V preteklem tednu so naše ILIrijanke odigrale le tri tekme.

Med tednom so se članice odpravile v Slovenske Konjice na povratno pokalno tekmo z 8 točkami razlikami. Konjičankam je v zadnjih minutah tekme uspelo izničiti prednost in priigrati tisto eno točko več, ki jih vodi v naslednji krog tekmovanja. Čestitamo in srečno!

Naše najmlajše še ne poznajo poraza. V soboto so visoko premagale oslabljeno ekipo Tolmina. V decembru bodo odigrale še tri tekme, proti Grosuplju, Vipavi in Domelu.

Sobotno popoldne je postreglo z napetim in vznemirljivim mestnim derbijem, v katerem so slavile Ilirijanke. To je bila lepa tekma, prava košarkarska poslastica. Večina košarkarskih navdušencev, ki jo je spremljala v živo se je tega zavedala in v tekmi uživala.


BOLJE BI BILO, DA BI DECEMBRA NAMESTO OKRASNIH LUČI KAKŠNA LUČKA

V OBLIKI KAŽIPOTA ZASVETILA V NAS SAMIH.

(Ksenija Benedetti)


Svoja videnja dogajanj na tekmah tokrat delijo igralka Žana Žorž in Lana Šantelj, trenerji Samo Plevnik in Luka Trpin.

ČLANICE – POKAL SLOVENIJE

Konjice : Akson Ilirija = 71 : 62 (15 : 17 18 : 14 17 : 20 21 : 11)

STATISTIKA

Samo Plevnik, trener:V Konjicah smo branili razliko 8 točk iz prve tekme. Ni nam šel met iz razdalje. Zmagovalca je odločilo preveč košev in skokov v napadu, visokih igralk gostiteljic.

Žana Žorž, igralka: “V sredo smo odigrale gostujočo tekmo proti Konjicam. Imele smo nekaj dobrih akcij, ko je žoga dobro zakrožila, a nismo bile dovolj zbrane. Na prejšnji tekmi smo si z zmago priigrale 8 točk prednosti, a nam te razlike vseeno ni uspelo obdržati. S porazom smo izpadle iz pokala, a kljub temu ostajamo optimistične za prihajajoče tekme državnega prvenstva.”

ČLANICE – DRŽAVNO PRVENSTVO, 8. KOLO

DERBY JEŽICA : AKSON ILIRIJA 65:67 (16:16, 27:17, 10:23, 12:11)

CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Teža mestnega derbija je naredila svoje. Videla se je velika želja na obeh straneh, kar pa je v začetku tekme botrovalo tudi malo več napakam in po 2/4 so gostiteljice vodile z 10 točkami razlike. Razigrana in zelo motivirana ekipa Ilirije je v 3/4 v slabih dveh minutah uspela izničiti razliko in začel se je del tekme, v kateri sta se ekipi menjali v vodstvu. Ob koncu tekme smo ostali brez zelo razpoložene Hane Sambolić, a so punce dobro odreagirale in v napeti končnici imele tudi nekaj več športne sreče od Ježičank ter si priigrale 3 zmago.

Lana Šantelj, igralka: “Tekma z Ježico je bila zelo napeta saj je skozi vse štiri četrtine potekala borba za vsako žogo. Kljub tesnim razlikam v rezultatu in nešportnem navijanju publike s strani nasprotnika smo obdržale fokus na trdno obrambo in s hitrimi protinapadi pridobile pomembno prednost, ki nam je na koncu prinesla zmagovalno točko pred nasprotno ekipo.”

MLAJŠE PIONIRKE

Akson Ilirija : Tolmin = 85:34  (18:10, 25:6, 28:7, 14:11)

STRELKE: Modrić 23, Ivanuša 17, Pavčnik 10, Stjepanović 9, Pešić 8, Mitrović 6, Kalabić 4,Kapus 4, Gril 2, Kondrič 2, Kočevar
Luka Trpin, trener: “Ekipa U13 je tokrat na domačem terenu gostila oslabljeno ekipo Tolmina. Rezultatskarazlika je bila že v prvem delu tekme dovolj velika, da so lahko veliko priložnosti za igrodobile vse igralke ekipe.”

#gremoilirija


Gelerija slik članske tekme Akson Ilirija in Derby Ježica, avtor Rok Pulević.

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)