maksimenko 5, Zukić 13.

#gremoIlirija

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)