Sezona je v polnem teku. V akciji so zdaj vse selekcije. Kmalu se bodo Ilirijanke preskusile tudi v regionalni ligi.

Članice: gorenjski teden

Led nove sezone je prebila tudi članska ekipa, ki je v minulem tednu odigrala dve tekmi, in sicer proti gorenjskima prvoligašema. Že med tednom so Ilirijanke doma izgubile proti podrvakinjam, košaricam Triglava iz Kranja. V soboto pa je zasedba Ernesta Novaka, pri kateri je na strelski ravni izstopala reprezentantka Hana Sambolić, visoko premagala Domel iz Škofje Loke, ki je letos obogatil prvoligaško druščino.

Trener Ernest Novak: “Zagotovo nisem zadovoljen s pristopom, ki smo ga pokazali na prvi tekmi, vendar verjamem, da bo iz tekme v tekmo bolje. Predvsem se moramo uigrati in v obrambi bolje delovati kot ekipa. Druga tekma? Precej bolj sem zadovoljen z igro v obrambi, ki je bila na solidnem nivoju, če odvzamem drugo četrtino, kjer smo dobili preveč točk. V napadu smo bili strelsko dobro razpoloženi, moramo pa biti bolj natančni v izvedbi akcij. Čestitke dekletom za prvo zmago v sezoni”.

Akson Ilirija : ŽKK Triglav 41:64

Strelke: S. Sambolić 10, Žitek 5, H. Sambolić 15, Prelog, Lapajne, Žekš 3,  Mišjak Cujnik 124, Bortek, Valančič, Spasovski, Valančič, Merlak 4, Hrbljan.

Domel : Akson Ilirija 59:90

Strelke: S. Sambolić 7, Žitek 18, H. Sambolić 25, Prelog 2, Jamnik, Žekš 4,  Spasovski 11, Valančič, Mišjak Cujnik 12, Merlak 7, Hrbljan 4.

U-18 A: Visoka zmaga v Vipavi

A ekipa starejših kadetinj je bila zelo zanesljiva na gostovanju v Vipavi. ”Nova tekma, nova zmaga,” je ob tem dejal trener Jan Bezica in dodal: ”V tekmo smo stopili samozavestno in odločno, da nadaljujemo, kjer smo na zadnji tekmi končali. Skozi tekmo nam je malo padla koncentracija in smo naredili nekaj napak, ki jih želimo že na naslednji tekmi popravit. Drugače pa čestitam dekletom za novo zmago. V tem tednu sledijo prve srednješolske tekme, kjer vsem želim dobre tekme, ob koncu tedna pa nas čakata prvi tekmi Waba lige. Še naprej bomo delali, da bomo fizično in psihično dobro pripravljeni na vse kar nas čaka.”

Še komentar igralke Anelie Brodnik: ”Vesela sem, da sem ponovno del te ekipe. To je bila še le druga tema v sezoni. Prikazale smo lepo kombinatorno igro, ki je posledica tega, da je v ekipi super vzdušje. V bodoče pa nas čaka še veliko dela, saj imamo še dovolj prostora za napredek v igri, motivacije pa nam ne manjka.”

Vipava : Akson Ilirija A 41:77 (4:26,12:20,11:16,14:15)

Strelke: Sedminek Brina 10, Jovičević Sara 13, Brodnik Anelie 5, Trontelj Ira 7, Nagode Zoja Rea 5, Krizmanić Lana 4, Špari Leben Sara 5, Furlan Eva 5, Duščak Ana, Marić Dunja 4, Modrić Ela 19.

U-18 B: Učna ura

Po zmagi v prvem krogu je B ekipa vknjižila visok poraz proti starejši in bolj izkušeni A zasedbi Ježice . ”Visok poraz na nas ne bo vplival, našo ekipo namreč sestavljajo punce, ki prvič igrajo v kategoriji U-18, večina jih je lani še igrala U-14. Naša naloga je, da še naprej dobro treniramo in dvignemo samozavest na višjo raven, kar verjamem, da nam bo tudi uspel. Dekleta res pridno in dobro trenirajo, kar se bo tokom sezone tudi videlo. Že hitro sledi nova tekma, na kateri želimo pokazat naš pravi obraz,” je ob tem dejal trener Jan Bezica.

Akson Ilirija B : Ježica A 29:115 (3:29,7:33,11:31,8:22)

Strelke: Todorović Ana, Mila Mitrović 1, Ajda Črnologar 4, Pešić Ana, Pavela Maria 2, Kapus Kora 2, Stjepanović Tamara 3, Malik Nika, Zukić Ajna 6, Kalabić Ema 7, Bernot Varja 4, Maksimenko Mariia.

U-16 B: razumljive napake

Tudi B ekipa starejših pionirk je na novi učni uri doživela poraz proti Grosupeljčankam. ”Punce so tekmo odigrale premalo odločno in s preveč osnovnimi napakami. Toliko minut in takšne vloge do sedaj še niso imele in napake so razumljive,” je dejal trener Luka Kalezič, svojim varovankam pa sporočil: ”Pred nami je še celotna sezona in iz tekme v tekmo bomo boljši. Samo pozitivno in še bolj zagnano ter povezano v prihodnje treninge in tekme. Vaše dobre igre šele prihajajo.”

ŽKD Akson Ilirija : ŽKK Grosuplje 23:75 (5:25, 10:11; 4:15; 4:24)

Strelke: Rolih, Gril 2, Nesterović 3, Ninković 5, Kump 6, Trobec, Črnič 2, Rutten, Strohsack, Kočevar 4, Kovič Lepšina 1.

U-14: uspešno obalno gostovanje

Nove nagrade za zavzeto delo pa je bila deležna ekipa pionirk. Tokrat so se zmage veselile na gostovanju v Kopru. Trener Luka Kalezič: ”Punce so kljub nekoliko slabši tretji četrtini odigrale lepo tekmo in zasluženo premagale nasprotnice z visoko razliko. Na trenutke smo pokazali igro, ki si jo želimo igrati, seveda pa je prostora za napredek veliko. Čestitke ekipi za zmago.”

ŽKK Koper Nets: ŽKD Akson Ilirija 36:65 (11:18; 11:19; 10:12; 4:16)

Strelke: Rolih 12, Ramčilović 5, Moravec, Kump 26, Žun 4, Valenčič 10, Nesterović 2, Vukić 2, Robič, Cvelbar 2, Omahen 2.

#gremoIlirija

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)