V preteklem tednu so bile aktivne tri selekcije Ilirije. Do novih zmag so prišle članice in pionirke.

Članice: zmaga z mislijo na Saro

Članska ekipa Akson Ilirije je brez večjih težav prišla še do tretje zmage v sezoni. Praznih rok so Ljubljano zapustile tudi košarkarice Pro-bit Konjice. Ilirijanke so si odločilno prednost priigrale že do osrednjega odmora in jo v nadaljevanju tekme zlahka ohranile. Grenak priokus pa je pustila poškodba 18-letne Sare Sambolić. Poškodovala se je že v prvih sekundah. Soigralke ji želijo hitro okrevanje, ob tem pa jih novi tekmi proti Lediti in celjski Cinkarni čakata že v tem tednu.

Akson Ilirija : Pro-Bit Konjice 76:46

Strelke:  S. Sambolić, Žitek 4, Marguč, H. Sambolić, Pulević 18, Prelog, Lapajne 5, Pelemiš 6, Šantelj 9, Delić 11, Merlak 10.

U-16: Pozabiti in nadaljevati

Oslabljena ekipa U-16 je v nedeljo visoko izgubila proti gostjam iz Škofje Loke. “Imamo težave s poškodbami in boleznimi. Veseli nas, da je letos prvič na parket stopila Brina in prikazala nekaj lepih potez. Tekmo bomo čimprej pozabili in nadaljevali pozitivno,” pravi trener Luka Kalezič.

ŽKD Ilirija : ŽKD Domel 36:77 Strelke: Sedminek 18, Jovičević, Pešić, Borojević 2, Špari Leben 3, Maksimenko, Modrić 4, Malik 3, Kapus 6.

U-14: zmagovit konec prvega dela

Selekcija U-14 je dan pred tem po napeti končnici prišla do pomembne zmage v Kranju in tako brez poraza sklenila prvi skupinski del prvenstva. Trener Luka Kalezič: “Solidna prva četrtina , v drugi četrtini so punce odigrale na trenutke res lepo kolektivno. V tretji četrtini smo padli v koncentraciji in pustili domači ekipi da se približa. V zaključku smo uspeli zdržati in zabeležili zmago.”

 ŽKK Triglav : ŽKD Ilirija 56:59

Strelke: Mitrović 4, Gril 2, Črnologar 2, Pavela 2, Ravnikar 4, Stjepanović 19, Kalabić 8, Nesterović 3, Strohsack, Kočevar, Bernot 8, Pavčnik 6.

Pa še to: Akson Ilirija je prava košarkarska družina. To dokazujejo tudi utrinki s tekem članske ekipe. Parket namreč brišejo košarkarice mlajših kategorij …

#gremoIlirija

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)