Ob povzetku tekem minulega tedna ponujamo tudi krajši pogled v nadaljevanje sezone.

Članice: brez prave energije

Članska ekipa je vknjižila šesti poraz. Še tretjič v sezoni je bil boljši Triglav. “Z izjemo zadnje četrtine smo tekmo odigrali brez prave energije, kar se nam ponavlja že zadnjih nekaj tekem. Pred nami je najpomembnejši del sezone, tako da se bo potrebno hitro pobrati in zaigrati tako kot znamo,” je po tekmi dejal trener Ernest Novak in se lotil priprave na pokalno srečanje.

Akson Ilirija : Triglav 55:71 (9:16; 18:16; 9:28; 19:11).

Strelke: S. Sambolić 10, Žitek 7, H. Sambolić 16, Brodnik 2, Prelog 5, Lapajne, Žekš 2, Mišjak Cujnik 3, Valančič 8, Merlak, Hrbljan 2.

U-20: želja? Na F4 kot št. 1

Mladinke se bodo v februarju pomerile s Triglavom, Mariborom, Ježico in GMi Konjicami. ”Pred nami so še 4 tekme v rednem delu kategorije U-20. Na teh tekmah si želim predvsem, da se v sami igri sprostimo in odigramo kot znamo in da na zaključni turnir odidemo kot prvouvrščena ekipa in dobro pripravljeni na zaključni turnir. Verjamem, da smo tega sposobni in verjamem, da bomo to na igrišču tudi pokazali,” pravi trener Jan Bezica.

U-18 A: pred začetkom tretjega dela

Kadetinje bodo na delu znova 10. februarja. Misli je ob tem strnil trener Jan Bezica: ”Uvrstili smo se med šest najboljših ekip v Sloveniji, kjer tretji del sezone začenjamo z eno zmago in tremi porazi. V tretjem delu si predvsem želim, da bodo dekleta zdrava in da odigramo tekme v polni zasedbi. Iz tekme v tekmo dvigujemo igro in verjamem, da bomo v tem delu na visoki ravni. Želimo si uvrstitve na zaključni turnir, vseeno pa vemo, da bo za to potrebno kar veliko borbe in zrelosti v sami igri.”

U-18 B: visoka zmaga proti Domžalčankam

V ekipa kadetinj je v tretji del ligaške sezone vstopila z visoko zmago proti Domžalam. Trener Jan Bezica: ”Drugi del sezone smo končali brez zmage, ampak odigrali res veliko dobrih tekem, ki nam koristijo za naprej v sezoni in v naslednjih sezonah. Tretji del prvenstva, kjer se ekipa bori od 7. do 12. mesta, smo pričeli s suvereno zmago proti ekipi iz Domžal. Želim si, da dekleta še naprej samozavestno stopajo na igrišče in poslušajo napotke trenerjev, ker se vidi, da smo skupaj najmočnejši. Vsem dekletom, ki imajo kar nekaj težav s poškodbami in zdravjem, želim čim hitrejše okrevanje.”

Akson Ilirija B : Domžale 85:62 (18:11,17:14,32:15,18:22)

Strelke: Ana Todorović 3, Zarja Pavčnik 5, Ajda Črnologar, Ana Pešić, Ajna Zukić 26, Tamara Stjepanović 7, Ema Kalabić 7, Mariaa Maksimenko 2, Kora Kapus 15, Varja Bernot 20.

U-16 A: zmaga v Mariboru in poraz proti Celjankam

Za starejšimi pionirkami sta tekmi proti štajerskim tekmicam. Najprej so v gosteh visoko premagale Maribor. ”Po povprečnem prvem polčasu smo v drugem odigrali bolje, izkoristili svojo kvaliteto in zanesljivo zmagali. Nekoliko se nam je poznala utrujenost od napornega vikenda in nekatere odsotnosti. Čestitke ekipi za zmago,” je ob tem dejal trener Luka Kalezič.

ŽKD Maribor bele : ŽKD Ilirija 41:80 (11:19; 13:17; 6:19; 11:25)

Strelke: Pavčnik 8, Mitrović 3, Črnologar 5, Pešić, Modrić 26, Kapus 5, Kalabić 13, Stjepanović Bernot 3.

Sledila je domača nedeljska tekma in poraz proti Celju. Trener Kalezič: ”Začeli smo v krču in dovolili začetno serijo nasprotnicam. Celo tekmo smo se potem poskušali približati. Punce so se trudile, a tokrat to ni bilo dovolj, da bi lahko bili bližje.”

ŽKD Ilirija – ŽKD Cinkarna Celje  44:68
Strelke: Pavčnik 3, Furlan 7, Črnologar, Pešić, Modrić 13, Kapus 3, Kalabić 4, Pavela, Stjepanović 2, Bernot 12.

#gremoIlirija


(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)